RockStation

MOSHING ON ORFŰ 2014 - miért menjen a rocker fishingezni délre? - I. rész - A nagy durranások

2014. június 01. - Nemesúr

FOO nagy MOO.jpg

Azt hiszed, a Rockmaratonon kívül nincs is hol túráztatnod nyáron a jó öreg 20 sorost? Azt hiszed, már mindent láttál, ha minden nyáron megnézed kétszer a 'Gépet, a 'Tankot meg a Depit? Tanácstalanul várakozol otthon, hogy valaki megdobjon egy máámeghívóval valami igazán frissre, valami... másra?

...

Akkor NE várj tovább. 2014-re Acélszívünk teljes nyugalmával kijelenthetjük, hogy a FISHING ON ORFŰ az ország számos "kemény" tájékán nemes egyszerűséggel "bölcsészposvány"-nak titulált fesztiválja az alter mellett friss és merész rockzenekarokat tűzött borzas lobogójára! És itt felsoroljuk nektek, miért is lesz fasza egy kicsit elhippisedni idén júniusban a Panoráma Kempingben... De úgy igazán rockerilag. 



Kezdjük a legnagyobbat szóló bandákkal és az igazán nyilvánvaló jóságokkal!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tavalyi tapasztalatomból kiindulva egy szubjektív ajánló következik,
és benne a 7 (ami igazából sokkal több) ok
amiért érdemes lesz idén, veletek, ugyanitt, és nagyon.

2014 FOO borzas lista.jpg

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1. A FOO egy örökifjúsági nyári tábor - bakterek nélkül.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ugyan sátorhely már aligha jut, olyan elképesztő világbéke-hangulat van, hogy aki 40 is, 20-nak érzi magát, aki 20, az meg legalább 16-nak. A fesztivál "DIY" esztétikuma már önmagában megteremt egy felszabadult légkört, amire a VOLT-on és SZIGET-en esetleg finnyázó népek is meghatódnak, és a pozitív rezgések szinte láthatóak a levegőben. (Erre a DIY dologra most biztos sokan felhördülnek, pedig ez egy önfejű felhozatallal, a nagy fesztiválok politikájának fejjel nekimenő, picit, önálló stáb rendezvény, akik saját erőből és pénzből indítják évről évre). Kis- és nagycsaládosok, az összes létező zenei szubkultúra képviselői a psychóktól a gótokon át a nosztalgizáló new-wave értelmiségiekig nagy örömmel keveredik és torlódik a színpadok elé - South Parkos kéregető hippik híján persze.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2. A TÁP TAROL.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A pécsi vendéglátás színe-javát, és abból is a feltörekvő, igényes szolgáltatásokat telepítik ki, még elérhető árakon - a tavalyi ubis-kolbis kemencés lepény, a Kanál standjának gyümölcslevesei és a Rengeteg hamburgerei a naccínpad fölé röptették a szaturációs (de nem a test-tömeg) indexünket. Vétek nem falni egy jót itt.

kanál at orfű.jpg

Volt nap, mikor több levest toltam itt, mint sört...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3. MAGYAR FESZTIVÁL-ROCK KEDVENCEK, ALL-STARS
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

FISH!
Ahol a Fish, ott a banzáj. Igazából nincs is mást hozzáfűznünk. Senior Halék produkciója után másnap csak tátogni fogsz, kb. annyi hangod marad. És ez így van jól. Pláne, hogy a FOO tulajdonképpeni záróbuliját adják - na akkor lesz csak jó ám együtt üvöltözni a lenti számot a helyben maradt mindenki keménymagjával.
Mikor/hol? 
- 3. nap (szombat), 01:00, Tisza nagysátor

 

Supernem
Szuper zenekar. Nem lehet rájuk nemet mondani. Az új anyag, a Túl a frekvencián pedig minden eddiginél pörgősebb, kísérletezőbb és simán boldogabb lett - űrhajós betétek, elektrockos és post-rockos elszállások, akkora feelgood szövegek, mintha örömbogyóval osztanák, na meg a megszokottan magas színvonal várható Szabiéktól. Ld. tavaly ugyanitt:
Mikor/hol? - 2. nap (péntek), 23:55, OTP SIMPLE nagyszínpad

 

Anna & the Barbies
Pásztor Annáék agybaj-alakulata szeretettől és hiperaktivitástól túlcsurranó showt ígér, mint mindig. Tavaly színpad előtt vetkőztünk nekik (a feldobált pólókból és... egybekből ki se látszott a zenekar), Anna megint jól a tömegbe mászik, és a most készülő, minden eddiginél rockosabbnak ígért albumból is meglehet, villantanak ezt-azt... Aki szerint ez nem jó kis döngölős rockzene, az még nem táncoltatott meg senkit a Lovermanre. 
Mikor/hol? - 3. nap (szombat), 18:00, OTP SIMPLE nagyszínpad

 

Óriás
Egyedi Peti és barátai újra a régi trió-felállásban, minden korábbinál nagyobb fokú nyersességgel kívánnak felhördülni az kombóikból idén. Náluk találkozik a kedvesen elvont szöveg és a Foo Fighters-es felszabadultságú reszelés. Plusz még ők is alig játszott vadiúj anyagukat, a 0209-et dobják be a közö(n)s(ég)be. Szerintünk jó lesz. Jó nagyon.
(Katt a képre egy ingyen lemezletöltésért!) 
Mikor/hol? - 3. nap (szombat), 20:45, made in Pécs színpad


Turbo
Én már egyértelműen a hazai nagyok között emlegetem őket, nem csak a zenei csúcsteljesítmény és eleven show miatt, hanem mert végre talán idén elkezdik őket a hazai szervezők is oda tenni, ami megilleti őket: a rivaldafénybe, a nagyobb színpadokra. A fejpántok és csini ruhák viszont vizuális képzavart okozhatnak a gyöpösöknek. Nekik elég, ha hátul állnak, bár úgyse tudnak majd ott maradni, mikor felcsendülnek a csilingelő magas hangok és a bombasztikus dobok tört ütemei...
Mikor/hol? - 2. nap (péntek), 20:15, Laptopszalon színpad

 

Ivan & the Parazol
Ha túl sokat hallod minden öregrocker komádtól, hogy "mi a f*szomnak nekem egy szarabb Rolling Stones", akkor legyél lázadó, és tégy már egyszer próbát Ivánékkal a saját füledet is kinyitva. (Mi megtettük, és nem csalódtunk!) Az alig 2 hónapja megjelent Mode Bizarre egy profi, retrós, de azért újító nüanszokban is kellően gazdag album lett, ami már kétség kívül megáll a saját lakkcipős lábain is. Orgona, Omega-feldolgozások, orgazmusközelben ugráló bölcsészlányok várhatóak... 
Mikor/hol? - 1. nap (csütörtök), 20:00, Tisza nagysátor


Subscribe
A zenekar, amitől nem lehet eléggé lenyűgözve lenni. Mulatós (de a legkevésbé mulatós-!) metál, agybomlasztó megoldásokkal, átütő energiával... Nem tudom, kinek mi tapasztalata akad velük, de a pécsi EST-es fellépésből kiindulva ezek a srácok még úgy is elbontják a plafont, ha nem lesz. Ahogy az várható a szerintünk is közel tökéletes This Moment Will Soon Be Gone után. Mikor/hol? - 1. nap (csütörtök), 23:00, made in Pécs színpad

 

Blind Myself
Tavasszal a zenekar történelmet írt, olyan színvonalú anyagot rakott le (és annyi letöltést ért el) a teljessé vált Négyszögöllel. Ha van a hazai metálnak kortárs csúcsa a fenti legények mellett, az tuti hogy ők. Kimondottan merész lépés a Fishingtől, hogy a tradicionálisan alterfesztiválnak tartott felhozatalt ilyen kemény grouppal dobja föl, de ha ez nem egyértelmű jelzés, hogy már rockfesztivállá is kíván válni, akkor tényleg, nem tudom mi az... 
Mikor/hol? - 1. nap (csütörtök), 19:00, made in Pécs színpad

...A bónusz pedig, hogy EZEKKEL az arcokkal simán elfröccsözhetsz a koncert után, nem kell kínos közönségtalálkozókon kivárni a te félpercedet, és jó pofát vágni a hülye allűrjeikhez.
Nekik nincsenek.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
4. A NAGY ÚJRAALAKULÓK!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ANNABARBI! (lecgóparti)
Ha létezett kultikus zenekar 2000 után Magyarországon, hát az Annabarbi az. A teljes magyar post-rockzenének és az Óriásnak egyaránt megágyazó, beazonosíthatatlan fura kis rockizé mindössze 2 showt nyom eredeti felállásban, és abból a nagyobbat a Fishing kapja. Egyedülálló hangzásra, egy kis darab itthoni zenetörténelemre vágysz? Egy zenekarra, amire egyszerre ráfér a nagyon alter és a nagyon rock skatulya is (bár minek)? Röppenj ide, kicsi bogár. 
Mikor/hol? - 1. nap (csütörtök), 21:30, Laptopszalon színpad

 

Isten Háta Mögött
Palika meg a krú vagy 5 év hallgatás után végre visszatértek legfrissebb hazugságaikkal 30 után. Minden korábbinál összeszedettebb, fejrepesztő hangzást és totális beborulást várok tőlük, mikor majd (mikrózott) szart eszem éjjel és baglyot a színpad szélén. Ezek mindegyike roppant valószínű.  Mikor/hol? - 2. nap (péntek), 20:45, made in Pécs nagyszínpad

 

Kispál és a Borz
Jó, jó, tudom, a legtöbb olvasó szerint ennek itt mennyi létjogosultsága van. Mégsem mehetünk el mellette. 2 pálinka és egy kis fürtös társaságában ez a szám (meg még pár) akkor is baromi szép(ek). Egy pont után Lovasi modoroskodása pedig komikusan szórakoztató (mások szerint ez is a sajátos báj részét képezi - nem veszünk össze). És a gimis szerenád óta úgyis valószínűleg tudod. Szóval ne rinyálj, és örülj, hogy van megint Kispál. Picikét. 
Mikor/hol? - 0. nap, 21:30, OTP SIMPLE nagyszínpad

~
A holnap megjelenő folytatásban pedig az underground csillagait

és az orfűi tennivalókat járjuk végig, szóval meghúzni azt a martensfűzőt!

~

by Nemesúr(/ Nemes Márk)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr796233595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum