RockStation

SCREAMO IS NOT DEAD FEST a Kontra Klubban

2014. július 16. - sunthatneversets

 

koncert.jpgJúlius 17-én a nyár legmasszívabb screamo ünnepére gyűlik majd össze a hazai, illetve az európai krém egy része az Emptiness Booking, a Shining Maple Booking, a Go Away Records, illetve a Food Not Bombs Budapest szervezésében, a Kontra Klubban. Megannyi zenekar, disztrók, pólók, lemezek, sör, és mindenki, aki számít!

A nyitásról a magyar punk legpatinásabb zenekarai gondoskodnak majd. Érkezik a Rosa Parks Győrből, akiket valószínűleg be sem kell mutatni. Indie-s post-rockjuk igazi kuriózum itthon, legújabb, ‘I Scream, You Scream, We All Scream For Mainstream’ című lemezüket európában is körbe turnéztató zenekar nem sűrű vendég pesten, érdemes kihasználni!

Jön még egy pécsi különítmény is, a Cvlt of Grace, és a Black Hourglass személyében. Előbbi, sötét, elkeseredett hardcore-punkban, utóbbi mesteri screamoban utazik, és a tavalyi év két legjobb albumát // ep-jét köszönhetjük nekik.

Itt lesz még a méltánytalanul ismeretlen, és keveset koncertező, ugyanakkor hiánypótló egri screamo//emo zenekar, a mite de cimetiére, akik szintén nem járnak túl gyakran pest felé, úgyhogy miattuk is érdemes korán érkezni!

Az estet a legendás, az európai emo egyik alappilérének tartott Amanda Woodward tagjaiból alakult Aussitot Mort // Mort Mort Mort folytatja, akik bár a közelmúltban átestek egy névváltáson, zenéjük mit sem enyhült, ugyanolyan könyörtelenül váltanak a stoneres, doomos, nehéz, füstös döngölés, és a keserves, lírai lebegős részek között, pofátlanul jól szerkesztve, és pontosan eljátszva, mint eddig. A francia színtér egyik zászlóvivőjéről beszélünk, akik le sem tagadhatnák származásukat, annyira markánsan, és méltósággal viselik magukon a francia emo // screamo minden sajátosságát.

Ők a Sugartown Cabaret-tel, testvérzenekarukkal látogatnak az estére, akikkel osztoznak néhány tagon. Zenéjük hasonlítható a Mort Mort Mort-hoz, de jóval lazább, levegősebb, vidámabb annál. Számaik lendületes, sodró bája pillanatok alatt magával ragad mindenkit, aki egy kicsit is fogékony a keserédes, nyikorgó, zajos, de ugyanakkor dallamos emóra.

Érkezik még az utóbbi időben hatalmas népszerűségre szert tett, szintén francia Sport, akik legújabb, Bon Voyage című albumukat turnéztatják. Igazi, eszenciális emo, egy jókora adag pop-punkkal megküldve. Zenéjük maga a nyár, egy hatalmas mosoly, és melegség, legjobb, amit így július közepére elképzelhet az ember, a tikkasztó hőségben, hideg sört kortyolva, szöveget üvöltve.

Egy igazi kuriózum is csatlakozik az estéhez, a Sportot kísérve, ami nem más, mint a kanadai Gulfer. Zenéjük az európai színtéren gyakorlatilag ismeretlen, azonban reméljük, ezen változtat az eu turné, mert megérdemlik a figyelmet. Energikus, kreatív, matekos emo, ami ritkaság errefelé, tényleg megéri rájuk odafigyelni! További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr946511121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum