RockStation

Dél-Pesti karcolatok: Férfias férfiak – II. (EP) – 2014

2014. október 07. - BETH

Férfias Férfiak2.jpg

A magát ”Dél–Pesti Rock” műfajába soroló banda idén jelentette meg második, II. címre hallgató kislemezét. A formáció (Keserű Norbert – ének, basszusgitár, Márkus Dániel – gitár, Surányi László –dob, Kádas Gergely –gitár) öt számból álló albuma magán viseli azokat a stílusjegyeket, melyeket a tagok igyekeznek képviselni.

A Hiányzol című indító dal egy keserédes vallomás, olyan, amivel a közönség nagy része azonosulni tud, és amelynek a hangzása magában hordozza a klasszikus, jelen esetben dallamosabb rock elemeket. Ezt az érzelmi aláfestést kissé megtöri a Kocsma című szám, amivel nyilván ismét sokak számára ismerős, mégis kissé kilóg a többi dal által képviselt világból. Az EP legerősebb pontja a két utolsó dalon osztozik. A Menjünk innen és a Megtagadva már egy karcosabb, koszosabb formában idéznek meg egy olyan kollektív hangulatot, amit minden bizonnyal régi ismerősként fogadunk, ezért időről időre jólesően éljük át újra és újra. Az EP-t a Hiányzol rádióbarát verziója zárja, egyfajta keretbe foglalva ezt a zenei elképzelést.

Összességében egy klasszikus rock irányzatokból táplálkozó EP született meg így második alkalommal a Férfias Férfiak tolmácsolásában, magyarul, bármiféle felvett, és épp ezért hiteltelen művészieskedés nélkül.

Férfias Férfiak facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr866764873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum