RockStation

Állatvédő projekt : Bekes Projekt - Korlátok Nélkül (2014)

2014. november 07. - KoaX

10606088_947226315292412_1567637792115601397_n.png

Itthon egyre nehezebb felhívni magadra a figyelmet. Jó.. kiállhatsz a Blaha közepére és ordibálhatsz pucéran, jó eséllyel benne leszel a híradóban, de most nem igazán erre gondoltam. A zenei színtéren, ha nem nyomulsz, nem ordítod az emberek képébe, hogy ITT VAGYOK, akkor azért eléggé nehéz dolga van az embernek. Itt van ez a Bekes Projekt. Júniusban jött ki a Zahorán Csaba által vezetett saját bevallásuk szerint hardcore- metalt játszó banda első lemeze, akik most jöttek ki az új klipjükkel, de eddig még semmit nem tudtam róluk.

A zenekar rendkívül fiatal, friss dolognak számít. Lássuk be azért az nem semmi dolog, hogy még nincs egy éves a zenekar, de már júniusban megjelent a hét számot tartalmazó albumuk a Korlátok Nélkül. Hallottam már róla, de úgy igazán eddig még nem kapták fel a fejemet, ellenben most a napokban (hála az új klipnek is) rájuk kerestem, utánuk mentem kicsit. Nem csalódtam!

10604669_960299710651739_3721169470316573346_o.jpg

A Korlátok Nélkül egy kompromisszumokat nem ismerő, kemény anyag lett. Nincsenek lírai énektémák, nincsenek rappelős szövegek, langyos töltelék dalok. Csak és kizárólag kemény, a pofádat is letépő metal van. Tény, hogy vannak benne erősen hardcore-os elemek, de azért én még sem jelenteném ki száz százalékosan, hogy ez a zene csak és kizárólag hardcore. Ami számomra meglepő volt, hogy Csabi itt lerakta a basszusgitárt és előlépett frontemberré. Ordít ahogy a torkán kifér, nem kíméli a hangszálait. A klipes Új Kezdet és az FFF a két kedvenc dalom az albumról. Az előbbi tipikusan az a dal, amivel meglehet fogni a lelkesedő, kíváncsi metal rajongókat, akik felkapják a fejüket, hogy "hohooo ez nem is rossz!" Utóbbi dal pedig egyszerűen magával ragad, persze vannak benne mondhatni klisés részek is, amikor az atom ordításból jön a megmondó rész, de még ez is tetszik. Elhiszed, amit hallasz, nem egy póz van felvéve, hanem a srácok ezt élik meg (gondolom). Amitől viszont még érdekesebb lesz az album az az, hogy magyarul írják a szövegeket! Nem egyszerű dolog ebben a műfajban magyarul írni, kevesen is próbálkoznak vele, annak a kevésnek pedig nagyon nagy része eléggé hamar el is bukik, de a Bekes megtalálta azt a hangulatot, ami tényleg odavág. Emellett tiszteletre méltó dolognak tartom, hogy a srácok a lemezük bevételéből származó pénzt a Csabai Állatvédőkenek ajánlották fel az utolsó fillérig!

A hazai valóságban tény, hogy nem lesznek mainstreamek a srácok, nem fognak ebből megélni, mert akárhogy is nézzük ez a vonal még mindig marhára réteg zene, de ettől függetlenül MARHA JÓ!!! Akinek felkeltették a figyelmét az a FACEBOOK-on like-olja őket!  Béke, Szeretet, Metal!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr666865933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum