RockStation

Ganjafüstbe burkolt csörgőkígyócsizmák: Brant Bjork & The Low Desert Punk Band - Black Power Flower (2014)

2014. november 19. - Ernő Hellacopter

brantb.jpg

Igazándiból nem történt semmi váratlan. Brant fogott egy puha rongyot, áttörölgette sivatagi porral vastagon borított gitárját, egy szál alsógatyában, és kígyóbőr csizmájában kiült a lakókocsija elé, kevert magának egy italt, tekert egy bitangot, majd rácsatlakozott az univerzumra, és együtt pulzált vele pár órát. Nagyjából ennyi lehet egy Brant Bjork lemez előélete. Túl nagy megfejtés nincs benne. Pusztán adott egy ember, aki képes uralma alá hajtani a természet erőit, majd azt áttranszformálva kiokádni magából egy igazi low desert gyöngyszemet.

Az a csodás ennek az embernek minden egyes zenei projektjébe, hogy a legegyszerűbb zenei elemekkel képes úgy operálni, aminek egyetlen perce elég arra, hogy beazonosítható legyen. Nem tudom kinek van meg az egyetlen Che album, de nekem az az egyik etalonom a Mestertől! Alfredo Hernandezzel olyan kémia működött, hogy sírok-zokogok a mai napig, ha hallgatom.

Brant Bjork 2014.jpg
Tök mindegy, hogy dobol-e vagy gitározik, a feeling állandó. Örvénylik, mortyog, pulzál. A Mondo Generator-Kyuss-Fu Manchu-s korszakai legalább annyira adják az ívet, mint amikor a reflektorfényben tündököl, gitárjával a kezében. Nem sikerült kiderítenem, hogy az eddigi segítői hova tűntek, hiszen eddig a Brant Björk and the Bros név alatt futottak, most azonban lövésem sincs kiket takar a Low Desert Punk Band. Remélem kedvenc púpos basszerom Dylan Roche, akivel 2007 júliusában sivataggá változtatták a megboldogult Kultiplexet, még tagja a brigádnak! Hernandez meg gondolom olyan, mint a Markos-Nádaséknál a Boncz Géza, aki mindig ott van velük.

Infó nem sok van, de kit érdekel a hogyan, hol, kivel, miért témakör, egyszerűen el kell indítani a lejátszót, és élvezni a 10 új nóta mindegyikét! Garantáltan 100% desert/stoner ősrock örvénylik, jammeléssel egybekötött riffzuhatagok áramlanak szerte szét. Semmi más dolgod nincs, mint felfeküdni a hullámok tetejére, és hagyni, hogy Björk bátyó elrepítsen egy szűk órára a Kaliforniai napsütötte sivatag szikrázó dűnéire. Ha esetleg letüdőznéd a szálló füstöt, tartsd lent sokáig, majd vessz el újra!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr606914295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Queens84XX 2014.11.19. 15:38:23

hát, szerintem nem nehéz kideríteni, ki van a bandában, de hogy jó hírrel szolgáljak, a Ché-ből is van egy arc, Dave Dinsmore. A dobot Tony Tornay veri a Fatso Jetson-ból, ami szintén jó pont. Bubba DuPree gitárost nem ismerem, de nyilván Brant nem nyúl mellé ilyen kérdésekben.

Egyébként a Ché album az én cd gyűjteményemnek is féltett darabja. Nagyon jó muzsika.
Ezt még emésztgetnem kell.

Ernő Hellacopter 2014.11.20. 13:02:06

Köszi az infót! Utánanéztem a Bubbának, elég nagy legenda a tag. 1980-ban már a Void nevű hardcore/punk/crossover brigádban nyomta! Élőben egy állat a pali, érdemes rákeresni.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum