RockStation

Holnap Rage-koncert a Hajón

2014. szeptember 30. - sunthatneversets

rage_01.jpg

Három évtizede szállítja a német Rage zenekar az első osztályú heavy metal dalokat a műfaj kedvelőinek. Az eddig összesen 21 albumot kiadott trió ezúttal az életművet összefoglaló válogatás lemezzel jelentkezik, és egy megújult látványvilágú, jubileumi koncertsorozattal is készül. Budapesten október 1-jén játszanak az A38 Hajón, a Tri State Corner és a Lion Twin társaságában.

A zenekar néhány rövid szakasz kivételével power trióként működött. Az egyetlen fix tag Peavy Wagner énekes-basszusgitáros. Mellette 15 éve gitározik Victor Smolski, aki hatalmas hangszeres tudásával új irányokat mutatott a zenekarnak. André Hilgers dobos 2007 óta tag. A Rage egyik nagy szerencséje, vagy éppen a jól megfontolt kiválasztás eredménye, hogy a korábbi felállások is kiváló zenészekből álltak, így a zenekar rendszeresen képes volt megújítani hangzását – a neves egykori zenésztársak közül elég csak a banda korábbi ütősét, Mike Terranát megemlíteni.

A jubileumi évben a Rage turnéja is az ünneplésről szól: az őszi európai koncerteken egy megújult látványvilággal kiálló, és még mindig lendületes heavy metal gépezetre számíthatunk. A budapesti fellépésre október 1-jén kerül sor az A38 Hajón. Peavy Wagnerék előtt egy különleges, szintén német hard rock zenekar játszik: a Nazareth budapesti fellépése előtt már bemutatkozott Tri State Corner a buzuki hangjával teszi különlegessé zeneileg kiművelt dalait, melyekben a rock, a blues és a heavy metal stílusjegyei is visszaköszönnek. Szintén bemutatkozik a német Lion Twin nevű duó, melynek táncra, csábító okosan kimunkált dalaiban egyszerre érhetők tetten a metal és popzene jellegzetességei – a 2011-ben alakult csapat első lemeze Nashville címen jelent meg. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr296745883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum