RockStation

The Ministry of Wolves-koncert az A38 Hajón

2014. szeptember 19. - rockstation

theministryofwolves01.jpg

A Ministry of Wolves, azaz A farkasok minisztériuma az Einstürzende Neubauten, a Nick Cave & The Bad Seeds és a Firewater egykori tagjaiból összeállt szupergrupp. A fellépők külön-külön már szinte mindannyian   jártak az A38 Hajón szeptember 28-án, most pedig egy egészen különleges koncertet tartanak itt: egy színházi előadás zenéjét adják elő, sajátos szereposztásban.

Mick Harvey, a Nick Cave & The Bad Seeds egykori gitárosa, Paul Wallfisch, a Firewater egykori billentyűse, Alexander Hacke, az Einstürzende Neubauten egykori basszusgitárosa, Danielle de Picciotto, a Love Parade egykori alapítója (és Hacke jelenlegi felesége) – ez a négy nagyszerű művész alkotja a Ministry of Wolves nevű projektzenekart. A Ministry of Wolves eredetileg egy színházi előadás kísérőzenéjének megalkotására alakult: az ötletgazda Wallfisch volt, aki (a Botanica nevű zenekar mellett) a dortmundi színház zenei vezetője is egyben. A színház idén februárban tűzte műsorra a Grimm testvérek meséiből, többek között a Piroska és a farkasból, az Aranyhajból, a Csipkerózsikából, a Hamupipőkéből összeállított, A farkasok köztársasága előadását, aminek zenei kíséretét a fent említett zenészek alkalmi társulására bízta. Az előadás akkora sikert aratott, hogy a kísérőzenét lemezen is megjelentette a nagy múltú Mute kiadó, Harveyék pedig turnéra indultak a produkció egyszerűsített, multimédiás verziójával – ez érkezik ősszel Budapestre.

Hacke és de Picciotto pár éve már fellépett az A38 Hajón, akkor Sebastian Brant Bolondok hajója című műve alapján készült koncert-performaszukkal érkeztek. Mick Harvey szintén koncertezett az A38-on, csakúgy mint a Firewater – ez utóbbi azonban már Wallfisch nélkül, aki addigra már a Botanica tagja volt, ez utóbbi a Cöxponban lépett fel 2010-ben. Egyszóval régi ismerősöket köszönthetünk, új, különleges szerepben. És a szerepek annyira különlegesek lesznek, hogy a billentyűs-gitáros Harvey például dobosként lép fel a „farkasminisztérium” előadásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr36710057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum