RockStation

Egyszerűen az egész egy nagy kaland: Interjú Kyle Sanders-szal a Hellyeah basszusgitárosával

2014. július 31. - KoaX

hellyeah 2014.jpg

Nem mindig sikerül minden interjú úgy, ahogy az ember szeretné. Nehézkes a szervezés néha, hogy a zenész éppen, hogy ér rá, milyen kedve van, vagy egyáltalán akar-e veled beszélni. Most se voltam könnyű helyzetben.... Először úgy volt, hogy Vinnie Paul ad interjút, aztán kiderült, hogy nem. Utána úgy volt, hogy csoportos interjú lesz, de helyette (szerencsére) egyesével mentünk be, ellenben csak három percet kaptunk a beszélgetésre. Ha ez még mindig nem lenne elég, akkor elárulom, hogy most merült le a diktafonom..... Úgyhogy most villámgyorsan memóriából megírom az interjú végét Kyle-al a Hellyeah basszusgitárosával, utána a többit. Jó szórakozást.

Tovább

Kiscsillag koncert, Senior Hal és Fish! születésnapi halünnep, és Irie Maffia Soundsystem augusztus első hétvégéjén a Trackben!

Kiscsillag.jpg

A Kiscsillag rajongótábora nem véletlenül fog át színesebb spektrumot az anyabandákénál, a finomlelkű intellektüelek hírében álló figurák itt aztán kiélik az „ösztön-ént”, ez a brigád jóval zsigeribb annál, mint amit megszokhattunk Lovasiéktól. Így érinthet meg rockert, punkot, bakancsos bölcsészlányt egyaránt. A korosodó alter-legendák hobbi garázsbandája félig-meddig öncélú örömzenélésnek indult, aztán mégiscsak önálló, korszellemet meghatározó intézmény lett. Bizony, az egykori Kispál és a Borz-vezér, Lovasi András és a PUF-főnök, Lecsó vezette Kiscsillag épp néhány hónapja jelentkezett friss lemezzel. A Szeles c. dalcsokor – akárcsak az előző album – ismételten a hazai alter- pápa, a kacat pop alkimista Tövisházi Ambrus gondnoksága alatt készült az július 31-én és valószínűleg el is hangzik a nagyja a Track nagyszínpadán. Meg persze a korábbi, kikerülhetetlen számok: Van-e szándék, Ha én lennék, ahogyan a többi, jól ismert „emerkettes” sláger is.

Tovább

Itt az ötödik előzetes az új Slipnot albumhoz

Corey-Taylor-slipknot.jpg

Oké, oké, már többször megfogadtuk, hogy csak akkor adunk hírt az új Slipknot albumról, ha végre történik valami érdemlegesebb is annál, mint, hogy alább látható az ötödik, rövid, pár másodperces valami. Viszont! Corey Taylor énekes twitter oldalán az írta, hogy : Heheh Friday. De tényleg! Hogy ez azt jelenti-e, hogy pénteken péntek lesz és az énekes örül, hogy jön a hétvége, vagy valami sokkal konkrétabbat, azt megmondjuk holnap.

Tovább

Kész az új Foo Fighters-album

Foo-Fighters2.jpg

Bár hónapokkal ezelőtt már mondtuk, hogy a mindenlébenkanál Dave Grohl és Foo Fighters nevű bandája nagyban dolgozik új lemezén, azonban hónapokig nagy volt a csönd.  Most azonban erősen úgy néz ki, hogy kész a nyolcadik nagylemez. Mindez a producer Butch Vig twitter posztjából derül ki. Örülünk, Vincent? Örülünk hát!

 

Die Antwoord a Budapest Parkban

dieantwoord3.jpg

Az extrém videoklipjeiről és őrült fellépéseiről is híres dél-afrikai Die Antwoord jó pár év után újra Magyarországra érkezik és augusztus 5-én a Budapest Parkban koncertezik. A négytagú - akik közül a frontember szerepét a Ninja művésznév mögé rejtőző Watkin Tudor Jones tölti be -  rap-rave banda 2008-ban alakult Fokvárosban. A különleges zenei projekt egyik fő ihletforrása a zef, egy dél afrikai stílusirányzat. A zef szó azaz „az alapvető stílus”nem csak a zenére korlátozódik, hanem egy komplex életérzést takar. Legegyszerűbben azonban a zenén keresztül definiálhatjuk, amelyre jellemző az afrikai törzsi zenei elemek és modern hangzás kombinálása.

Tovább

„Irodalmi szintre próbáljuk emelni a művészetünket” – interjú Mark Kloeppellel, a Misery Index gitárosával

Misery-Index-The-Killing-Gods.jpg

A marylandi Misery Index idén az ötödik albumát szállította le a The Killing Gods képében. A banda kitart a death / grind műfaj mellett, amelyet továbbra is egyedi módon, hardcore hatásokkal színesítve művel. A budapesti koncertig sem kell már sokat várni, addig pedig jöjjön a Mark Kloeppel gitárossal folytatott eszmecserénk...

Tovább

Brent Hinds keményen dolgozik fallikus szoborcsodáján

brenthindsamprock_638.jpg

A Mastodon gitárosa a zenélésen kívül kikapcsolódásként nagyon szereti elütni az időt fafaragással. Művészetének kiteljesedését egy bazi nagy, másfél méteres pénisz megalkodásában találta meg. Hogy erről tudomást szerezhettünk külön köszönet a Blabbermouth-nak és az Instagramnak. Az alkotást a hajtás után lehet megcsodálni...

Tovább

Megjelent a Theory Of A Deadman új lemeze

Theory2.jpg

Az alternatív rock zenekar ötödik stúdióalbuma Savages címmel jelent meg, és jóformán az egész világot körbeturnézzák vele: júliustól novemberig Kanadától, Wyomingon át Oroszországig töltik tele a klubokat és koncerttermeket. Az új anyag előzeteseként a Drown és az Angel című kislemezeket a nyár folyamán már megismerhettük.

Tovább

Ivan & The Parazol és Mary Popkids a Budapest Parkban

Ivan & The Parazol.jpg

A 2010 elején alakult Ivan & The Parazol egy öttagú rock 'n' roll formáció. A zenekar 21. századra kusztomizálódott beat zenéje a 60-as, 70-es évek new wave irányzataiból táplálkozik. A garázs rock zenekar első komolyabb sikerét a "Take My Hand" című dalukkal érte el, amellyel hónapokon át az MR2 Petőfi Rádió slágerlistáján szerepelt, megjárva a lista legtetejét is. A szám külföldi zeneblogokhoz és rádiókhoz is eljuttatta a zenekar hírét, melynek következtében 2012 nyarán már a legnagyobb hazai fesztiválok és klubok mellett külföldre is kijutottak.

Tovább

A tökéletes időgép a 70-es évekbe: Blues Pills - Blues Pills (2014)

ob_894425_blues-pills-blues-pills.png.jpg

Amint azt már hírül adtuk volt a közelmúltban, a Blues Pills nevezetű zenekar rittyentett nekünk egy bemutatkozó 10 tételes lemezt, amelyet július 25-én adott ki a Nuclear Blast kiadó. Bevallom, ez volt az egyik lemez az idei évben, amelyet már nagyon vártam, hogy megjelenjen (természetesen a B.L.S. és a Body Count új anyagai mellett) és végre végig hallgassam a teljes produkciót.

Tovább

25 éves a Tátrai Band!: A Budapest Parkban színpadon a legendás felállás

Flyer Tátrai.jpg

Huszonöt évvel ezelőtt, 1989-ben alakult meg a Tátrai Band, a sikert sikerre halmozó legendás zenekar Tátrai Tibor gitárossal, Horváth Charlie énekessel, Pálvölgyi Géza billentyűssel, Kovács Tamás basszusgitárossal és más kiváló muzsikusokkal. A legendás felállás több mint tíz év után ismét összeállt, hogy újra felejthetetlen koncertekkel térjen vissza a színpadra. A Budapest Parkban augusztus 1-jén rendezendő bulin elsősorban azok a dalok fognak elhangzani, amelyeket ismer és szeret a közönség. Olyan slágerek lesznek ismét hallhatók, mint a New York, New York, a Hajnali szél, a Titkos szerelem, vagy az Utazás az ismeretlenbe. A zenekar vendég a Ripoff Raszkonyikov lesz. További információk ITT.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum