RockStation

TOP15 animációs videó metálzenére

2014. október 04. - sebiszabi

TOP10_animációs.JPG

Szeretjük az animációs videóklipeket. Talán több a lehetőség az ötletek (még ha azok teljesen agyatlanok is) megvalósítására, sokkal szabadabb ez a műfaj; mint az élőszereplős. Próbáltunk összeszedni a 15 legjobb ilyen klipet a témában, ezt találjátok a hajtás után. Van itt rajzfilm, bábfilm, átrajzolt videó, véres-beles, ötletes, látványos és vicces. És, hogy ha hozzátennétek? Nosza, rajta! De videólink legyen ám!

Alter Bridge - Cry Of Achilles

Mintha egy (felnőtt) mesekönyvet lapozgatnál, annyira misztikus hangulatot áraszt a klip. Bár személy szerint nekem az Alter Bridge Myles Kennedy hangja miatt érdekes miatt, bármilyen is lehet videó...

Blind Myself - Lost In Time

Meg merjük kockáztatni, hogy az egyik legjobb videó ez amit magyar dalra készítettek és nem azért, mert rockzenéről van szó és még csak nem is azért, mert Gróf Balázs itt is hozza a prémium színvonalat, hanem azért mert ez úgy ahogy van vicces. A videó még az amerikai MTV Headbangers Ball című műsorának TOP20 videója közé is bekerült 2008-ban.

Dethklok - I Ejaculate Fire

A Deathklok maga egy rajzfilmzenekar, minden videójuk animációs. A Brandon Small frontember által megálmodott formáció pedig szép lassan kultusszá nemesedett az Adult Swim Metalocalypse című sorozatából.

Green Jelly - Three Little Pigs

Ennek a gyöngyszemnek a magyar átíratával anno a Carmen is megpróbálkozott, nem is lett rossz a végeredmény, de a klasszikus ez. Kismalac, kismalac engedj beeee!

Korn - Freak on a Leash

Erre a Korn dalra csak részben készült animációs videó, hiszen a videót mintegy keretbe foglalja az elején és a végén látható rajzfilm.

Kvelertak - Blodtørst

Vér, levágott disznófej, belezés, mindez valamilyen viking harci köntösbe bújtatva. zseniális

Linkin Park - Pts.OF.Athrty

Ez a 2006-ban készült LP videó az akkori CGI színvonalnak egészen megfelelő minőségben készül. Majd' tíz évvel később, amikor a moziban telinyomják az agyunkat végletekig csiszolt 3D CGI-jal, talán már kissé idejétmúltnak hat, de azért még így is nagy teljesítmény.

Mastodon - Bedazzled Fingernails

Ha egy zenekarnak ilyen rajongói vannak, akkor nem is kell nagyon bíbelődniük király videók gyártásával, majd a fanok megoldják. Thomas Yagodinsky valószínűleg egyrészt kihívásnak is érezte, hogy ezt a stop motion videót összerakja kedvenc zenekarának, másrészt jó eséllyel végtelen ideje volt ehhez. Mindegy, mert a végeredmény egyszerűen elképesztő.

Municipal Waste - You're Cut Off

A Municipal Waste egyike a legdebilebb bandáknak, akiket a föld a hátán hordott, így aztán az sem meglepő, hogy legtöbb esetben a videóik is agyahagyottak. Alább egy két perces ámokfutás a legkülönbözőbb erőszakos halálnemek megrajzolásával.

Queens Of The Stone Age - Go With The Flow

A QOTSA eme videója részben egy hagyományos videó átrajzolása, részben pedig önálló animátori munka. A végeredmény minden esetre ragyogó. Tegyük még hozzá gyorsan, hogy a ... Like Clockwork című lemezük dalaihoz készített videók csak animációsak ráadaásul egy komplett történetet alkotnak.

Rammstein - Links 2,3,4

Egy hangyaboly és három betolakodó. Röviden így is összefoglalhatnánk a CGI technológiával készült egyetlen Rammstein animációs videót, melyet Zoran Bihać rendezett.

Rival Sons - Until the Sun Comes

A Rival Sons az egyik legötletesebb videóval rukkolt elő 2012-ben. A sivatagban crossmotorozó figura a homok alól furcsa domborulatokat varázsol elő.

Sepultura - Ratamahatta

A kimondhatatlan nevű Sepu klasszikusára készült videó még ma is bármikor a helyét, annyira profira sikerült, holott 1996-ban készül, szóval 18 éves már.

Tool - Prison Sex

A Tool videói külön kategóriát képviselnek a zenei videókon belül, ami nagyrészt az ezeket Megálmodó Adam Jones gitáros érdeme. Morbid bábfilmek ezek valami furcsa világból, némelyiküket egy időre be is tiltották, például ezt.

Toxic Holocaust - Acid Fuzz

A Joel Grind nevével fémjelzett fekete thrashbrigád tavaly az év egyik legjobb videóját készíttette el Adam Villa-val az Acid Fuzz-ra. Drogok, zombik, vallásgyalázás és még sok gusztustalan dolog 3 percbe sűrítve.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr106757365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paper clips 2014.10.04. 22:13:52

Hát, akkor ... Nem maiak ... ...
Alice In Chains - I Stay Away
youtu.be/ODTv9Lt5WYs

Meg ...
Pearl Jam - Do the Evolution
youtu.be/aDaOgu2CQtI

kiss the cook 2014.10.04. 23:32:12

Slash (feat.Myles kennedy): Bad rain
www.youtube.com/watch?v=CHzfJWXqiH4
(és igen, a Do the evolution-nek azért simán a listában lett volna a helye...)

soldierzoli 2014.10.05. 12:49:22

A miskolci Banal Brutal is most jelentetett meg egy animációs klipet.
www.youtube.com/watch?v=kB3x1q3aqr4

mikka 2014.10.05. 22:10:16

Mötley Crue?

Hell On High Hills?
Planetoid?
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum