RockStation

Ozzy az aranypofa: Novarock Fesztivál @ Nickelsdorf, 2014.06.15., 3. nap

2014. június 16. - sunthatneversets

0b01.jpg

Az első, de főleg a második nap programja után már csak az volt a kérdés, hogy a harmadikon még lehetett überelni azt a produkciót, amit a Novarock szervezői a 10. évforduló alkalmából letettek nekünk az asztalra. Lehetett! Ennyire azonban ne szaladjunk előre.

Arch Enemy

A svéd melodeth csapat nemrég cserélt énekest: a csinos, szőke Angela Gossow-t a kék-zöld hajú Alissa White-Gluz váltotta. Ha a vizuált leszámítjuk nem sok minden változott, továbbra is Michael Amott gitáros kiváló riffjei miatt jó az Arch Enemy, úgyhogy a Rockmaratonra utazóknak nem kell majd csalódniuk, ebben biztosak vagyunk.

Walking Papers 

Őszinték leszünk: Duff McKagan ex-GNR basszer bandájába csak 3 dal erejéig néztünk bele. A 70-es évek attitűdjével vastagon átitatott blues rockjára sajnos nagyon kevesen voltak kíváncsiak. A csapat egyébként egyenesen Debrecenből érkezett a Novarockra, ahol szombaton adtak koncertet.

03_24.jpg

Black Label Society

Mint egy 100-al robogó, betonnal dugig megrakott mixerkocsi, úgy robogott át a hallójáratainkon a Black Label Society. Zakk Wylde talán még a közönségnél is jobban élvezte a 40 perces koncertet. Ha jól emlékszem a My Dying Time-mal nyitottak, de volt Destruction Overtime, Suicide Messiah és Concrete Jungle is. Disznó volt, az elejétől a végéig.

Hatebreed

Ha már disznónál tartunk ... A Megadeth helyére beugró Jamie Jasta vezette Hatebreed megvadult vaddisznócsordaként tarolt le mindenki. Ez az ugrálós hc/metal keverék itt a sógoroknál már két évvel ezelőtt is nagyon működött. A Hatebreed szó szerint megevett mindenkit reggelire.

03_38.jpg

Huntress

A végzet pogány boszorkány-puncija, azaz Jill Janus által vezetett és teljesen köré is épülő Huntress koncertje a kis-színpadon került megrendezésre. A Huntress legalább annyira teátrális, mint zenei, de ennyi még bőven belefér.

03_50.jpg

Rob Zombie

Nem igazán akarjuk lelőni a mai Budapesti koncert előtt a poént, így legyen elég annyi, hogy a szervezők egyik legnagyobb húzása volt, hogy elhozták erre a Fesztiválra, az Európába amúgy sem túl sűrűn látogató sokk-rokkert. Amellett, hogy iszonyú látványos a koncert, Rob Zombie közvetlen, annyira, hogy még a közönség közé is kisétált, nem is egyszer. A setlistről annyit, hogy még két White Zombie dal is belefért.

03_003.jpg

Avenged Sevenfold

A Piros színpadon fellépő Soundgarden miatt csak az Avenged Sevonfold koncert elejébe tudtam belelesni. Ami biztos, hogy monumentális színpadképpel érkeztek és az óriásira duzzadt embertömegből ítélve nagyon is népszerűek errefelé. Az majdnem biztos, hogy így nyitottak: Shepherd of Fire, Critical Acclaim, Bat Country, Hail to the King. Biztos jó koncert volt, de ott volt még a Soundgarden ...

Soundgarden

A nemrég újjáalakult Soundgarden koncertjét vétek lett volna kihagyni. Ráadásul akkor, amikor nagyjából best of műsort játszanak. A libabőr már a kettes Spoonman alatt előjött, utána pedig mindjárt Outshined és a totális lehidalás, de az igazi katarzis akkor jött el, amikor eljátszották a Jesus Christ Pose-t. A bandában Matt Cameron helyett egy másik Matt, Chambarlain ült a dobok mögött és amit ott összeütött, azt öröm volt nézni. A szívem szakadt meg, hogy a vége előtt ott kellett hagyni őket, de a két színpad között kábé 15 perc a járás és a Black Sabbath mégiscsak a Black Sabbath ... 

0b03.jpg

Black Sabbath

A zenekar fellépése előtt a fesztivál főszervezője köszönte meg a közönségnek az elmúlt 10 évet és mi is elmondtunk egy dankeschönt, főleg az idei évért. A Warpigs kezdő hangjaira dugig telt a Nagyszínpad előtti tér,  ami pedig innen kezdődött, az nagyjából a zenetörténelem része lesz, hiszen nagy valószínűséggel élőben ezen a turnén lehetett a Sabbath-ot őket utoljára színpadon látni. Az új album dalait sem hanyagolták, mert volt azért Age Of Reason, vagy a God Is Dead?, de igazából egy nagyjából a korai évek best of-jával felérő műsort kaptunk az Into The Void-dal, a Balck Sabbath-tal, Iron Man-nel, nem is beszélve a végén elővezetett Children of The Grave-Paranoid kettőséről. Ozzy egy aranypofa, végig imádta a közönséget, kétszer még letérdelve hajbókolt is, ugrált mint az óvodások, szóval máig ő az egyik legszerethetőbb figurája a metal világának.

Ez volt tehát a 10. Novarock Fesztivál, valószínűleg a legerősebb fellépőgárdával, amit valaha a Pannónia mezőre sikerült varázsolni. Nagy köszönet a Skalar Entertanment-nek és a Skalar Music Hungary-nek a lehetőségért és a fotózásban nyújtott segítségért.

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. TOVÁBBI KÉPEK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr96304748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum