RockStation

Thrash-veteránok Várpalotáról: Septicmen - Glamorama EP (2014)

2014. december 05. - Frogfoot

septicmen_glamorama.JPG

Két magyar zenekar lemeze is nálam landolt, mindkettő thrash metal, mindkettő komoly múlttal rendelkező zenekar műve, sőt a Septicmen már valóságos veteránnak számít a hazai zenei színtéren. Az 1992-ben alakult várpalotai Septicmen zenekar több mint húsz éve tevékeny szereplője a magyar undergroundnak. 2000-ben jelent meg az első lemezük és azóta is töretlen lendülettel ápolják a thrash hagyományokat. A tavalyi évük az újraindulásról szólt, de azért két rövidebb anyagot is  összeraktak, így 2014-ben már jelentkeznek egy 3 számos EP-vel (Paranoia), majd nem sokkal később jelent meg a Glamorama amely szintén 3 dalt tartalmaz.

A lassan induló Darkness (in memorian Jeff H.) című nyitó dalukat a tavalyi év során elhunyt Slayer gitárosnak Jeff Hennemannak ajánlják és így nem is csoda a  Slayer áthallás. A Bay Areás Oracle továbbviszi a zúzást, a gitárszólók pedig igazi telitalálatok. Thorn című daluk mocskosan punkos, talán még jobb lett volna ha egy kicsit felpörgetik szinte kívánja a dal a sebességet!

septicmen_2014_2.jpg

A Septicmen hangzása jellegzetes, és itt el is jutunk a lemez és a bemutató egyik neuralgikus pontjához. Világos, hogy nem állnak a zenekar rendelkezésére dollárhalmok drága stúdióra és a keverést sem mondjuk Andy Sneap végezte. Az egészet Korcsmár Gyula (a zenekar motorja) lelkesedése és elkötelezettsége viszi előre és én már csak ezért sem akarok túl negatív dolgokat írni az EP-ről, de amikor olyan bivaly hangzású lemezek jelennek meg Magyarországon, mint az új Asphalt Horsemen vagy az Apey And The Pea, akkor jogos a kérdés, hogy a Septicmen miért nem úgy szól? A másik fájó pont az ének. A Septicmen az a zenekar amely képes lemezről-lemezre fejlődni, kb. a Central EP-nél vett teljesen jó irányt a csapat, de az ének neuralgikus pontja a produkciónak, amelyen egyébként látszik-hallatszik, hogy nem kevés időt és energiát fektettek bele a zenétől a borítóig.

Egy háromszámos EP-ről nem lehet oldalakat írni, összegezve a Glamorama EP jó kis thrash zúzda, jól mutatja, hogy hol tart a zenekar 2014-ben, de a Septicmen azon bandák sorát gyarapítja, akik koncerten tudnak igazán kibontakozni, itthon hallgatva a lemezek nem adják vissza azt az  erőt ami a hazai metal underground egyik legerősebb zenekarává teszi őket. Töltsétek le, hallgassátok, de mindenképpen nézzétek meg őket élőben!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr826959245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum