RockStation

Decemberben Seether-koncert a Dürer Kertben

2014. november 02. - sunthatneversets

Seether 2014.jpg

Eddigi jó tizenöt éves pályafutása során a Seether példásan lett generációja és műfaja egyik legtöbbre tartott, a benne lakozó erőt azonban teljesen még mindig ki nem aknázó zenekara: az 1999-ben, a dél-afrikai Pretoria városában alakult formáció ugyanis eddigi lemezeivel csak feljebb és feljebb jutott a népszerűségi létrán és vehemens szorgalmuk alapján még bőven van bennük spiritusz a megújulásra. Ugyanezt támasztja alá a trió júniusban érkezett új vadonatúj lemeze, amelynek turnéjával december 5-én hazánkban is tiszteletüket teszik.

A gyors befutás és kiégés helyett a Seether mindig is a lassú haladásban hitt: így történhetett, hogy kezdő poszt-grunge együttesből az idők során fokozatosan lett egy megbecsült és széles körben elismert produkció, amely mindig is a minőségre törekedett.

Az eszköztárában leginkább súlyos, jólesően kaparó gitártémákat és sokszor érzelmes, szenvedélyes melódiákat keresztező; a Nirvana és a 90-es évek alt-rockjának örökségét büszkén viselő csapat eddigi kiadványaival nem okozott csalódást: akár a 2002-ben a befutást meghozó, a Creed vagy a Drowning Pool kiadójánál megjelent Disclaimer stúdióalbumot, akár a 2004-ben, az Evanescence énekesnőjével rögzített Broken slágerszerzeményt, akár az egészen az amerikai nagylemez-lista második helyéig kapaszkodó, három esztendővel ezelőtti Holding On To Strings Better Left To Fray-t nézzük. Lelkiismeretes munkamoráljuk pedig eddig is a saját malmukra hajtotta a vizet, amiről a jelenig bezárólag eladott közel ötmillió hanghordozó, valamint az a lelkes rajongótábor is alátámaszthat, amely remélhetőleg a Dürer kertben is nagy számba képviselteti magát december 5-én. További infók ITT. Egy vadiúj videó pedig alább.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr256851127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum