RockStation

Decemberben jön a finn Psykoanalyysi, itt egy bemutatkozó interjú a grind trióval!

2014. november 21. - csigaur

psy csoprt.jpg

Decemberben ismét Budapestre látogat a finn maszkos grindcore trió a Psykoanalyysi. Ennek kapcsán kérdezősködtünk egy kicsit a dolgokról Kari Grindi énekesnél és Aimo Mäjäys dobosnál.

Hello srácok! Mutassátok be a bandát, mik a legfontosabb tudnivalók a Psykoanalyysiről?
K.G.: Hey! Mi egy három tagú maszkos grind punk zenekar vagyunk Finnországból! Kari Grindi – ének, Perseus Ukkonen – gitár és Aimo Mäjäys – dobok. Vitutus hardcorenak hívjuk a zenénket. A vitutus egy finn szó arra, ami nagyon irritál. Mindenről írunk dalokat, ami bassza a csőrünket, mint a politika, állati jogok, a másnaposság és a magas árak.

Miért játszotok maszkokban?
K.G.: Asszem először csak egy jó poén volt maszkokban kimenni a színpadra és belekezdeni a káoszba és üvölteni miközben álruhában vagyunk, de aztán ez lett az egyik védjegyünk.
A.M.: Először arra gondoltunk, hogy majd totál beöltözünk minden buli előtt, de ezt hamar be is fejeztük csak a legelső bulink volt olyan.

És, hogy találtátok ki ezt a kinézetet?
K.G.: Ez volt a legegyszerűbb megoldás elrejteni az identitásunkat az emberek elől.
A.M.: A legegyszerűbb és a legolcsóbb!
psy.jpg
Az első lemezeteken 100 szám hallható. Ez valami poén demó volt? Ugyanis később azért már inkább hosszabb számokat írtatok.
K.G.: Igen ez inkább poén volt. Mindössze 50 darab kazit csináltunk és el is adtuk haveroknak vagy elcseréltük őket sörre :)
A.M.: Ja, szerintem nagyon jó, hogy itt vagyunk, és itt tartunk és nyomjuk, nem is gondoltuk volna, amikor kiadtuk a Kusetus demot! :)

Nemsokára Magyarországra és Szlovákiába jöttök játszani! Izgultok? Mit vártok a buliktól?
K.G.: Még jó, hogy izgatottak vagyunk! A múltkor is nagyon jó volt minden és asszem nyugodtan mondhatjuk, hogy vannak barátaink Budapesten, nagyon várjuk, hogy láthassuk őket. Eleve jó, hogy nemcsak Finnországban játszunk, de a múltkor mindenhol nagyon jó fogadtatásban részesültünk. A Celestial Help Festen is fogunk játszani Szlovákiában, és örülünk neki, hogy részesei lehetünk egy ilyen kezdeményezésnek, ami gyerekkórházakat támogat.
A.M.: Mind a négy buli nagyon ígéretesnek tűnik, például ez a fesztivál, vagy mondjuk Pozsony, még sohasem voltunk ott korábban. Nekem sokkal izgalmasabb Finnországon kívül játszani úgy érzem sokkal nagyobb az érdeklődés ránk, mint itthon.

Ha jól látom, akkor Finnországon kívül igazából csak Magyarországon és Szlovákiában játszottatok eddig is. Miért?
K.G.: Hát azért mert van egy jó barátunk Magyarországon, aki nagyon sokat segít nekünk, leszervezi a bulikat! Persze jó lenne más országokban is játszani, de imádjuk Magyarországot és Szlovákiát is!
psy tour.jpg
Melyik az a Psykoanalyysi lemez, amit kifejezetten ajánlotok az olvasóknak?
K.G.: Bármelyiket meghallgathatod, ha valami jól feldühített, ha meg akarod tudni, hogy milyen zenét nyomunk, de a legjobbak szerintem az új split CD a HUMAN ERRORral és a Kivitys EP.
A.M.: Mindegyiket! Menj föl a bandcamp oldalunkra és kezd el a Kusetus demótól kronológiailag sorrendben. De ha valamit ki kell emelni az szerintem is a Kivitys, valahogy az a lemezünk lett a legismertebb eddig.

Milyen a finn grind, d-beat, punk színtér?
A.M.: Erős, de kicsi, és lassan de biztosan növekszik.

Tudtok valamit magyarul?
A.M.: Semmirekellő szar, kibaszott szar és Erős Pista!
K.G.: Soproni, Borsodi......

Kösz az interjút, mit üzentek az olvasóknak?
K.G.: Figyeljetek, nagyon hamarosan jövünk, ne hagyjátok ki a bulit!

http://psykoanalyysi.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/events/1478525592397920/?fref=ts

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr196920723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum