RockStation

Ørdøgünk? Legyen! - Ørdøg: Tíz Fekete Dal (2014)

2014. december 31. - Nemesúr

Bø 2 év hallgatás után, a hazai underground rock/metal szkéna legendás zenekarának, a félhalott Superbuttnak a bábjából mászott elø végre év végére a nagy elød reinkarnációja, gyermeke, søtétebb és hazaibb továbbélése: az Ørdøg. 10 Fekete Dalt hoz sörtés hátán. 10 karcos átokzsoltárt rólunk, a múltunkról, a jelenünkről, a lehetséges jövőnkről. 10 példaértékű szerzeményt, és egy olyan mércét, amit ha csak 2 itthoni banda megüt jøvøre, ez az ország már a saját nyelvén is elindul valahová zeneileg. Mert minden más értelemben állunk, álldogálunk csak a pokol tornácán, és feszülten, zavartan, ütni készen szívjuk az utolsó eløtti ciginket. Valahol errøl is szól ez az album... és sokkal tøbbrøl is.

Tovább

Jó fiúk a szomszédból: Foo Fighters - Sonic Highways (2014)

foofighterssoniscd.jpg

Mivel naptárilag csupán pár óra, és magunk mögött hagyjuk a számtalan szebbnél szebb vagy rosszabbnál kínosabb pillanatot magába sűrítő 2014-es esztendőt, még épp időben terelnénk a szót – ha e szent pillanatban pont a tizedik Dave Grohl inspirálta cikket tanulmányozod, akkor talán már sokadjára – a nyolcadik Foo Fighters albumra. Ha még nem nézted végig a dokumentumfilm sorozatot, azért, ha szereted az egy ”a férfi, aki benne volt a Nirvanaban, de nem adta fel az álmait” típusú okfejtéseket, akkor azért, ha csak tervezed végighallgatni, akkor pedig azért tarts velünk.

Tovább

Januári megjelenések

new-release-report.JPG

Óóóóóó jeeee! Végre! Januárban elkezdjük fogyasztani a felszedett bejgli kilókat, mert annyi lemez jelenik meg, hogy azzal Dunát lehetne rekeszteni. Ha az összes bepirosozottról írni fogunk, akkor fasza gyerekek leszünk, márpedig szeretnénk azok lenni. Neveket külön ki sem emelünk, tessék átböngészni a listát. Amúgy meg Boldog Új Évet mindenkinek!

Tovább

Ezek voltak 2014 legjobb magyar rock- és metal lemezei

top2014_magyar.jpg

2014 a magyar rock- és metalzenék egyik legjobb éveként fog szerepelni a zenei történelemkönyvekben, már ha lesznek ilyenek. Nem véletlen, hogy év végi listáinkon nem egy hazai album szerepelt, ami a kiváló zenei minőség mellett egyre inkább annak is szól, hogy az elmúlt években bizony itthon is lehet teljesen nyugati minőségű munkát csinálni. Idén rengeteg nagyon jó kiadvány jelent meg, amelyből objektíven eldönteni, hogy melyik a legjobb 10, igencsak nehéz. Mi azért megpróbáltuk, alább az év legjobb hazai rock- és metal lemezei.   

Tovább

Zseniális Ganxsta Zolee és a Kartel feldolgozás a Quimby-től

quimby_ganxsta_tribute_02.jpg

Pár hete terjedt el a híre egy készülő Ganxsta Zolee és a Kartel tribute lemeznek, melyről már bemutattak két elképesztő feldolgozást Saiid (Akkezdet Phiai) és Mc Columbo-nak (Brains), valamint az Alma Együttesnek köszönhetően. Ami azonban ezután történt, arra senki sem számított. Jött a Quimby!

Tovább

Napalm Death, Suicide Silence és Carnifex a Brutal Assaulton

brutal_napalm_2015.jpg

Szépen szivárognak a nevek a jövő évi Brutal Assault Fesztiválra is, melyet 20. alkalommal rendeznek meg jövőre. Ma a Napalm Death, a Blood Eagle, a Carnifex, a Skálmöld, a Gutslit, a Squash Bowels és a Suicide Silence fellépését jelentették be a szervezők. További infók a Fesztiválról ITT. Az eddig bejelentett fellépők listája hajtás után. 

Tovább

Itt az Ihate demója Chris Barnes vendégeskedésével

ihateartworklogo.jpg

A semmiből tűnt most fel egy Ihate nevű death metal produkció. A sztorija röviden annyi, hogy Chris Barnest (Six Feet Under) Facebookon megkereste egy Bob Taggett nevű srác némi közreműködés reményében, amit a hörgő-morgó mester többnyire visszautasít, mivel túl sok efféle felkérést kap. Ezúttal viszont unalmában rákattintott a horrorvideóval megspékelt dalt tartalmazó linkre, melynek nyers erejére azonnal rákattant, így belement a projektbe és összerakták az alább hallgatható fél órás demót. Nos, jóval igényesebb és koncepciózusabb cucc is jött már ki Barnes kezei közül, de az így is tény, hogy seperc alatt ki lehet vele üríteni egy játszóteret.

Tovább

A Chelsea Grin kinyírta Kim Dzsongunt

chelsea_grin_kim.jpg 

A Chelsea Grin megoldja! Az elmúlt hetek egyik fő témája a The Interview című film bemutatója körül kialakult botrány volt. Mint ismert észak-koreai hackerek feltörték a Sony szervereit és egy rakat bemutatásra váró filmet töltöttek fel torrent oldalakra, hogy megakadályozzák az ominózus film bemutatóját, melyben a CIA riportereket bíz meg azzal, hogy megölje az észak-koreai vezért, Kim Dzsongun-t. A filmet aztán online mégis elérhetővé tette a Sony, sőt több mozi be is mutatta. És hogy jön ide a Chelsea Grin? Hát úgy, hogy ők nem picsáznak azon, hogy mi jó ötlet meg mi nem, igaz a csapat weboldalát még nem törték fel a hackerek, bár ami késik nem múlik. A csapat egy 100 db-os limitált pólót dobot piacra, ami a fejbe lőtt diktátort mutatja, elmetszett szájjal. Innen is "gratulálunk" a kiváló ötlethez. A csapat február 26-án a Veil Of Maya társaságában az A38 Hajón játszik.  Amúgy meg ilyen zenét tolnak.

Tovább

BRÉKING! - Itt egy eddig nem hallott Dimebag Darrell dal

dimebag-darrell.jpg

December 8-án múlt 10 éve, hogy a Pantera gitárosát Dimebag Darrellt lelőtték. A Guitar World februári lapszámában emlékezik majd rá. Méghozzá nem is akárhogyan. A hagyatékból előhalásztak egy eddig még sehol sem hallott dalt Whiskey Road címmel, melyben Dime énekel és ő játszott fel minden hangszert is. Az újságban ezen kívül lesz egy riport, amelyet a zenész egykori birtokán készítettek, lesz egy összeállítás minden idők legjobb 25 Pantera-dalából. Az Anthrax énekes Scott Ian és a producer guru Terry Date pedig interjú keretében emlékszik vissza a gitárhősre. Alább a dal, senki ne Panterát várjon!

Tovább

2015-ben érkezik az új Ghost

Ghost_BC2-680x455.jpg

A svéd Ghost egyik "névtelen" tagja azt találta mondani nemrégiben - persze jó sejtelmesen -, hogy 2015-ben új albumot jelentetnek meg, amit már el is kezdtek összepakolászni. Konkrétum ezen túl természetesen nem hangzott el, de valószínűleg hónapról-hónapra, a szokásos teatralitás közepette szivárognak majd ki az új információk a harmadik lemezről, hogy a szomszéd kutyája is erről csaholjon egy idő után.

Tovább

"Fogtuk egymás kezét" - Ivan & the Parazol interjú

i_tp_zsf_2014_-_6_7_1_eff.png

Nevezték már őket ripacsnak és a magyar rockzene megváltóinak is. Kevesebb, mint 2 év alatt a szemem-fülem előtt jutottak el egyetemi buliról a Deep Purple elé, a zenekar külön kérésére. 2 lemez, 3 külföldi turné, 4 klip, több tízezer rajongó, és az elmúlt tíz év legátütőbb hazai sikersztorija az Ivan & the Parazol. A javában még nálam is fiatalabb srácokról és dalaikról mindenkinek megvan a véleménye - de nekik is megvan ám mindenről. Ki is szedtük belőlük! Nagyinterjú, nagy öröm.

Tovább

Gitároscsere és cicaharc a Rings Of Saturnban

rings_of_satun_2014.jpeg

Nagyjából két hete távozott Joel Omans gitáros a kaliforniai Rings Of Saturnból, elég viharos körülmények között: gyakorlatilag nyilvánosan szanaszét fikázta sok szempontból a bandafőnök Lucas Mannt. A legsarkalatosabb pontja az anyázásának a már régóta visszatérő sztori a zenekar kapcsán: Mann csak stúdióban, mindenféle digitális trükközésnek köszönhetően képes rendesen eljátszani hibátlanul a banda dalait, koncerten, napról-napra sehol nincs ehhez képest. Amíg mondjuk egy kívülálló mond ilyesmit, arra legyinteni is lehet akár, de amikor egy másik zenekartag, az azért elég ciki. Na mindegy, a cicaharc vége az lett, hogy egy Miles Baker nevű srácot vettek be új gitárosnak, aki az alábbi videón játssza el a banda Peeling Arteries című dalát. A srácok idei lemezéről amúgy mi is leírtuk a véleményünket, méghozzá itt.

Tovább

Hamarosan stúdiózik a Between The Buried And Me

btbam2_eredmény.png

Az észak-karolinai prog metal császár Between The Buried And Me január közepén megkezdi hetedik nagylemezének rögzítését Jamey Kinggel (For Today, Scale The Summit), hogy aztán a tervek szerint valamikor a tavasz/nyár folyamán megjelenhessen a korong a Metal Bladenél. További részletek egyelőre nincsenek, addig is itt egy videó a legutóbbi élő anyagukról.

Tovább

Borsók a barlangból : Apey And The Pea @ Showbarlang 2014.12.27.

apey_12_27.jpg

Elmúlt a Karácsony. Most jöhet ismét a kemény diéta, le kell dolgozni a bejglit. Utálom ezt az időszakot, de legalább van lehetőség a mozgásra! Hogy micsoda? Nem tudod, hogy mi erre a lehető legjobb megoldás? Nem más, mint el kell kezdeni aktívan látogatni (megint) a koncerteket, ahol ugrálni kell, ordibálni esetleg egy kis pogó is belefér, ha az asszony engedi. Na, én is pontosan így tettem december huszonhetedikén, amikor az immár két éves Showbarlangot meglátogattam.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum