RockStation

Popcorn, Fanta, Ramones Film

2014. május 31. - sandroo

ramones-road-to-ruin.jpeg

Pár napja egy kincsre találtam a jutyubon, gondoltam megosztom veletek. Egy majdnem 2 órás filmről van szó a legendás Ramones zenekarról. Ha még nem láttátok, akkor érdemes megnézni, mert jó kis film és magyar felirattal látható. Tehát....Hölgyeim és Uraim.... "A Ramones Története". ...Hey Ho Let's Go!

Tovább

TOP10 legjobb progresszív rock/metal gitáros

TOP10_progressziv_metal_gitaros.jpg

A prog-sphere egy progresszív rock- és metalzenével foglalkozó remek kis webzine, ahol rengeteg különböző szempontok szerint összeállított szubjektív listát találhat az ember. Az egyik ilyen listájukat - a legjobb 20 progresszív gitáros evör - kissé átszerkesztve közöljük mi is. Az első tíz helyezettel teljesen egyet tudunk érteni, viszont a további 10 az már eléggé kérdéses. Sőt bántóan hiányzik a listáról például John Browne (Monuments) vagy például a legendás Tony Macalpine. De biztosak vagyunk benne, hogy Nektek is hiányozni fog valaki a listáról, várjuk a véleményeteket!

Tovább

Új albumon dolgozik a Faith No More?

faith-no-more.jpg

Már az újjáalakulás is nagy dolog volt a Faith No More-tól, aztán úgy tűnt, hogy 2012-ben végleg nyugdíjazták magukat. A nyáron azonban ismét vállaltak pár fellépést, viszont azt határozottan cáfolták, hogy valaha is lesz új lemez. Ehhez képest a napokban a twitteren megosztottak pár sort, amiből sokan arra következtetnek, hogy valami készül a háttérben. Az a valami pedig lehet akár egy új lemeze is. Mi minden esetre örülnénk neki .

Tovább

CD-keresztelés pezsgővel - Expired Passport, Mojo Risin’ @ 2014. május 23. Cinema Rock Cafe

Expired2.jpg

Ha egynémely bulit a kétesélyes jelzővel szoktak illetni, akkor erre a péntek estire nyugodtan ráaggathatjuk a kétszer-kétesélyest. Sőt! Ott volt maga a hely, Budapest számomra egy újabb feltérképezetlen területe. Hiába a több évtizedes buli járó rutin, fővárosunk egyedülálló módon még a magamfajta vén rókáknak is tud újat adni. Baráti meghívásnak engedelmeskedve érkeztem a valóban rókalyukra emlékeztető belvárosi pincébe. Az Expired Passporttól mindössze két, hangulatában totálisan eltérő promó-nótát hallgattam meg előzetesen a youtube-on. Azóta már átvehettem szerkesztőségünk nevében a Zoo címre keresztelt CD-t. Ezt a kifejezést szó szerint kell érteni. Ilyennek sem voltam tanúja még: CD-keresztelő keresztapukákkal!

Tovább

Új albumon dolgozik a Ghost és "új" frontembert keresnek

Ghost-bc-2014.jpg

A tervek szerint ősszel stúdióba vonul a svéd Ghost, hogy rögzítse harmadik nagylemezét. Állítólag már az album címe is megvan, sőt pár dal is formálódik. A finn Sonisphere Fesztiválon a Metal Hammer pár mondat erejéig megszólaltatta az egyik Namless Ghoul-t, aki azt mondta, hogy az új albumra új frontembert is keresnek, mert a Papa Emeritus II egy igazi seggfej és az új dalok más megközelítést igényelnek. Ugye tudjuk, hogy az első lemez után Papa Emeritus I került "lecserélésre", ami ugye abban merült ki, hogy a fellépő ruha és az arcfestés új lett, tehát biztosan most is valami hasonló jön. Egyébként viccesen még azt is megjegyezte, hogy nem tartja kizártnak az együttműködést az Euroviziós Dalfesztivál idei győztesével, a szakállas nő Conchita Wurst-tal. Hát lassan ez az egész tényleg egy vicc lesz!

Blitzkrieg Pop! - hogy ropogna a rock'n'roll a Náci Amerikában?... A WOLFENSTEIN alkotói megmutatják!

A WOLFENSTEIN: New Order kreatív/PR-stábja, a Machine Games a fiktív Neumond Recording Company alakjában (Újhold! mert szeretünk a Holdra szállásunkkal dicsekedni, ugye, nácikák?) olyasmit művelt, amire a játéktörténelem során még nem volt példa: megteremtett egy teljes fiktív kiadót katalógusostul, ezt az arche-árja slágergyárat, és egy teljes lemeznyi jampi-náci dalt is összehozott, amik groteszk aláfestést szolgáltatnak egy olyan világ vérgőzös, egyszemélyes szabadságharcához, amiben a nácik nyerték a II. világháborút, és leigázták, bekebelezték a nyugati (...és keleti ...és északi...) civilizációt. A színvonal és az atmoszféra döbbenetes, a vendégzenészek kitettek magukért, mintha csak MachinenGeweher 1960-asokat tartottak volna a fejükhöz. És minden elkészült szépen flottul időre, ahogy a Führer megkívánta. 

A Neumond kínálata igazi bűnös élvezet... nem csak a retro rock vagy (urambocsá) a Birodalom szerelmeseinek! Villámkritikánk következik a sosevolt nótákból, mielőtt még megtalálna minket néhány Übersoldat Mistkerl.

Tovább

Anna ámokfutása a Barba Negra Trackben!

anna.jpg

Idén 10 éves az Anna and the Barbies, ehhez mérten tinédzserekhez illő ámokfutásba kezd a banda már tavasszal, amit abba se hagy egészen őszig. Eközben persze útba ejtik a Barba Negra Tracket is, hiszen nincs nyár Pásztor Annáék nélkül a Rákóczi hídnál. Az elmúlt egy évtizedben ezer arcát láthattuk már a főhősnőnek és a zenekarnak egyaránt, a kezdeti, elbeszélős modortól kezdve a hiperballadáig, a Márti daláig. Anna extravagáns karaktere a tömegkultúrát sem hagyta hidegen, időközben szép lassan a legolvasottabb magazinok sztárja (is) lett, miközben ő maga egy cseppet sem változott, maradt az a rock ’n’ roller, aki mindig is volt. Május 30-án terítékre is kerül az elmúlt 10 esztendő összes érájának java. További információk ITT.

Update: Az őszt idéző időjárás miatt a buli átkerül a Music Clubba.

Hajlakk legyen nálad!: Interjú Spider One-nal a Powerman 5000 énekesével

Powerman5000.jpg

Mindig izgalmas egy zenésszel interjút készíteni. Még akkor is, ha nem éppen egy nagy kedvencemmel beszélgetek. Előtte hevesebben ver a szívem, és marhára izgulok, hogy nehogy történjen valami hiba (Sepultra telefonos interjúnál szaggatott, mint állat a vonal). Most azonban nem volt semmi gond, így a június 16-án a Budapest Parkban, az Aerodrome Fesztiválon is koncertező Powerman 5000 zenekar énekesével, Spider One-nal beszélgettem egy kicsit.

Tovább

Új albumon dolgozik a High On Fire

High-on-Fire-2014.jpg

A közelmúltban véget ért mini-turné után újra a dalírásé a főszerep a Matt Pike vezette High On Fire-nél. Ahogy azt tegnap egy közleményben jelezték a csapat gőzerővel megkezdte a munkát egy pokolian erős új albumon. A csapat nagyon intenzív új lemezt ígér, mellyel szerintük egy következő szintre lépnek. Nekünk mondjuk ez a szint is pont megfelelő ...

Tovább

Korog lemezbemutató az A38 Hajón a Void Ov Voices vendégeskedésével

Korog 2014.jpg

Sok évnyi hallgatás után, szinte a semmiből érkezett áprilisban az új Korog-album, a Maybe Airlines. A magyar metál egyik legjobb zenekara alaposan meglepte a rajongókat – nem csak az új lemezzel, hanem azzal is, hogy szokásához híven ismét új frontemberrel áll fel. Az eddigi hörgős-morgós énekeseket, köztük Csihar Attilát ezúttal egy tiszta énekhang, a Turbo frontembere, Tanka Balázs váltotta fel. Az új album bemutatója az A38 hajón lesz.

Tovább

Itt az elmúlt 25 év 25 legsikeresebb koncert-előadója

rolling stones.jpg

A Boxcore összeállította az elmúlt 25 év legsikeresebb koncert-előadóinak listáját. A sorrend a turnék összbevételeinek nagysága szerint alakult ki. A lista érdekessége, hogy nem szereplenek rajta olyan előadók, mint Lady Gaga, Beyonce vagy akár Shakira. Azért így is igazi nagyágyúk szereplenek az első tízben, hiszen a The Rolling Stones, a U2, Bruce Springsteen, Madonna vagy a Bon Jovi bárhol stadionokat tölt meg. Alább tehát az elmúlt 25 év legsikeresebb előadói. Az első 5 helyezett bruttó bevételeinek nagyságára külön felhívnánk a figyelmet (!!!)

Tovább

Bedlam Attack: új Entombed A.D. dal a közelgő nagylemezről

Entombed-AD-Back-to-the-Front.jpg

Végre rendeződni látszik a legendás svéd banda, az Entombed háza táján fél éve húzódó névhasználati herce-hurca, így tudunk az új lemezre koncentrálni. Augusztus 5-én jön az új lemez, Back To The Front címmel, és Entombed A.D. néven. Az új lemezről most van egy új dalunk, ezt mutatjuk meg a hajtás után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum