RockStation

A kvlt lángoló vermei - a legtrvebb bläckmetal slágerek, amikről sose hallottál!!!

2014. augusztus 27. - Nemesúr

kvlt doge.jpg

Azt hiszed, tudod is te, mi az a blackke?
Azt hiszed, te vagy a telep legtöbb szögének legtrúságosabb tulaja,
oszt közben csak a papa műhelyéből csórikálod a százasokat anyád bőrövére?
Nem tudsz különbséget tenni a skandináv ős-crossover anti-evangelista agressive ambient  és a norvég neopogány fekete thrashgrind között?
Szerinted a Betlehem egy lerúgott nyaralóváros szar gyermekétkeztetéssel a Közel-keleten?
A fordított keresztek is összeszurkálják a kehes kicsi melledet?
A TNBM rövidítésről meg máig azt hitted, hogy Tininindzsa-Batman?
Érezted már magad becsapva egy kanna Perwoll Black Magic vásárlása után,
mikor a neve ellenére nem is voltak a leírásában halottkeltő rítusok?

Egy bakancstapodtat se tovább!
A Rockstation végre megmutatja neked, mi fán terem a trve.
Jól tetted, hogy eddig féltél megkérdezni,
mert e sötét félóra után kiégnek a reléid a Sátán fartüzétől.

‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡

Ugyanis, látjátok feleim szümtükkel, vannak még, akik képesek kellő játékossággal és öniróniával hozzányúlni az északi fához... attól még a végeredmény éppannyira gyalul(t)! Most, 18:06-kor (hisz 6+6+6) tehát tematikus Top 6(!!!!!!)os listánk következik.

A gyávák és a hívők mind elfordulhatnak. Lefelé indulunk...

blackkest beyoncé.jpg

Derp! (gonoszabbul, Bé!) DÖÖÖÖÖÖRRRP!
(Most már tudjátok, miért kérték vissza a retusálatlan képeket az MTV-nél.)

gót számok - 6.pngKezdjük is az Ördög legkisebb ministránsaival. A Gorgorotten tagjai max. az itteni setét sereg cserkésztagozatát képviselhetik, de ráéreztek a Művészeth elemeire, szép fekete tablót kapunk végre mindenből, ami kvlt: dolmenek, bőrtáskás-szemű, csakis szenvedésre való gruppik, ironikus csuhák (gondolom anyu régi függönyéből), erdei fogócska norvég módra. Ráadásul a neten is szinte megtalálhatatlanok! Nagy lehetőségeket látok bennük, de a nagysághoz kéne venni már egy csecsemőcsontokkal kitámasztott dobszettet, és felgyújtani legalább 2 vidéki templomot. A zsenge korra és láthatóan DIY (hail!) esztétikára tekintettel részemről nagylelkűen beérem egy útszéli kereszttel is. A feltűnően elmés névadás (Gore, Golgota, Rotten! Ejj, de csattanós!), a vissza-a-(hárs)gyökerekhez hozzáállás és a ritka, tradicionális nord tuskódob használata különösen figyelemreméltó!

Okkvltsäg -  ‡ ‡ ‡
Obskvrytäsh -  ‡ ‡ ‡

Pvntzik -  ‡ ‡ ‡
Trvsäg -  ‡ ‡ ‡
Sötétségh -  ‡ ‡ ‡
Mynőségh -  ‡ ‡

gót számok - 5.pngMinden családnak vannak retardáltjai, pláne egy olyannak, ami nyíltan hirdeti a beltenyészet és paráznaság szép igéjét a vasárnapi, élő állatokat evőeszköz nélkül elfogyasztó ebédek során. A Morbid Anal Fog szektások valószínűleg Euronymous oldalági rokonságához tartoznak, akik nem kívántak lemondani a kisvárosi csóróság és a fingóviccek örömeiről a blackkeség kedvéért. Úgy gondolom, kiváló ötlet megnyitni a sötétséget a széles, fogyasztói tömegek felé (ugyanakkor Mammon igéjét is elmés húzás ekképp terjeszteni) - erre nincs is jobb propaganda, mint a hétvégi góttyúkok és fakó játszóterek a klipben, a sültszalonna és olyan stílusidegennek ható, megtévesztő elemek beépítése művészetükbe, mint a pillangók és a kavbojok (Baphomets and Butterflies demo, 2004, ill. a Garthgoroth (2010) új borítója). Helyes! Agybajt és bűnt a hippiknek és a marlboro-manusoknak is! Továbbá, övüké az egyetlen zenekar e felsorolásban, akikre az oly áhított "atmosphericvs" jelzőt aggathatjuk, még ha az egy metános-tokazsírszagú milljő is. Addig is, szóljon a Sátáni Kipárolgások Minisztériumának hobbizenekara a legolcsóbb blasterekből. A Vastrónus hintaszék az Éjjeli Bacontrónhoz képest!

Okkvltsäg -  ‡ ‡ 
Obskvrytäsh -  ‡ ‡ 
Pvntzik -  ‡ ‡ ‡ ‡
Trvsäg -  ‡ ‡ ‡ ‡
Sötétségh -  ‡ ‡ ‡
Mynőségh -  ‡ 

gót számok - 4.pngA német bothumor szerénytelen véleményem szerint eleve a Nagy Megrontó egyik legszofisztikáltabb eszköze kínzatásunkra, de legalább reszelni tisztesen tudnak: íme a Reckless Tide, ami Irigy Hónaljmirigy-szerű mélységekbe taszítja a black-thrasht, és jelképes győzelmét szétkürtöli annak minden rokonítható műfaja felett. Laikusok! Ezt a dalt meg kell néznetek, hogy lássátok, miként éli egy igazi kvltista a mindennapjait - nincs is fessebb, mint a reggeli napra kiugrani friss rontással és Spawn-sminkkel pofázmányunkon egyenesen ágyikónkból. Valamint, a blackke metal öltözködés dilemmáit is remekül szemlélteti ez a kicsit szájbarágós videó, de hát, az egyszeri póroknak nem lehet metaforikusan üzenni. Ezért is kellett premier plán késelés és nekromanciát is mellékelni ebbe a kertvárosi blackmetal-kisokosba. Sajna a zenekar inkább thrash és power irányba tart - minő kár! Világos, hogy a tisztességesen kimondhatatlan nevű Kleemähendeäbte-ban nagyon ráéreztek a trvságra. Valljuk azért be, mindnyájunkban felvihog egy pici, épp az első állatkáját felkoncolt kis blackker, amint a nagy csúnya bácsi leken egy régen érő tockost a füvét nyíró pápának meg a nyavalygós numetalos wigger majomnak >:) HAIL!

Okkvltsäg -  ‡
Obskvrytäsh -  ‡ ‡ 

Pvntzik -  ‡ ‡ 
Trvsäg -  ‡ 
Sötétségh -  ‡ ‡ ‡
Mynőségh -  ‡ ‡ ‡ ‡

gót számok - 3.pngLegbecstelenebb és legvalószínűtlenebb helyezettünk a JOGGER duója, akik fröcsögő művér, fekete- és vörösvelők literjeivel oltották be a manapság oly népszerű breakbeatesített EDM-et (vagyis: agyfájdító klubelektrót). Egy gitár, és egy effektpult mindössze... de ama gitár egy legalább húszujjas démonhárfává, az az effektpult pedig a klasszikus orgonák méltó pótlékává válik! A klipben szereplő két kis krampvsz is... óh... oly zsengék, mégis oly pártatlanul gonoszok, repes szinte bőrborítású fekete májunk, ahogy hétköznapjaik egyikét látjuk élesben. Jómagam Monty Pythonék utolsó showja és Burzum szabadulása óta nem nevettem ily jóízűt, az ostoba, kényelmes nyárspolgárok kisszerűségét ily könnyedséggel semmibe hányó gyermekek nyers szenvedélyét látván! A blackkenek ilyen vicsorgó kis csibészekben vagyon a jövője, fogadok, hogy a barátnőjük első vérét is kimentik a házi oltárhoz egy kakaós bögrében :) Igaz, nem ér le még a lábuk a kerítés aljáig, igaz, az e zenéért rajongók elméjében és ágyékában már egy másfajta sötétség fészkel, de egy ilyen teljesen ocsmány határsértés nem érdemel mást, mint kétkezes ördögvillázást. Hisz micsoda táptalajt nyer a Bűn így a mai fiatalságban! Sátáni dropbeateket, obskvrvs grúvokat, démon scratcheket éhezik a mai gyerek! Arról nem is beszélve, hogy végre láthatjuk, mire is való igazán a karneváli napokon oly népszerű gyermek-arcfestés. Még ha csak egyetlen szám erejéig is, de Joggerék kiengedhették a bennük titokban megbúvó gonoszt játszani, és ezért csak a lassú tüzet érdemlik meg: mikor felgyújtom a diszkót, és ez fog szólni, mialatt rájuk extra liter kerozint locsolok pentagramm-alakba. Lássuk be, megérdemlik!

Okkvltsäg -  ‡  
Obskvrytäsh -  ‡ ‡ ‡ ‡
Pvntzik -  ‡
Trvsäg -  ‡ ‡ ‡ ‡ ‡
Sötétségh -  ‡ ‡ ‡ ‡
Mynőségh -  ‡ ‡ ‡ ‡ ‡

gót számok - 2.pngEzek a fiúk szerintem a legtisztábbak. A leghitelesebbek. Semmi metafóra, semmi elvont, grimoire-os utalás, semmi latin kántálás meg Carmina Burana copy, csak rekedtes reszelés és felháborítóan pőrén rohangászás bele az arcodba. Ők a Fekete Sátánok (ennél hangsúlyosabban feketébbnek lenni már valóban ízléstelen lenne), és a Sátáni Setétséget örökítik meg. Mégis, képesek újat vinni a Művészethbe: a klip kiválóan ábrázolja, minő világi örömöket tartogat a Sötétség büszke (habár keshedt) katonáinak, mikor az Pokolnak regnuma köszönt a földekre: neonfejű gót picsákat (ez valami fétis lehet - a blackker faszik természetes előfordulású nősténye talán?), fincsi sütkérezést egy meleg sziklán, és cuki kis tütüket és kantangákat, amiket még Borat is megirigyelne. És amik önmagukban megrontanak a puszta látványukkal, mellékesen. Három mozzanatért külön pacsit érdemelnek, már a legszebb 1990-t idézően sistergő hangzás mellett: az első, hogy Zsíros Ednek is tisztelegvén, a metál legátszellemültebb alműfaja, a lounge felé is kitekintenek, ráadásul kellemesen nacionalista felhangokkal... A második, hogy felvonultatják: kishúguk játékhangszereivel is megidézhető a mord erdőkben torkokat szorító félelem. Most nézzétek ezt a sok mérges, csúnya arcot! NE MERJETEK FÉLRENÉZNI! Mint aki legóba ült! A harmadik meg, hogy ilyen gyönyörű terpeszbevillázást az első, azóta letagadott Immortal-klipek óta nem láttam. Jut is fekete eszembe...

Okkvltsäg -  ‡  
Obskvrytäsh -  ‡ ‡
Pvntzik -  ‡ ‡ ‡ ‡ ‡
Trvsäg -  ‡ ‡ ‡ ‡ ‡
Sötétségh -  ‡ ‡ ‡ ‡ (de csak a nappali erdő miatt)
Mynőségh -  ‡ ‡

gót számok - 1.pngUgye nem volt senkinek se kérdéses, hogy a műfajnak kik is a királyai? Nem lehet más, mint a banda, aminek tagjai mind felvették a ~Doom Occulta nevet, így ők lettek a Pokol Ramones-ai. Az IMMORTAL dalaiban Blashyrkh, egy számunkra is ismeretlen démoni sík csatáit elevenítik meg... És ahogy ránézünk arra a gyönyörű varázslóköpenyre, arra a tűzgolyóra és szemkápráztató teleportra (hoppá, ezekre már nem! hogy kimontírozták őket az Phekete Mágush keze alól a piszkos keresztény youtubeosok, azért szaggat így a vidi!), világossá válik, hogy a Legnagyobb Játékmester igaz híveit valódi varázsigékkel ajándékozza meg! Lám, nem volt hiába az éveken át pincében D&D-zés, sárkányölés, papára morgás, 20 oldalú kockák baljós zörgetése az undok fenti világra! A világ leggonoszabb nézéseinek feltalálása mellett a zenei eredmény kérlelhetetlen, kimért, és HALHATATLAN! (Titkos plusz: a klip forgatását a Norvég Turisztikai és Vadvédelmi Hivatal támogatta. De aztán letagadták.)

Okkvltsäg -  ‡ ‡ ‡ ‡ 
Obskvrytäsh -  ‡ ‡ ‡ 
Pvntzik -  !
Trvsäg -  ‡ ‡ ‡ ‡ ‡
Sötétségh -  ‡ ‡ ‡ ‡ 
Mynőségh -  ‡ 

gót számok - 0.png...Azt hittétek, vége? Azt hittétek, ti balgák, hogy ezt nem lehet überelni? 
Légyen eme percnyi riasztó monda a mai tanulság számotokra.
Az igazi... de érted azzal a keresztényi butaságokkal telitömött fejeddel, érted?
Az IGGAZZY blackkehez a morcfestés, a zenei tudás, a hangszerek, effektek és hormonok csupán dekorációk. 
Oly felszínesek és múlandók, akár esendő húsunk...
Semmi más nem kell az igazi blackkehez, csak némi kreativitás, 2 húr, 1 comb, sok-sok gonoszság, gyilkos szándék, pár kvltikus kulcsszó ismerete...és paint.
Rengeteg microsoft paint
.

Okkvltsäg -  ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ (egy kurva szót nem érteni)
Obskvrytäsh -  ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ (sehol se találni tőlük / róluk semmi többet)
Pvntzik -  ugyan.
Trvsäg -  ‡ ‡ ‡ ‡ ‡
Sötétségh -  ‡ ‡ ‡ ‡ ‡
Mynőségh -  ‡ (így hiteles)

MINDEN lehet blackke a kellő szenvedéllyel, rosszindulattal és arcfestékkel. MINDEN.
Az orosz gimisek is tudják.
 

Nokturnális körutunknak végén viszont mindenképp szót kell emelnünk... az Elsőkről.
A legfeketébb metálarcokról.
Azokról, akiktől a csontok és bőr, a pestis és fuzz násza egyszerre ered.
Náluk se feketébbet, se blackebbet, se deathebbet nem találsz.
Mikor felkötöd a könyöködre a sünikesztyűt, jussanak ők az eszetekbe,
és vessetek egy fordított keresztet!


ALL HAIL... BLACK DEATH!
(Sápatag fajvédők! Szevasztok!)

blackdeathphoto21.jpg~

by Nemesúr(/Nemes Márk)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr926633823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radnaughty 2014.09.01. 00:56:40

hubaszki, aszittem, a nózi, de ha jól látom mégse. pedig te is hasonlóan súlyosnak tűnsz. hihetetlen.

Syracuse 2014.10.29. 01:46:04

Monthy Pythonék utolsó showja idén volt.
Ennyit tudok hozzáfűzni az egészhez. XD
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum