RockStation

Egyszerűen az egész egy nagy kaland: Interjú Kyle Sanders-szal a Hellyeah basszusgitárosával

2014. július 31. - KoaX

hellyeah 2014.jpg

Nem mindig sikerül minden interjú úgy, ahogy az ember szeretné. Nehézkes a szervezés néha, hogy a zenész éppen, hogy ér rá, milyen kedve van, vagy egyáltalán akar-e veled beszélni. Most se voltam könnyű helyzetben.... Először úgy volt, hogy Vinnie Paul ad interjút, aztán kiderült, hogy nem. Utána úgy volt, hogy csoportos interjú lesz, de helyette (szerencsére) egyesével mentünk be, ellenben csak három percet kaptunk a beszélgetésre. Ha ez még mindig nem lenne elég, akkor elárulom, hogy most merült le a diktafonom..... Úgyhogy most villámgyorsan memóriából megírom az interjú végét Kyle-al a Hellyeah basszusgitárosával, utána a többit. Jó szórakozást.

Mennyire megerőltető ez a turné számodra?

Kyle: Hááát tudod, igazából két napja vagyunk úton Európában, így annyira még nem tudtunk berúgni, hogy nagyon durva macskajaj legyen. Még eléggé jól bírom.

Ha jól tudom, van egy kisegítő gitáros most veletek a turnén, miért volt rá szükség?

Kyle: Igen, igazából az új dalok, amiket most játszunk úgy dörrennek meg igazán, ha két gitárral toljuk őket. Így van egy olyan igazi bika húzása a daloknak.

Melyik dalt szereted a legjobban játszani élőben?

Kyle: Igazándiból az összes nagy kedvenc, tudod még relatíve az újdonság varázsa körbe lengi őket. A Moth-ot például nagyon szeretem, és élőben is az a kedvencem.

kylesanders.jpgHogyan születtek az új dalok?

Kyle: Igazából ez Vinnie és Chad érdeme. Ők ketten összeülnek, megalkotják az alap dal vázakat, amikhez mi pedig hellyel közzel hozzárakjuk a részünket, esetleg változtatunk rajta itt-ott, de azért alapjáraton Ők ketten írják a dalokat.

Mik inspiráltak titeket az új dalok születésénél?

Kyle: Az életünk. Eléggé hülye egy válasz, de tudod a család, barátok ezek rám nagyon nagy hatással vannak. Imádom élvezni az életet, imádom egyszerűen minden percét, és ezeket ki is szeretném élvezni maximálisan.

Ha éppen nem zenélsz, akkor mivel töltöd a minden napjaidat?

Kyle: Igyekszem minél több időt az erdőkben eltölteni. Egyszerűen imádom a természetet, megnyugvást ad, kikapcsol.

Mi az, amit feltétlenül megszeretnél tenni még az életben?

Kyle: Ez, amit csinálunk. Ez nem egy olyan dolog, hogy csak úgy abba hagyom. Kitölti az életem minden egyes percét, és imádom! Az, hogy most veled beszélgetek, előtte dedikáltunk, aztán meg felmegyek a színpadra és zúzok a tesóimmal. Egyszerűen az egész egy nagy kaland, és nem vágyom semmi másra igazából.

Hellyeah 2012 2.jpg

Gyűjtesz valamit?

Kyle: Imádom a szörny játékokat, ezeket a kicsi "akciófigurákat" a kedvencem pont, ami a kezeden van a Frankenstein meg a Fekete lagúna szörnye. Egyszerűen imádom ezeket a szörnyetegeket, de csak és kizárólag a régi klasszikus filmekért vagyok oda. Azoknak még van valami különleges varázsa, ami a többi, modernebb filmben már nincs meg. Lehet, hogy most ezek nevetségesnek tűnek, de gondolj bele, hogy a negyvenes - ötvenes években ezek mennyire ijesztőek lehettek. Egy pasas, aki kiszívhatja a véredet, amíg Te alszol, nagyon kemény.

A turnén megszoktátok kóstolni a helyi piákat?

Kyle: Természetesen, a legemlékezetesebb, illetve nekem a kedvencem azok a német sörök. Nem tudom, hogy mit csinálnak vele, de kegyetlen finomak. Remélem ma még a magyar söröket is megkóstolhatom.

Mik a terveitek a Hellyeahvel a jövőre nézve?

Kyle: Nehéz kérdés. Most az új lemezt rendesen szeretnénk megturnéztatni, aztán meg természetesen egy új albumot összehozni. Bízzunk a legjobbakban.

Köszönöm a lehetőséget a FEZEN fesztiválnak, és Kylenak! Béke, Szeretet, Metal!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr786561085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum