RockStation

Tudd meg mi a black metal neved!

2014. február 28. - csigaur

Black-Metal-Name-Generator.png

Ha épp a próbatermetekben ülsz, talpig sminkben és már minden kész ahhoz, hogy a sötét hatalmad a világra zúdítsd, akkor ezt neked találták ki. Már ha még nincs művészneved. De ha csak unatkozol, akkor is neked való ez a black metal név generátor.

Tovább

Sallangmentes rock'n'roll - THE TROUSERS: Fear of the City klippremier & kommentár

trousers fear of the city cover.jpg

Öröm látni, és még nagyobb öröm hallani, hogy a közvélekedésben élő maradiságunk ellenére, eszméletlen retró-hangzású rockzenekarok leledzenek Magyarországban - az Ivan and the Parazol előtt már évekkel pusztította a pincéket (óh beh miért csak azokat?!) az Ozone Mama, Audio Love Nation, The Killingscreens... talán legtöbbször mégis a már 3. nagylemezéről megint egy (sőt, a Sister Sludge mellett eddigi legjobb) nótájukhoz klipet kihozó The Trousersről lehet hallani. Aki meghallgatja a Fear of the Cityt, pedig arra is rájön, miért, amint verdesni kezdi az ütemre kedvese hátsóját. Kőváry Zoli frontember úr mesélt is a klip születéséről.

Tovább

Márciusban stúdiózni kezd a Slipknot

s03.jpg

Azt, hogy Joey Jordison dobos kirúgása után is készül az új Slipknot lemez eddig is tudtuk. Corey Taylor azonban a Kerrang!-nek elárulta, hogy már 17 dalt demóztak fel. Az énekes szerint új anyag egyfajta átmenet az Iowa és a Vol. 3: (The Subliminal Verses) között és sok szempontból újszerű dolgokat tartalmaz, de ugyanakkor azért mindenkinek a Slipknot fog eszébe jutni róla. Az összes dalhoz kész a szöveg is, amik Taylor szerint másak, mint az eddigiek. A csapat márciustól már a stúdiós munkálatokra koncentrál majd. (Fotó: Réti Zsolt)

Lippincott: új Animals As Leaders dal a közelgő nagylemezről

Animals-As-Leaders-2014.jpg

Az amerikai progresszív metalos alapvetés új, harmadik nagylemeze március 25-én érkezik The Joy Of Motion címmel. Az új albumról van egy új dal, a Lippincott, amit a hajtás után meg is tudtok hallgatni. A zene első hallásra most állati jó lesz, szöveg szokás szerint nem sok fordul elő, de nagyon várós.

Tovább

Nyár a hardcore jegyében a Budapest Parkban

budapest-park-logo.png

Ha azt hiszed, hogy a nyár semmilyen újdonságot sem tartogat, és francia királyként görgeted rátartian a telefonodon a nem kívánt eseményeket, amikre meghívtak, akkor itt most meg is állhatsz, hiszen június 17-én tizenhárom év után újra Magyarországon ad koncertet a Park színpadán a Dropkick Murphys! Az amerikai írek legemblematikusabb zenekarának közel húszéves múltja alapjaiban határozza meg a folklór és a punk kapcsolatát, hiszen a pörgős ütemek és a táncolható dallamok korábban nem találkozhattak ilyen hatásos formában. A zenekar a Signed and Sealed in Blood apropóján adja első hazai koncertjét, ami nem csak a nyár egyik legnagyobb bulijának ígérkezik, hanem kihagyhatatlan és hiánypótló élmény lesz rajongóknak és érdeklődőknek egyaránt.

Tovább

Human Error: Itt a legújabb anyag, finn crust arcokkal karöltve!

humanerror.jpg

Elkészült hazánk egyik legrégebbi crustpunk zenekarának, a Human Errornak a legújabb anyaga. A dr. Slayer által vezetett csapat a finn Psykoanalyysi-vel készítette el a hajtás után meghallgatható új split lemezüket. Természetesen lesz majd CD és LP verzió is, április/május környékén.

Tovább

Májusban jön az új Crowbar-lemez is

Crowbar 2014.jpg

Tegnap adtunk hírt róla, hogy májusban érkezik a Down új EP-je. Az az anyag már Kirk Windstein gitários nélkül készül ellenben a Crowbar szintén májusban megjelenő új lemeze teljes mellszélességgel vele. A május 26-án a Century Media kiadásában megjelenő 10. album a Symmetry In Black címet kapta. A lemez producere az a Josh Wilbur volt aki a Lamb Of God-dal és a Gojira-val is dolgozott már. Windstein nagyon büszke a lemezre, ahogy mondta a csapat a szíve és a lelke és, hogy a zenekar idei 25 éves jubileumára nem is rukkolhatnának ki jobb lemezzel. Mit is mondhatnánk: várjuk!

Biohazard a Rock Beach Fesztiválon

0biohazard.jpg

A tavalyi év egyik legszimpatikusabb fesztiválja volt a Balatonszemesen megrendezett Rock Beach Fesztivál. Az idén július 24-től 27-ig megrendezésre kerülő fesztiválról a szervezők hamarosan részletekkel is szolgálnak, azonban a Biohazard Facebook oldalára kicsúszott nyári európai koncertdátumok között július 27-én ott szerepel a balatonparti metalfesztivál. Örülünk Vincent? Örülünk. (fotó: Réti Zsolt)

Nazareth - Itt az új Apey And The Pea-videó

F1170011b copy.jpg

Új videóval jelentkezett az Apey And The Pea. A tavaly nyáron Devil's Nectar címmel megjelent debütalbum nyitódalához, a Nazareth-hez készült a videó, melyet Balogh Botond rendezett. A zenekar eközben gőzerővel készül nyáron Hellish címmel megjelenő új lemezére, mellyel remélhetőleg nagy lehetőségek várnak rájuk, ahogy azt a korábban nekünk adott interjúban is elmondták.

Tovább

Elő Nőnapi, Stoner-Metal-Doom-Rock buli a Showbarlangban!

Flyer Nőnapi.jpg

Ha valaki jövő hétvégén Nőnapot szeretne ünnepelni, ráadásul szereti a címben írt rockzenei műfajok valamelyikét annak kifjezetten ajánlatos március 7-én tiszteletét tennie a Showbarlangban az „Igen, a lányok is tudnak inni!" elnevezésű mini feszten. Ajánljuk lányoknak és lányoknak öltözötteknek, a Zoltánoknak, a Zoltánnak öltözött lányoknak, és a lánynak öltözött Zoltánoknak. A belépés ráadásul díjtalan, további információk meg ITT.

Már próbál a Dark Angel

Dark Angel.jpg

Nemrégen jelentette be a thrash metal egyik pionírja a Dark Angel, hogy a zenekar újjáalakul. A jelenleg a Gene Hoglan (dob), Eric Meyer (gitár), Jim Durkin (gitár), Ron Rinehart (ének), és Michael Gonzalez (basszus) felállásban muzsikáló banda már nagyban készül a nyári fesztivál fellépésekre. Hajtás után egy videó a próbateremből.

Tovább

Ha koncert dvd-t nézel, vedd ki a füldugót!: Don Gatto, Napalm Death és Hatebreed koncert volt Budapesten!

0hatebreed2014_31.jpg

Utolsó napjait rugdossa a Hatebreed és a Napalm Death közös turnéja (pár állomáson a The Exploited is részt vett), szerencsére a vége felé elért Budapestre is az utazó „tombolda”. Egyértelmű volt, hogy részt veszek az eseményen, hiszen a kedvenc zenekarom újabb hazai koncertjét csak nem hagyom ki...

Tovább

together PANGEA (USA) a GMK-ban

together Pangea.jpg

Nincs is jobb a heves ordibálással és addiktív dallamokkal összeházasított pofonegyszerű punkzenénél – ezt pedig talán a műfaj egyik friss befutójelöltjeként előretörő together PANGEA tagjai tudják a legjobban. Hamarosan a laikusok is megtapasztalhatják, milyen élvezetes egy haver nyakában tivornyázni az eszement neo-blues/zajrockra: az amerikai formáció ugyanis június 8-án a GMK-ban nyújt majd egy züllött kakofóniában ténfergő előadást.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum