RockStation

Scream For Me Austria: Novarock Fesztivál @ Nickelsdorf, 2014.06.14., 2. Nap

2014. június 15. - sunthatneversets

02_50.jpg

Már az első nap megalapozta a Novarockon fesztiválozók jó hangulatát, de a fellépők neveire pillantva a buli "érdemi" része igazából csak szombaton kezdődött. Valahogy úgy sikerült a szervezőknek a tegnapi nap színpad-beosztását elkészíteni, hogy akár sátrat is verhettünk volna a Kék-nél, ugyanis onnan egy tapodtat sem mozdultunk a nap folyamán.

02_04.jpg

Epica

A fél hármas kezdés ellenére egész korrekt nagyságú tömeg gyűlt össze az holland Epica koncertjére. Ez a szimfonikus metalban utazó csapat egyértelműen Simone Simons énekesnő köré épül és akik szeretik az ilyen operás muzsikát, nekik nyilván bejött a tegnapi koncert, mert azt meg kell hagyni, hogy becsülettel dolgozott a banda a rájuk szabott 35 percben, de zenéjük inkább való teátrálisabb környezetbe, mint egy bazi nagy fesztiválra fényes nappal.

02_25.jpg

Ghost

A svéd Ghost az utóbbi egy, másfél évben hihetetlen népszerűségre tett szert, ez sokak szemét csípi is, de tegnap annyi Papa Emeritusnak öltözött rajongót láttunk, hogy a siker biztosan kitart egy darabig. Ha már az Epica nem való délutánra, akkor ugyanezt el lehet mondani a Ghostról is, de az olyan dalok, mint a Year Zero, a Stand By Him, a Ritual, vagy a koncertet záró Monstrance Clock még így is ültek.

02_002.jpg

Trivium

Láttunk mi már két éve baromi jó Trivium koncertet is, de láttunk tavaly nagyon rosszat is. Szerencsére Matt Heafy-ék tegnap nagyon jó formában voltak, és a közönség egy emberként imádta őket. A rövid program jórészt az új lemezre támaszkodott (Strife, Built To Fall, Brave This Storm), de voltak korai dalok a Crusade és az In Waves című lemezekről is. Energikus és nagyon lendületes koncertet toltak.

02_39.jpg

Anthrax

Joey Belladonna a koncert előtt vele készített interjún még kicsit egyhangúnak és fáradtnak látszott, de a koncertre teljesen felszívta magát és úgy rohangált fel alá, mint egy félőrült. Az Anthrax-en jó látni, hogy a pár évvel ezelőtti szerencsétlenkedésből - köszönhetően a Big Four bulik sikereinek is - egy energikus banda lett. Baromi jó koncertet toltak egy órában. A klasszikus Cought In The Mosh, Indians, I am The Law mellé befért az AC/DC TNT-je, és a legutóbbi album In the End-je és Fight 'Em 'Til You Can't-je. A programot az Antisocial zárta feltéve a koronát az egész koncertre.

02_44.jpg

Amon Amarth

Hogy az Amon Amarth mitől ilyen népszerű, azt valaki megfejthetné nekem. De, ha csak az a sikerük titka, hogy begőzölt viking hordaként legyaknak mindenkit, akkor értem.  A közönség kívülről fújta a szövegeket és az volt az ember érzése, ha Johan Hegg énekes csatába hívná ezt a szemre kábé 20000 embert, azok el is mennének a háborúba. Amit a nagy darálásból ki lehetett venni, biztosan volt Father of the Wolf, Deceiver of the Gods, Guardians of Asgaard, War of the Gods, Twilight of the Thunder God, The Pursuit of Vikings. Szóval voltak itt istenek, vikingek, villámok, meg istenek és vikingek :-) Jó hangulatú mészárlás volt.

Iron Maiden

Az Iron Maiden Maiden England turnéja egy pontosan, inch-re megtervezett színházi előadás, Így aztán a koncerteken mindig, minden, ugyanakkor, ugyanúgy történik. Aki ott volt Budapesten június 3-án annak itt semmi új nem volt, mégis egy Iron Maiden koncert bármikor jól esik mindenkinek. A Maiden nagyon jó formában van az szemmel látszik és állításuk szerint, ha ennek a turnénak vége egy nagyobb pihenő következik. A tegnapi koncert azért azt a kérdést továbbra is felveti, hogy ha ezek az őskövület metalzenekarok, mint amilyen az Iron Maiden is eltűnnek, ki fog 40-50 ezer embert varázsolni a koncertszínpadok elé? Képek a Maiden England Tour korábbi koncertjeiről ITT és ITT.

De addig is amíg ez megtörténik ma még többek között Black Label Society, Bad Religion, Rob Zombie, Avenged Sevenfold, Soundgarden, Crowbar és Black Sabbath koncertek lesznek, melyek közül az utóbbi valószínűleg az utolsók egyike.

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. TOVÁBBI KÉPEK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr926303238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mepatrik1 2014.06.15. 18:21:42

"Made in England" helyett Maiden England. :D

mepatrik1 2014.06.20. 22:36:03

@sunthatneversets: Nem akarok kötözködni, de még most sem jó. :D
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum