RockStation

Ghostchant- Meghallgatható a Slaves EP!

2014. január 12. - csigaur

ghostchant.jpg

Meghallgatható a budapesti crust/metal Ghostchant zenekar debütáló EP-je, a Slaves, ami ezekben a percekben jelent meg az IDIOTEQ.com oldalon! A Jakab Zoltán ( Bridge To Solace, Newborn), Czetvitz Norbert (Nadir), Nagy Gábor (Idoru, Newborn), Kósa Dániel (Nadir) és Kocsis Máté (Idoru) alkotta zenekar reményeink szerint hamarosan koncertezni is fog majd.Várjuk nagyon! A borítóért a Barber's Art felel.

Tovább

A Red Hot Chili Peppers és Bruno Mars közösen lép fel az idei Super Bowl szünetében

Red-Hot-Chili-Peppers-with-Nfl-Uniform-and-Helmet-HD-Wallpaper_Vvallpaper.Net.jpg

A Super Bowl döntők szünetében évek óta világsztárok lépnek fel, sok esetben valami különleges produkcióval. Azt már napok óta lehet tudni, hogy a félidei show idén Bruno Marsé. Viszont ahogy az már többször előfordult, hozzá is csatlakozik valaki, ebben az esetben valakik, hiszen a Red Hot Chili Peppers-szel közösen zenél majd február 2-án New Jersey-ben, a MetLife Stadiumban. A Red Hot Chili Peppers egyébként nem csak ebben a produkcióban vesz részt, hanem a játékhoz kapcsolódó koncertsorozat New York-i állomásán headlinerként lép fel. Egy biztos, hogy a kereskedelmi szempontból, mind Bruno Mars, mind a Red Hot Chili Peppers jól jár, ugyanis a Super Bowl volt tavaly a legnézettebb műsor Amerikában a maga több, mint 100 millió nézőjével.

Barbaric: Minden idők legjobb koncertzenekara

barbaric-usa.jpg

A Facebook oldaluk szerint dél-jersey-i rock and roll banda minden bizonnyal a butaság új mértékegysége. A nem normális bagázs fellépései alatt neon csöveket törnek szét a fejükön, az énekes frontember (a fenti képen a filigrán úriember az középen gyönyörű 'USA' tetkóval a pocakján) pedig gyakorlatilag tökig lesz véres a koncert végére, mert végig szurkálja, vagdalja és üti magát. Az összes poént azért nem lövöm le, de ezeket a barmokat muszáj látni! Hajtás után két eszményi videófelvétel.

Tovább

TOP 15 metal-videó 2013-ból

top15video2013.jpg

Hogy milyen a jó videóklip? Vicces vagy nyomasztó - esetleg legyen politikai mondanivalója, vagy egyszerűen az őrült belezős a kedvenced? A tuti megoldást persze mi sem tudjuk, de a szerkesztőség összedobta azt a listát, amit 2013-ban videó témában nem lehetett kihagyni. Hogy ezzel Ti mennyire tudtok egyet érteni, azt nem tudjuk, de nagyon kíváncsiak vagyunk rá odalent a kommentek között, vagy a Facebook-on. A hajtás után pedig jöhetnek a videók.

Tovább

Dan Lilker visszavonul a turnézástól, így befejezi a Brutal Truth

Dan Lilker.jpg

Ma egy Facebook közleménnyel tudatta a rajongókkal Dan Lilker Brutal Truth főnök, hogy október 18-án, 50. születésnapján visszavonul a turnézástól így a Brutal Truth is befejezi tevékenységét. Mint mondja belefáradt már ebbe a körforgásba és kell valamilyen állandóságot vinnie az életébe, melynek az általa megszabott időpont teljesen megfelel. A Brutal Truth októberig turnézik aztán ott a vége. Lilker a zenéléstől azonban teljesen mégsem vonul vissza, hiszen másik két bandája a Nokturnal Hellstorm és a Blurring dolgaival foglalkozni fog.

Tovább

Scott Ian a készülő Anthrax albumról

anthraxwdonais_cabral.jpg

2013 vége óta a veterán thrasherek stúdióznak, nagy tempóban folynak a munkálatok Jay Ruston producer segítségével. A hírek szerint csak egy kis pihenőt tartottak a karácsonyi ünnepek miatt, de aztán újra a melóé a főszerep, most éppen a szövegek írása történik. Scott Ian-t kérdezte nemrégiben a Metal Insider riportere a témában: "Hihetetlen, hogy már január van. Mintha most lett volna tavaly augusztus, amikor befejeztük a turnét és úgy döntöttünk, hogy nekiállunk az új lemeznek. 12 dal van készen zeneileg, most a szövegek írására összpontosítunk. Szeretnénk ezt a tempót tartani és akkor áprilisban fel is vehetünk mindent. A hangzás a Worship Music-hoz képes úgy hiszem keményebb és gyorsabb lesz, több brutális és őrült riffel."

Djentstick: az egyhúros djent-eszköz

djentstick.png

Sokat vitatják a djent, mint mozgalom létjogosultságát és gyakran vádolják a színtér előadóit azzal, hogy egyetlen hangra vannak felhúzva a dalok. Ezt a problémát Miguel Yépez nem látja annyira borzasztónak és elkészítette egyhúros "gitárját", ami gyakorlatilag egy vékony falécre eszkábált húr és hangszedő. Az eszköz neve stílusosan csak ennyi: djentstick. Hogy lássuk, emberünk nem csak a levegőbe beszél, a hajtás után az After The Burial dalát, a Wolf Amoungs Ravens-t játssza az eszközön, nem is akárhogyan.

Tovább

Napraforgó metal: Cadaveres - DeMoralizer (2013)

cadaveres_DEMORALIZER.jpgEmlékszem még anno középiskolás kis kamaszként mondta nekem az angol tanár néni, hogy Tomika itt van ez a magyar banda, haza mész, meghallgatod! Nem ellenkeztem, hanem itthon egyből benyomtam a Cadaveres De Tortugas Versus című albumát. Hoppácska, ez nem is rossz, sőt marhára bejön. A Tortugasból aztán ugye Cadaveres lett, és persze mondanom sem kell, hogy a Soul Of A New Breed mai napig az egyik nagy kedvenc magyar metal albumom. Meg is hallgatom mindjárt azt az albumot is, de előbb azért még beszélgessünk egy kicsit a tavaly megjelent DeMoralizer-ről.

Tovább

A Felvideken és Csehországban koncertezik a Mörbid Carnage

Mörbid Carnage.jpg

A szegedi Mörbid Carnage hasonlóan az elmúlt évekhez, idén év elején is tesz egy kisebb külföldi kiruccanást. A korábbi erdélyi és romániai mini turné után, idén februárban Csehországot és a Felvidéket veszik célba egy háromállomásos körút erejéig. Ezúttal a szintén dél-alföldi Gravechrusher társaságában igyekeznek, megmutatni a cseh és felvidéki metalosoknak, hogy milyen is a thrash/death metal mifelénk. Minden helyszínen helyi elő zenekarok fogják gerjeszteni a pokoli hangulatot.

Tovább

Március végén érkezik a Sonata Arctica új albuma

Sonata Arctica Pariah.jpg

Március 28-án Pariah's Child címmel adja ki nyolcadik stúdióalbumát a finn Sonata Arctica. A csapat tegnap közzétette az új album borítóját, melyen a csapat régi logója látható. Tony Kakko énekes egy interjúban elmondta, hogy zeneileg is lesz némi visszakanyarodás, és az új dalok több olyan zenei elemet is tartalmaznak, ami inkább a korai lemezeken volt hallható tőlük. Az új albumon mutatkozik be a csapat  tavaly érkezett basszusgitárosa, Pasi Kauppinen. Ha valaki nem tudná, annak mondjuk, hogy a Sonata Arctica április 30-án Budapesten a Club 202-ben lép fel.

Architects (UK), Stray From The Path (USA), Northlane (AU) és More Than Life (UK) a Dürer kertben

Architects 2013.jpg

A horzsoló metalcore kedvelői hamarosan személyesen is kifejezhetik hódolatukat a művészeti forma iránt: tekintélyes előzenekari kísérettel ugyanis április 3-án ismét Budapesten koncertezik az egyik legjobban jegyzett brit műfaji banda, az Architects.

Tovább

Új albumon dolgozik a Lock Up

Lock-Up.jpg

Az 1999-ben legendás death és grind zenekarokból alakult grindcore Lock Up Facebook oldalán bejelentette, hogy új lemez munkálataival vannak elfoglalva, és ahogy fogalmaznak a negyedik nagylemez pusztító lesz. Legutóbb három éve, 2011-ben jelentkeztek nagylemezzel, a Necropolis Transparent-tel. A jelenlegi felállás: Tomas Lindberg - ének (At The Gates, Disfear), Anton Reisenegger (Pentagram) - gitár, Shane Embury (Napalm Death, Brujeria) - basszus és Nick Barker (Cradle of Filth, Dimmu Borgir) - dobok. 

Keresem a hangom: Find Eve! – Foothills EP

findeve_foothills_EP.jpg

A gyulai metal alakulat bemutatkozó anyagát, a Foothills-t még novemberben kaptam a kezembe, de akkor idő és minden más hiányában nem tudtam vele foglalkozni – talán csak egyszer hallgattam meg. Most újra előkerült a kislemez. Az öt fiatalemberből álló Find Eve! nemrégen alakult és ezért teljesen meglepő az, ahogy megszólalt a lemez – első hallásra ez volt az, amire felkaptam a fejem.

Tovább

Ilyen lesz az új Sabaton lemezborítója

sabatonwithhannes2013_638.jpg

Magyarországon igen csak nagy rajongótáborral rendelkezik a svéd metal alakulat, ezért is járnak felénk viszonylag sokat, így reméljük sokaknak izgatja a fantáziáját a május 16-án megjelenő új lemez, a Heroes. A hajtás után található borítót pedig Sallai Péter (http://www.mortpaintgraphics.com/) készítette, ahogyan a korábbi lemez, a Carolus Rex grafikáját is. A lemez a Nuclear Blast gondozásában jelenik majd meg.

Tovább

Már stúdiózik a Slipknot

A Slipknot idénre új lemezt ígért, még annak ellenére is, hogy Joey Jordison dobost jól kirúgták a bandából. Jim Root gitáros, hogy az ígért lemezből előbb legyen kézzel fogható bizonyíték nem is tartott másik bandájával a Stone Sour-ral, annak észak-amerikai turnéjára. Nos Root, hogy a rajongók is elhiggyék, a stúdiózás nem kamu, tegnap a fenti képet posztolta az Instagramra, kezében a gitárjával, mely a keverőpultra van támasztva. Egye fene mi is elhisszük, hogy valami készül.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum