RockStation

20 érdekes tény a Slayerről

2014. október 11. - magnetic star

Slayer 2013.jpg

Kevés metal zenekar van manapság, amelyik olyan masszív védőbástyája lenne a műfajnak, mint a Slayer. Rossz Slayer koncert nincs, tartja a mondás és bár Jeff Hannemann gitáros 2013 májusában távozott az élők sorából, Dave Lombardo dobost pedig kitette a zenekar a Slayer bármilyen felállásban pusztító. A Loudwire a zenekar előtt tisztelegve 20 olyan érdekes tényt szedett össze, melyet még a zenekart kívülről-belülről ismerők sem biztos, hogy tudnak.

1.    A Slayer debütáló albuma, a Show No Mercy stílszerűen éjszakánként került rögzítésre – részben azért, mert így kevésbé volt költséges, és Dave Lombardo dobos is be tudta fejezni a középiskolát.

2.    A Show No Mercy kiadása után a Slayer elindult első USA-beli klubturnéjára, mégpedig Tom Araya bőgős-énekes Camaro-jával és egy U-Haul trélerrel.

3.    A punk rock rajongó Jeff Hanneman gitáros 1984-ben létrehozott egy rövid ideig létező hardcore zenekart Dave Lombardo-val és a Suicidal Tendencies gitáros Rocky George-dzsal. A nevük Pap Smear volt.

4.    A Slayernek még a pályája kezdeti szakaszában egy San Antoniói heavy metal bandával – amely később S.A. Slayerkét vált ismertté – kellett megküzdenie a névhasználat jogáért.

5.    A második Slayer album (Hell Awaits) elején hallható hipnotikus kántálásban a „Join us!” („Állj közénk!”) szöveg hallható visszafelé felvéve.

6.    A Slayer alapító tagságának fele nem az Egyesült Államokban született. Tom Araya Chilében (Vina del Mar), Dave Lombardo pedig Kubában (Havanna) jött világra és az USA-ba való áttelepülés után lettek a 80-as évekbeli thrash színtér vezéralakjai, számos más latin származású zenésszel együtt.

7.    1987-ben készült a pszichedelikus rock klasszikus nótájának, az In-A-Gadda-Da Vida-nak a fergeteges Slayer-féle feldolgozása a Less Than Zero filmzene-albumhoz.

8.    Paul Crook gitáros, aki az Anthrax soraiban és Meat Loffal is játszott, a 80-as években Kerry King gitár-technikusa volt egy ideig.

01_30.jpg
9.    Tony Scaglione, aki a 80-as évek végén ideiglenesen pótolta Dave Lombardo-t, a New Jersey-beli thrasher Whiplash tagja volt – ahol rajta kívül Tony Portaro és Tony Bono játszott. Ilyen is csak New Jersey-ben fordulhat elő...

10.    A Judas Priest-féle Dissident Aggressor feldolgozása az egyetlen átirat, amely hivatalos Slayer stúdiólemezre került (leszámítva az Undisputed Attitude-ot).

11.    Jeff Hanneman azzal magyarázta a hadtörténethez való vonzódását – amelyről olyan klasszikus Slayer nóták tanúskodnak, mint az Angel of Death és a War Ensemble –, hogy olyan családban nőtt fel, ahol sok volt a háborús veterán.

12.    Nem sokon múlott, hogy a Seasons in the Abyss album Born of Fire nótája instrumentális számként lásson napvilágot. Végül Kerry King gitáros az utolsó utáni pillanatban kanyarított hozzá szöveget.

01_23.jpg
13.    Dave Lombardo 1992-ben azért távozott a Slayerből, hogy jelen lehessen a gyermeke születésénél, miközben a zenekar éppen turné előtt állt.

14.    A hetedik Slayer album, Diabolus in Musica címe egy sötét hangzású zenei hangközt jelent, amelyet a középkorban az egyház a szó szoros értelmében betiltott, és amelyet később a heavy metal keresztapa Black Sabbath alkalmazott a zenekar nevét viselő dalban.

15.    A Pantera utolsó stúdiólemezén, a Reinventing The Steelen (2000) a Goddamn Electric nóta utolsó szólóját Kerry King játssza.

16.    A nyolcadik Slayer stúdióalbum címe eredetileg Soundtrack to the Apocalypse lett volna, de a zenekar végül inkább a God Hates Us All mellett döntött és a 2003-ben kiadott box szettjéhez mentette át az előbbi címet.

17.    Larry Carroll művész négy Slayer lemez borítóját készítette el: Reign in Blood, South of Heaven, Seasons in the Abyss, legutóbb pedig Christ Illusion (2006).

18.    A tizedik Slayer album, a World Painted Blood gyűjtői kiadása tartalmaz néhány, emberi koponyákból és csontokból készült térképet. Az ötlet abból a régi tervből ered, hogy a csomagolás a hírneves sedleci osszáriumot – középkori kápolna, amelyben mintegy ötvenezer emberi csontváz van – idézze.

paintedblood_inside.jpg
19.    Volt idő, amikor Kerry King kiállítási kutyák tenyésztésének szentelte szabadidejének egy részét.

20.    A Californication (Kaliforgia) sorozatban a főszereplő – az író, akit David Duchovny alakít – regényeinek címei: South of Heaven, Seasons in the Abyss és God Hates Us All.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr726768469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tralalala 2014.10.12. 10:32:54

Azt hittem az benne lesz, hogy a témáik ellenére pl. az énekesük katolikus, de az nyilván nem elég érdekes :)

kfmx.com/tom-araya-of-slayer-talks-about-his-catholic-faith-video/
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum