RockStation

Az Atom Heart Mother élőben a Müpában

2014. június 20. - sunthatneversets

keep_floyding.jpg

A Pink Floyd zenéjének magyarországi „nagykövete”, a Keep Floyding zárja a Művészetek Palotája nyári könnyűzenei koncertsorozatát, a Hey, June!-t. Június 23-án Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a műsor gerincét a legismertebb Pink Floyd-dalok fogják alkotni, de ismert számok kevéssé ismert változatai, valamint szólószerzemények is megszólalnak. A koncert igazi nagy dobása, hogy a zenekar eredeti hangszerelésben mutatja be az Atom Heart Mother című szvitet, ami világszerte ritkaságszámba menő esemény.

A közel 24 perces dal minden idők leghosszabb, megszakítás nélküli Pink Floyd-felvétele, amelyben az együttes mellett rézfúvósok, csellista és vegyes kar is szerepet kap. Érdekesség, hogy a dal eredeti címe The Amazing Pudding volt, ezt azonban a zenészek megváltoztatták, miután olvastak egy cikket egy várandós asszonyról, akinek egy pacemakert ültettek a mellkasába. A Keep Floyding nem véletlenül vállalkozik a zenetörténeti különlegesség megszólaltatására. Már megalakulásukkor – akkor még Echoes of Pink Floyd néven – az volt a céljuk, hogy minél több emberrel a lehető legjobb minőségben megismertessék a Pink Floyd csodálatosan sokszínű zenei világát. „A Pink Floyd a szemünkben nem pusztán egy-két híres koncertfelvétel, hanem egy páratlanul színes zenei utazás, amelynek minden korszaka – beleértve az egyes tagok szólómunkásságát is – megkívánja, hogy időről időre felelevenítsék azt” – vallják. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr806388167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum