RockStation

Die Antwoord a Budapest Parkban

2014. július 31. - sunthatneversets

dieantwoord3.jpg

Az extrém videoklipjeiről és őrült fellépéseiről is híres dél-afrikai Die Antwoord jó pár év után újra Magyarországra érkezik és augusztus 5-én a Budapest Parkban koncertezik. A négytagú - akik közül a frontember szerepét a Ninja művésznév mögé rejtőző Watkin Tudor Jones tölti be -  rap-rave banda 2008-ban alakult Fokvárosban. A különleges zenei projekt egyik fő ihletforrása a zef, egy dél afrikai stílusirányzat. A zef szó azaz „az alapvető stílus”nem csak a zenére korlátozódik, hanem egy komplex életérzést takar. Legegyszerűbben azonban a zenén keresztül definiálhatjuk, amelyre jellemző az afrikai törzsi zenei elemek és modern hangzás kombinálása.

Legújabb albumuk is saját kiadásban jelent meg június 3-án, melyről az első videoklip az Emir Kusturica által ihletett Pitbull Terrier című dalhoz készült és május 20-án látott napvilágot. A rajongók örömére a csapat továbbra is a tőlük elvárt és megszokott már-már bizarr képsorokat vonultatta fel, melyek erős vizuális élményként viszik csúcsra a dal élményfaktorát. A korábbi videókban is fellelhető abszurd jelenetek tökéletes harmóniában vannak a csapat zenei irányvonalával és összességében markánsan fémjelzik karakterüket.

Felvételeikhez hasonlóan az élő koncertek során sem feltétlenül a konformizmus uralkodik a színpadon. Feltűnő, olykor meghökkentő fellépő ruhák, szokatlan show elemek és egyedülálló koreográfia tarkítják a produkciót. A magyar közönség 2010-ben már átélhette a rap-rave őrület minden szépségét, mikor is a csapat a Szigeten csapott óriási bulit most terveik szerint még ezt is túl fogják szárnyalni a Budapest Parkban. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr26561151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum