RockStation

Miért a telefonod baszkurálod koncert közben, ha nézhetnéd is a showt? - kérdi Neil Fallon a Clutchból

2014. október 09. - dzsi.

0clutch2014_26.jpg

Mostanában sokszor esik szó arról, hogy mennyire jó vagy rossz az, hogy a technológia fejlődésének jóvoltából egy telefon gyakorlatilag zsebszámítógépként és fényképezőként is funkcionál. A koncertek kapcsán is sokszor képezi viták tárgyát, hogy a színpadról nézve kvázi karácsonyfaként világít a közönség a temérdek telefontól. A közelmúltban például a Nileból ismert Karl Sanders mondta el, hogy őt kifejezetten bántja a dolog, mert így az emberek valójában nem a koncerttel és a színpadról áradó energiával vannak elfoglalva, hanem a telefon böködésével. A napokban egy interjú során a Clutch frontember, Neil Fallon is elmondta a véleményét a dologról.

"Először is: tényleg azt hiszitek, hogy ezek az emberek csomó időt fognak eltölteni ezeknek videóknak a nézegetésével? Nem, nem fognak. Azonnal törlik őket, amint vészesen elkezd betelni a telefonjuk memóriája. Másodszor: a lemezeken rögzített zene egy statikus dolog. Akárhányszor hallgatod meg például a Led Zeppelintől a Four Stickset, tök ugyanúgy fog szólni, de ha lehetőséged van élőben is látni egy adott bandát - amennyiben nem playbackelnek - az mindig egy egyszeri és megismételhetetlen esemény lesz. Amíg azzal töltöd az időd, hogy feltartod a telefonod és videókat készítesz, lemaradsz az egész élményről, nem válsz a részesévé. Legalábbis én így érzek a dolog kapcsán. Kábé úgy állok a koncertekhez, ahogy a vacsorához - kikapcsolom a telefonom. Egyébként nem zavar különösebben, ha ilyesmit látok a színpadról - ha valaki így akar részt venni a koncerten, hát hajrá. Én amúgy sokkal jobban emlékszem az általam látott koncertekre a 80-as, 90-es évekből, mint azokra, amivel már úgymond telefonnal a zsebben látogattam el. <<Ó, itt vagyok a koncerten. Én is! Mit csinálsz? Ugyanazt, amit te>>. Most ez ki a faszt érdekel, de komolyan? [nevet]"

Akiknek hiányzik a klasszikus 'öngyújtót a magasba a ballada közben' élmény, azok könnyedén átültetheti a dolgot a XXI. századba: innen tölthettek le egy olyan alkalmazást a telefonotokra, ami öngyújtót szimulál. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr856775335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum