RockStation

Kis helyen, nagy buli: Ganxsta Zolee és a Kartel koncert volt a GMK-ban!

2014. április 13. - csigaur

kartel.jpg

Legutóbbi Kartel koncertem a Düreres buli volt, az Action és a Sex Action kettőssel együtt. Ott eldöntöttem, hogy a következő Gengszter Zoltán előadáson is részt veszek, bár azt nem gondoltam volna, hogy egy kis klub lesz a helyszín. A Gozsdu Manó-ban, egy igazi old school hangulatú Ganxsta Zolee és a Kartel koncerten lehettem jelen.

Tovább

Rockköltészet Napja, 2014 - a legköltőibb külföldi dalok, 1. rész

writing kázmér és huba.jpg

04.11. A magyar költészet napja. Na jó, nem csak a magyaré. Innen csak egy ugrás a líraiság, és hát, tény és való: a legerősebb rockopuszok nem hódíthatták meg a világot gyomorszájon vágó, vagy éppen könnyfakasztó szövegek nélkül. De TE tisztában vagy-e rockirodalmad legszebb soraival? Hogy szólna magyarul egy klasszikus Rage Against the Machine, Joy Division... vagy éppen Deftones remek?

Nemesúr új cikksorozatában szubjektívan szemezget fordításaiból, s remélhetőleg rátereli figyelmeteket a (hang)sorok közt rejlő erőre... 10+1-es, többé-kevésbé időrend szerinti toplistáján pár lírai kedvenc, amikről talán nem is tudtad, micsoda ütős szövegeik vannak!

Tovább

Nézd végig a teljes budapesti Gutalax koncertet!

gutalaxpromo.jpg

Szerdán végre Budapestre is eljutott a cseh gore banda, a Gutalax. A koncertet nagyon sokan várták, aminek meg is lett az eredménye, hiszen telt ház előtt játszott a zenekar. Ha véletlenül nem jutottál el az eseményre suli/munka/akármi miatt, vagy az ugyanazon a napon lévő Watain-t választottad, akkor itt a remek alkalom, hogy ezt bepótold! 

Tovább

Májusban megjelenik a Blind Myself teljes Négyszögöl lemeze

Blind Myself 2014.jpg

Május 7-én jelenik meg a Blind Myself Négyszögöl című lemezének negyedik, egyben utolsó része. A három számonként megjelenő, minden dalhoz vizuális anyaggal rendelkező lemez most CD-n is kijön. A 12 Négyszögöl dal mellett 5 bónusz szám is rajta lesz a korongon, melyeket kizárólag itt jelentetünk meg. Ezek a dalok a lemez munkálatai közben születtek.

Tovább

Szeánsz: Watain, Degial @ Kék Yuk, 2014.04.09.

Watain+_111310022.jpgRitka manapság itthon a jó black metal koncert, viszont ha a Watain jön, az ember rögtön felkapja a fejét. Aki még mai napig szereti a stílust, és nem csak a klasszikus bandákat hallgatja, az biztosan találkozott a nevükkel, pedig igazából semmi különlegesség nincs a zenéjükben. Illetve, szerintem az bennük a különleges, hogy mindenféle extra, lényegi újítás vagy kísérletezés nélkül is izgalmas és érdekes zenét játszanak, ami black metal-ban, 2014-ben elég nagy szó. Gyakran feljön a Dissection párhuzam, de épp ilyen gyakran feljöhetne a Bathory, a Darkthrone vagy éppen a Tormentor neve a zenéjük hallatán, ami punk hatásokban is bővelkedik. Mindezt nagyon kettős előadás jellemzi, hol Dissection-ösen dallamos, hol Darkthrone szinten pőre. Szóval black metal rajongóknak kihagyhatatlan!

Tovább

Van újra The Mars Volta vagy valami hasonló

Antemasque band.jpg

2013 januárjában oszlott fel a The Mars Volta, mert a túlpörgött zenei zseni Omar Rodriguez-Lopez gitáros már nem igazán találta a közös hangot Cedric Bixler-Zavala énekessel. Bár pár hónappal később már azt mondták, hogy csak technikai szünetet tartanak és fognak ők még közösen zenélni. Hát fognak, viszont ezt a formációt Antemasque névre keresztelték, pedig még a dobok mögött is Volta-tag ül Dave Elitch személyében. Basszusgitárosuk is van már, nem is akárki, hiszen Flea a Red Hot Chili Peppersből ugrott be. Hogy ezen felvezető után milyen zenét játszik az Antemasque? Hat ilyet! 

Tovább

18 klasszikus lemezborító cukicicás kivitelben

 kitcat.jpg

A cicákat szinte mindenki szereti (mondjuk én pont nem), mert a legnépszerűbb videómegosztón ilyen videókkal milliós látogatottságot lehet elérni. Szóval a cuki cicák menők, ezért mi sem magától értetődőbb ötlet, hogy a klasszikus rock- és metal lemezek borítóin amit lehet, cseréljük le helyes macskuszokra. Az eredmény a hajtás után, szipogni szabad. Mindezt a Kerrang!-nak köszönjük, de nagyon - e nélkül nem is tudom, hogy tudtunk létezni...

Tovább

Mint a jó bor: Turbo - Pentagram (2014)

Turbo Pentagram.jpg

A Turbo nem az a kifejezetten könnyen fogyasztható zenekar. Nehéz olyan zenei műfajt találni, amibe ha csak jelzés szintjén is, de nem nyúltak hozzá. Lehetne ebből egyébként egy átláthatatlan, és emészthetetlen, egy maroknyi zene őrültnek kedvesen kikacsintós lemez. Viszont most a Pentagram-mal egy nagyon korrekt atmoszférával, és remek, könny(ebb)en befogadható számokkal jelentkezett a Turbo.

Tovább

Gloryhole - Itt a Steel Panther botrányosan jó új videója

Steel panther video.png

Bár nekünk az új Steel Panther korong annyira nem jött be, mint az előzőek, azért a Bukakke Tears, Gangbang At The Old Folks Home és Fucking My Heart In The Ass vagy a Gloryhole dalcímek, illetve a dalok mondanivalója is magas labda egy polgárpukkasztó videó elkészítéséhez. Steel Panther-ék pedig elég profik ahhoz, hogy a magas labdát le is csapják, így a Gloryhole című dalhoz videót is készítettek, na de milyet :-)

Tovább

Amon Amarth, Jeff Scott Soto és Metal Lady-k a Hammer Concerts tavaszi kínálatában

AmonAmarth.jpg

Metalos énekesnők, svéd viking metal és a hard rock egyik legtehetségesebb énekese: ezt kínálja az elkövetkezendő bő egy hónapban a Hammer Concerts, mely április 21-én a Metal Ladies Night Fesztiválra, május 2-án az Amon Amarth koncertjére, május 7-én pedig Jeff Scott Soto fellépésére várja a koncertlátogatókat.

Tovább

A gondolkodás ártalmai: OFF! - Wasted Years (2014)

off_vice_670.jpg

A punkpápa Keith Morris lehetetlen, lelőhetetlen, és úgy tűnik, felnőni képtelen kollégáival: Dimitri Coatsal, az egykori Burning Brides gittyóssal, a deszkabuzi neoprimitív tininek tűnő Mario Rubalaca élő dobgéppel és Steve "Sokkalpánkabbvagyoknáladhippiköcsög" McDonald basszerrel - nem szarozik. Az elmúlt hónap elején kiröppent a Hypnotize klipje, majd gyors egymásutánban rá egy albumbejelentés, egy közreműködés az ünnepelt popkult-ikonná váló OBEY Gianttel a Record Store Day alkalmából, és a héten az egész, a nagy, a mennydörgő, a... hosszadalmas?!... 3. album.

Az OFF! még mindig a globális hardcorepunk underground egyik (ha nem "a") legfontosabb zenekara, de az epilepsziás váltásokból könyörtelen menetelések lettek a Wasted Yearsen. Teljesült a kívánságom is: hosszabb, érettebb számok, kerekebb szövegek. És már egy picit bánom: a fejjel a falnak lendületet halkabban forrongó bunyós-partizánság váltotta fel. Na kúrjuk...

Tovább

Tisztul a kép az As I Lay Dying háza táján

as_i_lay_dying_questionmark.jpg

A korábbi napokban szó volt arról, hogy az As I Lay Dying tagok Tim Lambesis nélkül is folytatják, sőt már új lemezen is dolgoznak. Aztán egészen új logót is találtunk a neten, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Szerencsére mára a zenekar tisztázta a dolgot. Mivel a AILD Tim Lambesis által alapított zenekar volt és ő is volt tulajdonos, ezért bajos lenne nélküle tovább haladni. Ezért inkább új projektben gondolkodtak, de mindenképpen úgy, hogy a Lambesis letartóztatása előtti formációt megtartják. Igazából már kész is az új lemez, amit a Metal Blade gondoz és a nyilatkozatok szerint egy sokkal rádióbarátabb muzsikával jönnek. Az énekes pedig, akit a korábbi részletekben hallani lehet, nem más mint Shane Blay, a Oh Sleeper gitáros-énekese.

Ez az életem része és úgy gondolom, még egy darabig marad is - Interjú Körmöczi Péterrel és Delcsik Balázzsal a Cadaveres tagjaival

Cadainterjú1.jpg

A Cadaveres évek óta a legkitartóbb hazai metalzenekarok közé tartozik. Folyamatosan úton vannak és szinte kétévenkénti menetrendszerűséggel jönnek az új albumok. Legutóbb tavaly év végén jelentkeztek új albummal a DeMoralizer kimondottan jó visszajelzéseket kapott, mind a szakma mind pedig a közönség részéről. Ez pedig kiváló alkalmat adott arra, hogy a csapat főnökével Körmöczi Péterrel és a basszusgitáros Delcsik Balázzsal egy hosszabb beszélgetést folytassunk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum