RockStation

Ennyi kell és semmi más: Hangtapasz, Sex Action, Junkies @ Barba Negra 2014. november 1.

2014. november 03. - theshattered

Sex Action live2.jpg

Fajsúlyos éjszakának nézhetett elébe az, aki november elsején ellátogatott a Barba Negrába, ugyanis a Sex Action eredeti felállásban lépett fel, a Junkies pedig lemezbemutatót tartott, mindezt a Hangtapasz felvezetésével. Az este fényét számomra fokozta, hogy (kicsit morbid a dátum, de) párkapcsolati évfordulót ünnepeltem, tehát az alaphangulat adott volt.

A Hangtapasz a meghirdetettől kicsit később lépett a színpadra a South Parkos intró után. A debreceni trió nagyon jól, precízen tolta a sajátos rock/punk, néhol elektronikával kísért dalait, észrevenni, hogy jó adag tapasztalatot szereztek a Tankcsapda, vagy akár Kowáék mellett. A kezdésnél még csak lézengtek az emberek, de 3-4 szám után már a közönség is belátta, hogy jobban teszi, ha a színpad felé orientálódik. Lepi végig tartotta a kapcsolatot a közönséggel, elmondása szerint még ők is meglepődtek, hogy páran velük együtt tolták a szövegeket. Hogy az odagyűltek jelentős része ne csak bambán álljon, kölcsönvették a Kerozintól a Kismalacot, ezzel mindenkit be tudtak vonni egy kis közönségénekeltetésre. Azt mondom, ha így folytatják, idővel, ha nem is a hazai élbolyba, de a másodvonal élére lazán felkerülhetnek!

Sex Action live1.jpg

Egy kis kötelező technikai szünetet követően a szőröstökű veteránok, a Sex Action tette magáévá a deszkákat. Az este pikantériája, hogy az eredeti négyes, azaz Szasza, Matyi, Zoli és Miksa tolta a talpalávalót. Nem pöcsöltek, intro helyett belecsaptak a húrokba és lényegében le sem álltak a bő egy óra alatt. Mivel nem vagyok Sex Action fan, címeket nagyon nem tudok mondani, de nagyrészt az első három albumról szemeztek a nagy öregek, az újabb érából csak a Nem használ a szó került elő. Ezen kívül elhangzott a teljesség igénye nélkül a Csináld vadul, a Szexuális manőverek, a Zuhansz velem, az Olcsó élvezet, a Valami vár, a Szerelem démona, a ráadásban pedig a Vörös a szád. A verbális orgia egyetlen vendége Abaházi Csaba volt egy nóta erejéig, az este (a férfiak számára) csúcspontja pedig, ha nem csak az emlékezetem, a Mocskos élet közben előadott, címhez illő strip show lehetett nagy valószínűséggel. A buli közben volt külön férfi és női sikolymérés, egyértelműen a gyengébbik nem kisebb számban jelent meg Szaszáék egyáltalán nem nőbarát bulijára. Akinek még több élvezet kell, jövőre, Április 11-én megkapják szintén a ’Negrába, amikor a negyedszázados évfordulójukat ünneplik majd az anyaszomorítók.

Sex Action live4.jpg

Mivel elsődlegesen a Junkies miatt mentünk el, ezért kiemelten kíváncsi voltam, mit küldenek az arcunkba. Egy éven belül már ez a negyedik alkalom, hogy beléjük futok, így reméltem, hogy kicsit átvariálják a setlistet. És lőn! Mivel dzsunkáék idén 20 évesek, Szekeres pedig 40, számíthattunk meglepetésekre annak ellenére is, hogy a szülinapi bulit már nyáron megcsinálták. Az este specialitása, hogy aznap jelent meg az új korong, a Félelem és reszketés Budapesten, amit csak akkor egy ezresért megvehetett mindenki fia-lánya, plusz még külön az estére készült pólók is voltak.

A kissé elnyújtott Rocky intro után az Ennyi kellSzép új világAmszterdami kávé trióval nyitottak, majd ezeket a kihagyhatatlan slágerek mellett egyéb érdekességekkel fűszerezték. A kötelezők közül volt többek között Félbetépve, Vesztettél, Csatornapatkány, Szabad a pálya (a már szokásos Hey Judeos levezetéssel), Minden álmom, Nincs pardon, Maszk, Miattad iszom te állat, A szerelem öl... nem ebben a sorrendben. Ha már ünnep, nem maradhatnak el a vendégek sem. Elsőként Linda és Tommy Daemon segítségével énekelte el a fő szerepet átvállaló Rikki Church az ünnephez illő Halloween című szösszenetet, természetesen vérvörös megvilágításban, ezek után pedig Szasza is úgy csinált, mintha szeretett volna minket. Itt emelném ki, hogy az este folyamán végig nagyon jó volt a hangosítás! A LED falat egyedül a Junkies használta ki igazán, ők minden számhoz más, de annál randomabb vetítést körítettek. Ha már Vilkó is arra kolbászolt a Hollywood Roseból, rögtönöztek egyet, befogták a Drog az rosszba. Azaz befogták volna, ha a gitár együtt akart volna működni vele, így az azt követő Könnyű dalnál már inkább le is ment. A szándék megvolt, a hangulatot pedig semmi sem ronthatta el, nagy vigyorral, öleléssel vették tudomásul, hogy ez most nem jött össze. Egy számra még a Hiperkarma pacsirtája, Bérczesi Robi is beugrott, tehát vendégekből hiány nem volt. A koncert alatt végig ment a pogó, de érthetetlen módon kicsit megcsappant a közönség Barbaróék koncertjére, aminek rendes blokkját a Mesével zárták, majd a ráadásban jött a Szerelmedtől lettem ilyen és a Viszlát. A koncert furcsasága, hogy habár lemezbemutatónak lett meghirdetve, csak két új szerzeményt nyomtak, a Hóbortot és a már korábban bemutatott Hidegháborút. A nyáron bemutatott Hazudni muszáj még igazán beférhetett volna, de így is hibátlan, jól összerakott buli volt, minden elismerésem! Találkozunk legközelebb!

Sex Action live3.jpg

FOTÓK: POLGÁR PÉTER. TOVÁBBI KÉPEK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr606859179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum