RockStation

Replika: Visszatérő koncert Budapesten is!

2014. március 30. - csigaur

replika.jpg

Hosszabb szünet után, januárban visszatért a Replika! Egy nagy sikerű debreceni koncert után, a fővárosi rajongók legnagyobb örömére a Barba Negra Clubban is koncertezik a csapat.

Tovább

Áprilisi megjelenések

new-release-report.JPG

Április a klasszik heavy metal és a pusztítás jegyében telik. Olyan lemezek kerülnek a boltok polcaira, mint a Steel Panther, a Black Label Society, az Edguy, vagy ha már pusztítást említettünk, akkor az Impaled Nazarene,a Mekong Delta, a Whitechapel, az Aborted vagy az Autopsy új lemezei. Hajtás után megtaláljátok, hogy miről tervezünk írni nektek. Aztán vagy betartjuk vagy nem :-)

Tovább

Amikor egyszerre jófej és metalista a töritanárod

gwar-exam.jpg

Amikor általánosban valamelyik osztálytársam a korinthoszi csatában motorcsónakos gépfegyvereseket vizionált, akkora karó lett a jutalma, hogy majd lelógott lapról. Viszont, mint az fentebb is látszik, azért vannak jófej tanárok is, akik, ha kellően fogékonyak a metalzenére, alternatív válaszokat is elfogadnak egy kérdésre :-) RIP Oderus Urungus.

Zseniális metálfika a Trivium basszerétől - Paolo Gregoletto bemutatja az ASSHOLE666 EP-t

paolo gregoletto in front of a crowd doge stayl.png

Paolo Gregoletto egy elfoglalt ember.

Ha éppen nem a keményzenei világ elé boruló (kommentszekciókban mindenkit fel)világosítóinak reflektorfényében sütkérezik, a Trivium legutóbbi lemezein végzett játékáért jövő fika- és dicséret-tenger ellentétes áramai közt úszkál, vagy nem épp nyilvánosan parázik egy éppen aheti garázs EP-felvételén... Akkor fogja magát, és brüthallish nótákat is szerez. Persze a legkevesebb komolysággal. Az Asshole666 akár a Dethklok előzenekara is lehetne: a stílusparódiák egyik sarokkövét teszi a mai nagyérdemtelen elé.

Tovább

Arch Enemy - Itt a borító

archenemywareternalcd.jpg

Nemrég írtuk meg, hogy a most már nemcsak svéd Arch Enemy énekesi posztján változás történt. Szőkét barna váltott, azaz Angela Gossow ment, helyére pedig az eddig a The Agonist-ből ismert Alissa White-Gluz került. Vele jelenik meg  a csapat War Eternal című új albuma júniusba. Fentebb a borító, hajtás után a lemezre kerülő dalok címei, illetve egy új videó, melyet pér napja már egyszer megmutattunk.

Tovább

Phil Anselmo megint főz

cookingwithanselmoepisode3.jpg

A Good Friend & A Bottle Of Whisky nevű Pantera tribute zenekar énekese, egy bizonyos Joey Siler gondolt egy hülyét és Pantera klasszikusat költött át konyhanyelvre. Egyszeri viccnek indult az egész egy rajzfilmmel. Nos, ebből egy egész projekt nőtt aztán ki, ez lett a Cooking Hostile, melynek már a harmadik része jelenik meg. Korábban ugyan írtunk az előző részekről is, de most mind a hármat megnézhetitek egyben.

Tovább

Garth Brooks, Beatles, Metallica dobogó az elmúlt 23 év legtöbb eladott lemeze versenyében

20140320-metallica-x600-1395346401.jpg

Amerikában 1991 májusa óta működik a Nielsen SoundScan, amely elektronikus alapon "méri" az eladott lemezeket. Ezen számok alapján állnak össze a hivatalos heti, havi és éves toplisták is. Sőt a tengerentúlon ez alapján osztják az arany és platina lemezeket is. A Nielsen a napokban közzétette a majd 23 éves működése alatt legtöbb lemezt eladó művészek, zenekarok listáját.

Tovább

Metal All Stars: egy Rolling Stones nótával debütált az új szuperformáció

metalallstarsmorningtv_638.jpg

A Metal All Stars néven futó legendás metalzenészekből álló banda március 23-án Szófiában tartotta első buliját. Ez alkalomból meghívták őket egy svéd reggeli műsorba (de most komolyan, nálunk hogy lehetne egy ilyet elképzelni??), hogy eljátszanak egy dalt és a Joey Belladonna (Anthrax), Ross "The Boss" Friedman (Manowar), Udo Dirkschneider (ex-Accept) és Jasin Todd (Shinedown) négyes képviselte az alakulatot. A Rolling Stones klasszikusát, You Can't Always Get What You Want-ot tolták el akusztikus verzióban. A hajtás után a videó és a zenészek teljes listája, akik a Metal All Stars-t alkotják.

Tovább

Rutin rock: Magnum - Escape From The Shadow Garden (2014)

Magnum Escape.jpg

A Magnum nem csak jégkrém és pisztoly, hanem egy negyvenkét éve (egyetlen hétéves szünetet leszámítva) létező brit, dallamos hard rockban utazó banda. Évezred eleji újjáalakulásuk óta átlag kétévente szállítják le nekünk jobb-rosszabb dalgyűjteményeket. Ha nem ismered őket, nem para: ők azok, akik a lehorgasztott fejjel bandukoltak mindig a hard rock futóverseny győzteseinek nyomában. Hogy miért ez a sors jutott nekik? Talán a 2014-es albumukat hallgatva közelebb jutunk a válaszhoz.

Tovább

Gigantoid címmel jön a Fu Manchu új lemeze, itt egy dal is róla

Fu Manchu 2014.jpg

Korábban már mondtuk nektek, hogy új lemezen dolgozik a Fu Manchu. Most viszont konkrétebb információkkal is tudunk szolgálni. A lemez Gigantoid címmel április 29-én jelenik majd meg. A lemezre 9 dal került a rögzített 17-ből, így az sem elképzelhetetlen a zenekar szerint, hogy lesz egy második rész is. Minden esetre hajtás után találtok egy borítót, a dalok címeit, sőt mi több egy új dalt is.

Tovább

A hard rock/AOR zenék kánaánja Olaszországban

Flyer Frontiers.jpg

Dallamok határok nélkül! A hard rock / AOR zenék kultfesztiváljának számító angliai Firefest idén utoljára kerül megtartásra a jelek szerint, de semmi pánik, mert május 1-3. között máris itt a kárpótlás! Sőt, az előbb említett műfajok olaszországi védőbástyája, a Frontiers Records előtt most adott a lehetőség, hogy saját szervezésű (és saját zenekarait felvonultató) háromnapos monstre bulijával hagyományt teremtsen a Milánóhoz közel eső Trezzo sull'Adda településen található Live Club falai között.

Tovább

Két új dal is nyilvános a Hellyeah új lemezéről

Hellyeah 2012 2.jpg

Blood For Blood címmel június 10-én érkezik a tagcseréken átesett Hellyeah új nagylemeze. Cross To Bier (Cradle Of Bones) és Sangre Por Sangre (Blood For Blood) címmel tegnap a csapat két új dalt is megosztott az albumról. Aki még nem tudná annak mondjuk, hogy a csapat fellép az idei FEZEN Fesztivál 0. napján július 30-án.

Tovább

Hallgasd meg a Steel Panther új albumát!

Steel Panther 2012.jpg

Mondjuk áprilisi tréfa is lehetne, de nem az, április 1-én jön a glam/paródia zenekar Steel Panther következő, harmadik albuma, a All You Can Eat. Az első rifftől az utolsóig igazi, hamisítatlan Steel Panther élményt kapunk, ezt ígérték, meg azt, hogy ezt nyugodtan vehetjük fenyegetésnek. Nos, hajtás után minden kiderül.

Tovább

Így nyomja Corey Taylor a Dio klasszikust

coreytaylordiomarch2014_638.jpg

Április 1-én jelenik meg a már sokat emlegetett Dio feldolgozás album, a This Is Your Life. A napokban mutattunk egy Rainbow egyveleget Metallica módra, most pedig az egyik leghíresebb Dio nóta átdolgozását tudjátok meghallgatni Corey Taylor, a Slipknot és Stone Sour énekesének tolmácsolásában. A Rainbow In The Dark stúdióverziója a Soundcloud-ról itt, hajtás után pedig egy koncertvideó a dalhoz.

Tovább

Homályos részletek a GWAR énekesének halála körül

Oderus Urungus.jpg

Hétfőn írtunk arról, hogy március 23-án este a GWAR frontemberét, Dave Brockie-t holtan találták. Az NBC televízióhoz közeli richmondi tv adó úgy tudja rendőrségi forrásokra hivatkozva, hogy a hatóságok a halálesetet drogokkal is kapcsolatba hozták, így további vizsgálatokat, többek között toxikológiait is végeznek. Ezek eredménye hetekig is elhúzódhat.

Amikor jót tesz egy kis ének: Intervals - A Voice Within (2014)

Intervals A Voice.jpg

A kanadai progresszív metalos alakulat 2011-ben alakult és leginkább intsrumentális megoldásokban gondolkodott a pályája elején. Két kislemez, a 2011-es The Space Between és a 2012-es In Time után idén végre megjelent az első teljes hosszúságú nagylemezük, Mike Semesky-vel kiegészülve, aki végre szavakat is adott a zenéhez. A lemez március elején jelent meg A Voice Within címmel.

Tovább

Seven Years Alone - Új Devil You Know-videó

Devil-You-Know-20142.jpg

Az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Devil You Know körüli történéseket egészen részletesen dokumentáltuk a közelmúltban, így aztán, ha már új videóval jelentkezett a csapat gondoltuk megmutatjuk azt is. A Seven Years Alone című dal korábbról már ismerős lehet azoknak akik követték a zenekarral kapcsolatos dolgokat, de a videó nekik is új lesz.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum