RockStation

Deafheaven - soron kívüli új dal

2014. augusztus 31. - dzsi.

deafheaven_promo.jpg

A san francisco-i post-blackes Deafheaven soron kívüli nótával jelentkezett From The Kettle Onto The Coil címmel. A dal az Adult Swim nevű, tengerentúli, totál beteg meséket sugárzó felnőtt-rajzfilmcsatorna single-sorozatának részeként jelent meg, amelynek keretében június 9-től szeptember 22-ig minden héten kihoznak műfajfüggetlenül, digitális formában egy ingyenes szerzeményt, a jelenleg kiemelt csapaton kívül olyan előadóktól, mint a Sleep, a Mastodon, Captain Murphy vagy Run The Jewels. A Deafheaven amúgy hatalmasat kaszált tavaly megjelent, Sunbather című második lemezével: szinte minden nagyobb zenei oldal agyonajnározta, amellett, hogy az év végi toplistákon is bérelt helyük volt. Hogy ez mennyire megérdemelt siker, azt mindenki döntse el maga, az új cucc a hajtás után hallgatható. 

Tovább

Szeptemberi megjelenések

new-release-report.JPG

Gyermekeim, vége a fesztiválszezonnak úgy nagyjából egészében, így aztán aki a borongós őszi - na jó szeptemberben még talán nem lesz az - estéket lemezek hallgatásával akarja elütni, annak egész jó dolga lesz a következő hónapban. In Flames, Slash, Cannibal Corpse, érted Cannibal Corpse, Joe Bonamassa, Electric Wizard, 1349 és Sick Of It All csakhogy pár nevet felsoroljunk. Pirossal szedve, hogy miről várhattok nálunk írást, aztán vagy betartjuk vagy nem. Azért igyekezni fogunk.

Tovább

5+1 klasszikus zenei mű metal hangszerelésben

bach_beethoven_black_metal.jpg

Nem újdonság, hogy az utóbbi évtizedekben szervesen beszivárgott a nagyzenekari hangszerelés a metal bandák eszköztárába, ráadásul nem egy nagy volumenű banda értelmezte már újra életművének kiemelkedőbb darabjait roppant sikeres, szimfonikus koncertlemezek keretében (lásd például: Metallica – S&M, KISS Symphony – Alive IV). Mostanság viszont egyre többen – köztük pszichológusok, szociológusok – mondogatják, hogy a két, látszólag markánsan elkülönülő műfajcsoport hallgatósága között egészen sok a hasonlóság. Adrian North, az edinburghi Heriott-Watt Egyetem professzora szerint ilyen viselkedésbéli analógiák többek között például a kreativitás, a társaságkedvelő attitűd, a nyugodt magatartás, valamint a zene iránti, jó értelemben vett megszállottság.

Tovább

Itt a hivatalos videó Tommy Lee utazó dobszólójáról

Tommy Lee Crüecifly.JPG

A Mötley Crüe dobosa Tommy Lee nem egy hétköznapi figura. A csapat pedig az utolsó (?) koncertturnéját adja, így aztán valami különlegessel rukkol elő a dobos. Azokban a koncertarénákban, ahol ugyanis elfér a Crüecifly névre keresztelt hullámvasút, ott Tommy Lee dobszóló gyanánt egyfajta cirkuszi mutatvánnyal is kedveskedik a rajongóknak. És erről még hivatalos videó is van.

Tovább

TOP 20 legjobb szupergroup evör

TOP20_SZUPERGROUP.jpg

Az utóbbi években egyre gyakoribb eset, hogy ismert zenészek állnak össze egy kis örömzenélésre, aztán a dologból vagy egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz vagy valami egészen más nő ki belőle. A Guitarworld összeállított egy 20-as listát a legnevesebb szupergroup-okról, melynek kritériumai között szerepelt, hogy legalább trió felállású, lemezt kiadott zenekarok jöhetnek szóba, és az együttes tagjai már a megalakulás előtt is ismert zenészek voltak. Érdekes összeállítás következik. 

Tovább

YOB - streamelhető a teljes új lemez

yob_promo.jpg

Szeptember 2-án jön ki az oregoni YOB soron következő, hetedik nagylemeze a Neurot Recordingsnál, amely a Clearing The Path To Ascend címet viseli. A banda zeneileg továbbra is megmarad irtó veszélyes, s nem kevésbé szuggesztív doom/sludge/psychedelic kotyvalékánál, amit az a tény is példásan igazol, hogy az album mindössze négy friss dalt tartalmaz egy órányi játékidőben. Mivel a zord zene ellenére tök jó fejek, megjelenés előtt hallgathatóvá tették a komplett lemezt, méghozzá a Pitchforkon, amit ugyan nem lehet hozzánk beágyazni, de a linkre kattintva azonnal élvezhető - csak aztán tudjatok kikecmeregni a mocsár mélyéről. Alább van még dalsorrend és egy csodaszép borító is.

Tovább

Mind Isten kezében vagyunk: Murder City Devils - The White Ghost Has Blood Its Hands Again (2014)

Murder City Devils The White.jpg

Le kell szögeznem: rühellek lemezkritikát írni. Megjárom a poklok poklát, mire kiizzadok magamból bármit is, amiről aztán kiderül, hogy nem is úgy van. Ritka az olyan, hogy 1-2 hallgatás után bátran lehessen véleményezni, pontozni, és ezeken rendszerint el is vérzek, ezért úgy érzetem, ha már az univerzum egyik legjobb zenekarának az új lemezéről írok, megérdemli a többszöri nekifutást, ami így utólag nyerő ötletnek bizonyult, mert a TWGHBIHA (elbaszottul hosszú lemez cím ez asszem) nem könnyű. Nagyon nem az.

Tovább

Új Opeth-videó az Eternal Rains Will Come dalra

opeth.jpg

Nem rég jelent meg az Opeth  legújabb lemez a Pale Communion, ami tuti, hogy rendesen megosztja majd a zenekar rajongó táborát, mint az elődje a Heritage. A zenekar tegnap tett nyilvánossá a Facebook oldalukon egy látványos kis videót, ami a nyitó Eternal Rains Will Come dalra készült! Hajtás után ezt leshetitek meg! A lemezről egyébként ITT írtunk.

Tovább

Anaal Nathrakh - lemezinfók, új dal

anaal_nathrakh_promo.jpg

A nyelvtörő nevű birminghami death/grind duó Anaal Nathrakh már nyolcadik lemezével jelentkezik október 28-án. Az album a Desideratum címet kapta és nem titkolt céljuk, hogy a rajta sorakozó dalokkal egyfajta mizantróp, szónikus támadás mentén, minden eddiginél hatékonyabban próbálják meg beletaszítani a Földet a Napba. (Nem mi vagyunk ilyen vicces kedvünkben, hanem a Metal Blade sajtósa.) Hajtás után Idol címmel új dal és borító.

Tovább

Kriptából a frontvonalba: Entombed A.D. - Back To The Front (2014)

entombed_back_to_the_front.jpg

Az igazat megvallva, jóformán kezdtem végleg lemondani arról, hogy ez a lemez valaha is megjelenik. A banda már 2010-ben is esküdözött, hogy abban az évben tutira polcokra kerül az új album, de aztán valahogy mégiscsak sikerült eltökörésznie újabb négy hosszú esztendőt ennek a szép életű brigádnak a már eleve abszolvált három mellé.

Tovább

Redneck Rap? Az meg mi?

Colt-Ford-DMC.jpg

A rock, és annak, rokonműfajainak hip-hop-pal való vegyítése, összeolvasztása sok évtizeddel ezelőtt még merész vállalkozásnak számított (elég, ha csak az Aerosmith és a RUN DMC 1986-os Walk This Way verziójára gondolnunk), de kevés - mondjuk kettő - évtizeddel ezelőtt viszont már egy új zenei stílus, a nu-metal nőtt ki a két műfaj nászából.

Tovább

Richie Kotzen az A38 Hajón játszik szeptemberben

RichieKotzen_PressImage4.jpg

Az eddigi életművét összefoglaló, és két új dalt is felvonultató lemezzel tér vissza Budapestre Richie Kotzen, korunk egyik legjobb énekes-gitárosa. Az amerikai előadó 18 szólóalbumáról válogatta össze a legfontosabb momentumokat, és minden bizonnyal ezek közül szemezget majd szeptember 25-én is az A38 Hajó színpadán, a svájci Konincks felvezetése után.

Tovább

Beyond Creation: új dalok, közelgő lemez

beyond_creation_promo.jpg

Elég bivaly bemutatkozó albumot rakott össze 2011-ben a kanadai, tech-death vonalon mozgó Beyond Creation, s hamarosan, három esztendő elteltével, október 24-én már érkezik is a második csapás, Earthborn Evolution címmel, ezúttal már a Season Of Mist jóvoltából. Az anyagról már két roppant meggyőző szerzemény is előkerült: néhány hete az Elusive Reverence, most pedig a Neurotical Transmissions, melyek alább hallgathatóak. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum