RockStation

Vasárnapi doom örület a Trafik klubban

2014. szeptember 01. - sandroo

dreadsov.jpg

A doom-ot bírod?? Szerencséd van, mert elég komoly doom attack várható november 9-én, vasárnap Budapesten, a Trafik klubban. Egy ír, egy dél-amerikai és egy magyar banda gondoskodik róla, hogy a lassú, mocskos riffek leszabják a fejünket.

Az ír banda:
A Dread Sovereign nevezetű banda, amelyet a Primordial énekese, Alan Averill Nemtheanga alapított lesz az est fő attrakciója. A banda stílusa Nemtheanga szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog, hatásoknak olyan zenekarokat említett, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Ami biztos, hogy elég komor doom/sludge cuccot tolnak majd a publikum orra alá az ír arcok. Bemutatkozó albumukat All Hell's Martyrs-t a Ván Records adta ki az idei év elején.

A dél-amerikai banda:
A vasárnapi doom est második fellépője a dél-amerikai országból származó zenészek alkotta Procession lesz. Már két lemez áll az amúgy már svédországi székhelyű banda háta mögött a High Roller Records gondozásában. A Candlemass-ra hajazó klasszikus doom muzsikát elég színvonalasan műveli a banda. Fasza dallamokra és riffekre számíthat tőlük az, aki ellátogat a koncertre. Itt egy kis csemege a második To Reap Heavens Apart című nagylemezükről.

A magyar banda:
Szerintem senkinek sem kell bemutatni a doom metal magyarországi helytartójának számító Magma Rise zenekart. Állat muzsikájukkal ők lesznek az est nyitóbandája, úgyhogy nem árt időben odaérni a koncertre. A tavalyi The Man in the Maze című albumuk nagyot dörrent, az ipod-om rendszeres vendége az album. Valószínűleg a régmúltban gyökerező Mood-fanatizmusom is közrejátszik benne, de azt leszámítva is egy mocskos jó banda. Itt egy kis bizonyíték:

 

DÁTUM: 2014. november 9. 
HELYSZÍN: Budapest, Trafik klub

19:00 - kapunyitás
19:30 - 20:15 - Magma Rise
20:30 - 21:30 - Procession
21:45 - 23:00 - Dread Sovereign

Tekintettel a vasárnapi időpontra, késés ezúttal nem várható, a kiírt időpontok szigorúan be lesznek tartva.

Jegyek a helyszínen vásárolhatóak 2900 forintért.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr696651829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum