RockStation

A 10 legászabb szakáll a metálban

2014. szeptember 13. - dzsi.

beard.jpg

Hogy mi lehet annál menőbb, ha ezrek előtt állsz a színpadon? Természetesen az, ha ezt szakállal az arcodon teszed! A brit Metal Hammer összeállított egy listát a tíz legfrankóbb szakállról, amit metalzenész birtokol - alább szemrevételezhető, s persze ízlés szerint reprodukálható. Kukába a borotvával!

Kirk Windstein - Crowbar

0cr03.jpg

A Crowbar frontember már több mint egy évtizede ápolgatja „medvebőrét” az állán, amit a mester szerényen Beard Of Doom-ként aposztrofál. Az utóbbi időben ráadásul tovább fejlődött a dizájn: szimmetrikus, acélszürke kaszkádok záporoznak le a szája két széléről, amí egy kidobóember és egy Istári varázsló keresztezésének ádáz külsejével ruházza fel az ex-Down gitárost.

Johan Hegg - Amon Amarth

0amonamarth2014_26.jpg

Ne borotválkozz! - hangzik el gyakorta az Amon Amarth énekes tanácsa mindenki felé, aki megirigyli a Chewbacca-erősségű drótszőrt, ami pirospozsgás, svéd arcáról indulva takarja el nyakának nagy részét. Csodálatos morzsafogója ráadásul már egy viking harcos szerepéhez is hozzásegítette a hamarosan bemutatásra kerülő, Northmen: A Viking Saga című filmben.

Kerry King/Tom Araya - Slayer

king_araya.jpg

Kerry ápolt, méretes bozótja alapvetően nem egy nagy megfejtés, ám robosztus mérete ellenére sem hagyhatjuk, hogy háttérbe szorítsa Tom Araya gyakrabban variált szakállkölteményeit. A korai 90-es évek latino borostájától a sátáni kecskeszakállon át mára eljtutott a Gonosz Mikulás inkarnációig.

Lemmy - Motörhead

Motorhead-3.jpg

Ian Kilminster csupasz állas bajusz-szakáll kombinációja már több mint 40 éve ékeskedik emberünk arcán – leszámítva azt a természetellenes és roppant zavaró időszakot a késő 90-es években, amikor teljesen megborotválkozott. Ő az egyik abszolút hírvivője ennek a stílusnak, ami ráadásul James Hetfieldet is megfertőzte 1991 környékén. Nem a leghosszabb vagy legbozótosabb, ellenben az egyik legstílusosabb, amit akár egyszerűen The Lemmynek is nevezhetünk.

Dimebag - Pantera

dimebag.jpg

Dimebag Darrell sokkoló, rózsaszín kecskeszakálla először a This Love 1992-es klipjében tűnt fel, ami nagyjából az egyetlen kapcsolódási pont volt akkoriban a banda 80-as évekbeli glam múltjához. Scott Ian, az Anthrax gitárosa – aki később szintén befestette a saját kecskeszakállát is az elhunyt haver emlékére – egy bejegyzésében azt állítja, hogy Dime-nak anno volt egy valódi kecskéje is (valaki állítólag a lakásában felejtette, korrekt buli lehetett...), aminek a szakállát ugyancsak rózsaszínűre festették.

Neil Fallon - Clutch

0clutch2014_26.jpg

Ki az ördög az a fénylő állú szépfiú, aki a Clutchos srácokkal pózol az első két lemez borítóján? Természetesen a ma már szinte felismerhetetlenül megváltozott Neil Fallon, mielőtt még megnövesztette volna szúrós Blutó-szakállát (aminek egyébként közel ezer like-ja és saját facebook oldala van). Fura, de Fallonnak valahogy sikerül megoldania, hogy a farkasember-stílusú szőrzet ellenére is úriembernek láttassa magát

Zakk Wylde - Black Label Society

0blacklabelsociety2012_08.jpg

A Black Label Society gitáros/énekes Jeffrey Weilandt még szűzarcú, vékony, ártatlan kissrácként kezdte az ipart Ozzy mellett, hogy aztán mára egy olyan sörben és izzadtságban fürdő, hegylakó külsejű vadállattá váljon, akinek még egy borz is elveszik a szakállában, Ennek ellenére, teljesen megmagyarázhatatlan módon Zakk Wylde bozótjának összesen huszonegy követője van twitteren.

Brent Hinds - Mastodon

brenthinds.jpg

Nincs túl sok metal szakáll, amely egy kilencezer szavas gonzó-esszét ihletett volna, de Tres Crow, The Mastodon Beard című írása egy szürreális találkozást regél el a Mastodon gitárosának tüzes, vörös szőrzetével, amelyet egy lángolva vonagló, arcon manifesztálódó mohaként fest le verbálisan, aminél – mondanunk sem kell - kevés királyabb dolog létezhet.

Ian Scott - Anthrax

0anthrax2013_64.jpg

Az Anthrax ritmusgitárosának a 80-as évek végén jelentek meg az első bolyhocskák az állán, azóta viszont a jelentős mértékben megnövekedett és erősödött Tutanhamon-kecske rengetegszer váltott színt, a barnától kezdve a tűzpiroson át a mostani szürkéig. Megsimítani viszont véletlenül se próbálkozz: a gitáros rühelli, ha valaki az arca felé közelít a kezével.

Varg Vikernes - Burzum

vikernes.jpg

Varg hegyes, bézs színű szakálla határozottan nordikus, trollos érzést kelt; akár egy haldokló fenyő tönkjén nyugvó mérgező zúzmóhoz is hasonlíthatnánk. A Burzum hírhedt dalszerzője először akkor növesztett ördögi VanDyke-bajszot, amikor a sitten ült Euronymous meggyilkolásáért, ami valószínűleg okozhat némi problémát, amikor épp tonhalas szendvicset próbál enni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr606690715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum