RockStation

Volt 2015: Jön a Rise Against és a Parkway Drive!

2014. november 30. - csigaur

parkwayDrive.jpg

Ezekben a percekben jelentette be a Volt Fesztivál szervezősége, hogy a Motörhead mellett július 1-4 között jön a Parkway Drive és a Rise Against is.

Tovább

Szóljon A Rock!: AC/DC – Rock Or Bust (2014)

acdcrockorbustart.jpg

Az AC/DC előtt már azért kalapot kell emelni, mert időről időre úgy érzik, hogy nekik aztán mindenképpen a világra kell szabadítaniuk egy új lemezt. Pedig ők biztosan az a kategória, akiknek egy turnéhoz éppen csak elő kellene venni valamelyik jubiláns lemezt. Az AC/DC azonban mégsem a Fly On The Wall 30., vagy a Ballbreaker 20. évfordulója alkalmából csinál turnét jövőre, hanem a vadonás új Rock Or Bust-tal indulnak útnak az öregek.

Tovább

Decemberi megjelenések

new-release-report.JPG

Hát gyermekeim! Eljött a Karácsony hava és aki lemezt, DVD-t akart kiadni ebben az évben az már rég megtette valamikor az elmúlt 11 hónapban. Kivéve mondjuk az AC/DC-t :-) Szóval ne várjatok tőlünk lemezkritika áradatot, kénytelenek leszünk mással elütni az időt. Szóval decemberben kicsit majd pihenjetek meg és vegyétek elő sokszor azokat a lemezeket, melyek ebben az évben jelentek meg és a kedvenceitekké váltak. Mi ezt tesszük.  

Tovább

Kolosszális!: Colosseum @ Pecsa Music Hall, 2014. november 23.

IMG_8560.jpg

Egy előző esti, sőt éjfélen túlhúzódó „true metal” koncerttel lábamban és fejemben indultam neki a Petőfi Csarnoknak. Ilyenkor szokták mondani, hogy nem ártana, ha ennyi idősen kialakulna már valami behatárolható ízlésvilágom, mert mi az, hogy egyik nap headbangelés, másnap pedig filozofikus jazz-rock? Pedig ahogy az egyszeri férj mondaná: meg tudom magyarázni.

Tovább

Egy csapdányi élmény: Tankcsapda @ Barba Negra, 2014.11.28.

IMG_9372j.jpg

1991. Nem ma volt az első Tankcsapda koncertem, ahova még szülőkkel mentem ki, de ez érthető is ugyanis még a kis ovit is éppen taposó srác voltam. Azóta sok minden változott, de Tankcsapda még mindig van, és talán nem túlzás kijelenteni, de népszerűbb, mint valaha. Illetve sokkal több emberhez elér, mint mondjuk öt-tíz-húsz évvel ezelőtt. Élményekkel telve írom most a gépen a cikket. Hajtás után pedig minden kiderül.

Tovább

Jön a második Lord Dying, új dalt is mutatnak

lord_dying.jpg

Az oregoni Lord Dying január 27-én jelenteti meg második lemezét Poisoned Altars címmel, hol máshol, mint az utóbbi évek legnagyobb sludge patrónusánál, a Relapsenél. Nyolc dal lesz rajta, a borító meg már kapásból nagyon szép a rideg színvilágú, rajzlapos krétarajz imitációval. Egy friss dal meg is szólal A Wound Outside Of Time címmel, mocsok hatásos, alább lehet vele iszappakolni.

Tovább

TOP 10 Pop-dal Metálosítva

TOP10 Andy 2.jpg

Andy Rehfeldt zeneátalakító-guru munkásságának már a múlt héten adóztunk egyszer. Akkor azokat a darabokat veséztük ki, melyek eredetileg rockdalok voltak, de a mi drága Andynk valami egészen mást csinált belőlük. Na, de most! Itt van 10 - na jó bónuszokkal együtt 12 - olyan mestermű, melyek eredetileg pop, de semmiképpen sem rock/metal dalok voltak, viszont azokká váltak. De még milyenekké! Őszintén szólva, ha eredetileg is ilyenek volnának még rajongók is lehetnénk.

Tovább

Újabb nevek a Metallica-Kiss-Muse fémjelezte bécsi rockfesztiválra

metallica2.jpg

A szervezők tegnap újabb neveket jelentettek be az idén első alkalommal Bécsben megrendezendő Rock In Vienna Fesztiválra. A Donauinselen június 4-6 között tartott rendezvényen fellép az Airbourne, a Within Temptation, a Triggerfinger, a Gojira, a Saint Vitus és a Bonaparte. Az már korábban biztossá vált, hogy a három headliner a Metallica, a Kiss és a Muse lesz. Rajtuk kívül pedig olyan fellépők neve ismert eddig, mint az Incubus, a Limp Bizkit, a Faith No More, a Testament, és a Body Count. További infók ITT.

Februárban Budapesten játszik Anneke Van Giersbergen és Arjen Lusassen

thegentlestormproject2014_638.jpg

The Gentle Storm névre hallgat az projekt, melyet a zenei zseni Arjen Lucassen és az ex-The Gathering pacsirta Anneke Van Giersbergen hozott össze. A rendkívül izgalmasnak ígérkező projekt The Diary címmel lemezt is készít és ami a magyar rajongóknak még örvendetesebb február 17-én a Planetáriumban koncertet is adnak. A koncertről bővebb információkat ITT találtok.

Csütörtök esti büdös nagy pofon: Cannibal Corpse, Revocation, Aeon @ Club 202, 2014.11.20.

0cannibalcorpse2014_02.jpg

A Cannibal Corpse koncertek annak ellenére is mindig hatalmas élményszámba mennek, hogy teljesen kiszámíthatóak. Öt középkorú, kicsit leharcolt faszi szoborként hányja a vért a színpadon, iszonyú precizitással, vörös fényárban, kiforrott megszólalással, a teljes pályafutást felölelő setlisttel. Ezúttal is épp így történt, s ezúttal is totál padlóhoz verték a közönség fejét.

Tovább

Ezmiez? Mike Patton új projektje a Tētēma

tetema-ws-710.jpg

A Faith No More frontembere eddig sem foglalkozott kevés dologgal egyszerre, de azért még egy vadiúj zenekar összekalapálása simán belefért. Na ez lett a Tētēma. Hogy milyen zenét is játszik az új formáció? Mittomén, tessék inkább belehallgatni - szerintem Patton úrfi találkozott Grandpierre Attilával, de muszáj még egyszer meghallgatni. 

Tovább

2015-ben ismét lesz Hegyalja Fesztivál

nyirseghir-hegyalja2013-07-650.jpg

Legalábbis ezt írja a hegyalja.info. A cikk szerint az idei fesztivál elmaradása idegenforgalmi szempontból jelentős károkat okozott.  A buli ebben az évben ünnepelte volna tizenötödik születésnapját, és mint ismert a szervezők tavaly karácsonykor még ingyenesnek hirdették. Több hónapos hallgatás után azonban tavasz elején azt közölték, hogy „a területen folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy' elmarad.” Munkálatok azóta sem történtek Májer János, Tokaj előző polgármestere pedig korábban azt mondta, hogy az állami támogatás hiánya miatt nem rendezik meg a fesztivált.

Tovább

A Creed énekese, Scott Stapp a totális csőd szélén

scott-stapp.jpg

Emlékeztek még az ezredforduló amerikai sikerbandájára, a Creed-re? A lényegében már megboldogult zenekar frontembere és alapítója Scott Stapp egy súlyos és segélykiáltás jellegű videót tolt ki a Facebook oldalára, melyben közli, hogy annak ellenére, hogy pályafutása alatt több, mint negyven millió lemezt adtak el, a teljes anyagi csőd szélén áll. Az adóhatóság zárolta a számláját, így nincs egy vasa sem, se háza, se semmije. Egy út széli motelben húzta meg magát, vagy a saját kocsijában. Napok óta nem evett és ennek köszönhetően a kórházban kötött ki. A hajtás után az énekes vallomását láthatjátok.

Tovább

Dying Fetus-koncert a Kék Yukban

Dying Fetus.jpg

A death metal számos válfajával tehet próbát a budapesti koncertlátogató az idei ősz és tél folyamán: a Dark Tranquillity dallamos vonala és a Cannibal Corpse old school brutalitása után, de még az Obituary januári érkezése előtt várja az érdeklődőket az amerikai Dying Fetus technikás death metalja december 5-én, a Kék Yukban. Az 1991 óta működő bandát a szintén jól ismert Goatwhore, valamint két fiatalabb, kiemelkedően tehetséges csapat, a Fallujah és a Malevolence kíséri el a turnén.

Tovább

Mötley Crüe és még sokan mások a jövő évi Nova Rock Fesztiválon

motleycrue.png

A jövő évben június 12-14 között rendezendő Nova Rock Fesztiválra újabb adag nevet jelentettek be a szervezők. Kétségtelenül a legnagyobb durranásnak a "kamu" utolsó turnéját futó Mötley Crüe fellépése tűnik. Rajtuk kívül azonban lesz Die Fantastischen Vier, Beatsteaks, Nightwish, Deichkind, Five Finger Death Punch, The Gaslight Anthem, Lamb of God, Godsmack, Hollywood Undead, In Extremo, Eagles Of Death Metal,  Frank Turner & Sleeping Souls, Lagwagon, All Time Low,  Eluveitie, Yellowcard, FIVA, Powerwolf, Callejon, Backyard Babies, Blues Pills, Arcitects, Feine Sahne Fischfilet, Moop Mama, The Answer, King 810.

Tovább

Darkest Hour a RockMaraton Fesztiválon

DARKEST-HOUR-_-SUMERIAN-2-SECONDARY.jpg

Ugye azt már korábban mondtuk, hogy idén nagy valószínűséggel nem az eddig évtizedekben megszokott helyen rendezik a Rockmaraton Fesztivált július 13 és július 19. között, ami ráadásul idéntől egy kicsit nagyobb volumenben képzeli el a működését. Korábban már a Powerwolf nevű brigádot és a The Black Dahlia Murdert volt szerencsénk bejelenteni a fesztiválra. Ma egy újabb fellépő neve derült ki, ők pedig nem mások, mint a washingtoni Darkest Hour, akik idén jelentkeztek új lemezzel. Annyit tudunk még mondani, hogy a Fesztivál hivatalos Facebook oldalán közben azért még zajlanak bejelentések, amelyek alapján a következő zenekarok fellépése tűnik biztosnak: Akela, Ossian, Road, Wisdom, Moby Dick, The Exploited, Dalriada, Prosectura, Depresszió, Tales Of Evening, Paddy And The Rats, Omen. 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum