RockStation

Michael Angelo Batio: ismét Budapesten a duplagitáros zseni

2014. december 23. - rockstation

michel-angelo-batio-087.jpg

Február 3-án újra Budapesten üdvözölhetjük a különleges duplagitárjáról és rendkívüli zenészi kvalitásairól ismert Michael Angelo Batiót, aki Intermezzo című friss albumával, valamint ismert zenészeket felvonultató együttesével érkezik a Pecsa Music Caféba.

Michael Angelo Batio utoljára 2012-ben járt Budapesten, és igen eseménydús két évet tudhat maga mögött. 2014-ben a Dean Guitars két limitált példányszámos, egyedi kialakítású gitárt is kiadott Batio neve alatt: ez egyik egy „Speed Of Light” névre hallgató signature gitár, a másik pedig egy héthúros hangszer, mely a „MAB 7 Warrior” nevet kapta, a rajta látható mintát Stephen Jensen tervezte.

Idén májusban Michael egy Guiness rekord beállításában segédkezett: a lengyelországi Wroclaw-ban több mint 7400 gitáros játszotta egyszerre Jimi Hendrix klasszikusát, a Hey Joe-t, köztük Steve Vai, Chris Jagger és a Uriah Heep is. Nem sokkal később, nyári turnéja alatt Michaelt az a megtiszteltetés érte, hogy az amerikai Montana államban lévő Glendive városában személyesen a polgármestertől vehette át a város kulcsait egy koncertje után – szó szerint többet, hiszen a gitárokhoz hasonló, összeforrasztott ikerkulcsokkal lepték meg a zsenit. Nem sokkal később érkezett a hír, hogy duplagitáros technika lényegét bemutató videó első lett a Guitar World magazin Youtube csatornájának nézettségi listáján:

Az idei év legfontosabb híre pedig az, hogy az új lemez is elkészült: Batio Intermezzo címen adott ki egy instrumentális albumot, mely csak új szerzeményeket tartalmaz. Ez az első album, amin Michael új, héthúros signature gitárját, a Dean MAB 7 „Warrior”-t használta. A lemezen számtalan illusztris gitáros vállalt vendégszereplést: hallhatjuk George Lynch, Guthrie Govan, Michael Romeo, Jeff Loomis, Craig Goldy, Dave Reffett, Chris Poland, Rusty Cooley, Mike Lepond, Elliott Dean Rubinson, Joe Stump, Andrea Martongelli, Alex Stornello, Bill Peck, Max Carlisle, Florent Atem, Annie Grunwald és Tobias Hurwitz játékát is.

Michael rengeteget turnézik, az elmúlt évtizedben több mint 1000 koncerten vett részt. Ennek köszönhetően Budapestre is újra eljut, ahol ezúttal február 3-án, egy zenekar élén mutatja majd be az új dalokat a Pecsa Music Caféban: énekesként az Uli Jon Roth oldaláról ismert Piero Leporale, továbbá a Blaze Bailey zenekarából ismert Simone Massimi, valamint Vinnie Moore dobosa, Roberto Pirami kíséri majd el. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr927005731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum