RockStation

Így játszik Motörhead-et a Kvelertak

2014. április 27. - sunthatneversets

Kvelertak.jpg

Nemrég a Kvelertak fellépet a norvég állami televízió Trygdekontoret című talk show-jában, ahol nem először teszik már tiszteletüket. Most nem saját dalt játszottak, hanem a Motörhead Metropolis című klasszikusát. Nézzük is meg hogyan.

Tovább

In Flames - Dalrészlet és egyéb infók az új lemezről

In Flames band 20124.png

Bár a svéd In Flames új lemeze csak szeptemberben fog megjelenni Siren Charms címmel, tegnap a csapat pár információt megosztott a rajongókkal. Az első single június 13-án jelenik meg Rusted Nail címmel és hogy mindenki epekedve várhassa, a zenekar hivatalos oldalán egy részlet is hallható belőle. Emellett ismertek már az albumra kerülő dalok címei, melyet hajtás után sasolhattok meg.

Tovább

Hattyúdalára készül a Mötley Crüe

motleycruepressconference.jpg

A legendás glam metal banda búcsúturnéja július 2-án kezdődik és novemberig bejárják egész Észak-Amerikát. Korábban is arról volt szó, hogy új lemez már nem lesz, legfeljebb egy-két dal. A szerdai Revolver Golden Gods díjátadón James Michael, a Mötley Crüe producere azt nyilatkozta, hogy a zenekar még egyetlen utolsó dalt szeretne magából kipréselni, melynek munkálatait, a dobsávok rögzítésével már meg is kezdték. Michael szerint a dal kiváló és méltó zenei aláfestés lesz a zenekar pályájának befejezéséhez.

Átadták a 2014-es Revolver Golden Gods díjakat

Golden-Gods.jpg

Április 23-án, szerda éjjel megtartotték a nagyszabású 2014 Revolver Golden Gods díjátadót Los Angelesben, melynek keretében az rock- és metalzenei élet szereplőit díjazták tehetségük vagy elért eredményük alapján. Az estén fellépett a Slayer egy meglepetésbulival, ahol új dalt is játszottak, továbbá a Suicide Silence, a Guns n' Roses, a A Day To Remember, a The Pretty Reckless és Joan Jett is. Életműdíjat kapott (ez a díj Ronnie James Dio díjként fut) Axl Rose, a Gn'R énekese, az összes kiosztott díjat a hajtás után találjátok

Tovább

Idén harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Budapest Park

BBP logo   hagyd kint felirat.jpg

Idén rengeteg érdekes és felfedezésre váró hellyel, tárggyal, installációval találkozhat mindaz, aki kilátogat a Soroksári út 60.-ba, azaz a Budapest Parkba. A vizuális megújulás célja, hogy megmutassa a hely sokszínűségét és azt a felszabadult érzést, amit az ember csak egy 5 hónapig tartó fesztiválon élhet át, ahol bármi megtörténhet. Az új szlogen is ezt szolgálja: „Hagyd kint a valóságot!”

Tovább

The Amanuensis címmel jön a Monuments második albuma

monuments_chris_barretto.jpg

Tegnap a zenekar Facebook oldalán jelentették be, hogy június 23-án jelenik meg a második lemezük, melynek The Amanuensis lesz a címe. A lemezen 11 dal lesz, melynek témáját David Mitchell novellája, a Felhő Atlasz adja. A zenekar első lemeze lesz ez az új énekessel, Chris Barrettoval, aki tavaly nyáron vette át a stafétát. A hajtás után az új lemez borítóját és a dalok listáját találjátok - ja és nyáron őket is láthatjátok, június 1-én a Protest The Hero-val együtt a Budapest Parkban.

Tovább

Mindenki a mainstreamért sikoltozik – Itt a Rosa Parks új lemeze

RosaParks_2.jpg

A győri illetőségű Rosa Parks az elmúlt öt év egyik legkitartóbb és legőszintébb hazai underground színfoltja, akik a kezdeti dalok post-rockos lebegéséből egy sokkal matekosabb, izgalmasabb hangzásvilágra tettek szert az utóbbi másfél évben. Ezt bizonyítják az I scream, you scream, we all scream for mainstream című nagylemez dalai is, melynek bemutatója tegnap volt a Dürer Kertben.

Tovább

Ha szereted az Iron Maident vegyé' Eddie múmiát

powerslavemummy.jpg

A június 3-án a Budapest Sportarénában is fellépő Iron Maiden Powerslave című albuma idén ünnepli kiadásának 30. évfordulóját, ennek alkalmából a National Entertainment Collectibles Association szeptemberben kiadja az Iron Maiden híres kabalafigurájának Eddie-nek egy 8 hüvelyk magas figuráját, mely természetesen múmiának lesz maszkírozva. Ahogy a fenti képen is látszik, még a szájba beakasztható lánc jár hozzá, és hogy ne unatkozzon, aki megvásárolja, jár hozzá egy cserélhető fej is. Az ára állítólag 30 dolcsi körül lesz.

Megjelent az Ann My Guard lemeze

Ann My Guard 2013.jpg

A norvég Smash Fabric Records gondozásában április 21-én megjelent az Ann My Guard első lemeze Innocence Descent címmel. Tervük és szándékuk a legtöbb emberhez eljuttatni az anyagot, jelenleg nagyban folynak a koncertszervezések, főleg külföldi irányba. Hogy milyen lett a lemez azt mindjárt megtudhatjátok, ugyanis hajtás után itt a teljes album.

Tovább

Új lemezzel jelentkezett Zanzinger

Zanziger.jpg

Minden 2009-ben kezdődött egy hálószobában, csak úgy szenvedélyből…és ez nem Micsoda Dánielre, hanem munkásságára értendő. Ahogy menetelt előre és gyarapította a feldolgozás dalok listáját, úgy talált vissza az egyik legrégebbi műfajhoz, a blueshoz. Kezdetben Bob Dylan és Nick Drake munkássága ihlették őt, így nem véletlen a Dylan vonatkozású művészneve, a Zanzinger sem. 2012 őszén kezdte el felvenni első dalait, 2013 januárjában pedig megjelent Soulful beasts című kislemeze.

Most Demons of Future and Past címmel új albummal jelentkezett, melyet hajtás után teljes egészében meghallgathattok.

Tovább

Novemberben Budapesten játszik a Cannibal Corpse

cannibalcorpse.jpg

Minden death metal zenekarok legdeathmetállabbika a Cannibal Corpse új lemezt készít és azzal bizony turnézni is fog az ősszel. Így aztán örömmel jelentjük be nektek, hogy november 20-án Budapest sem marad ki a szórásból vagy a darabolásból, kinek hogy tetszik. Ha tudunk majd részleteket szólni fogunk.

Update: Közben hivatalos Facebook event is lett. Ezek szerint a koncert a Concerto Music szervezésében a Club 202-ben lesz.

Villámgyors álmok: Skull Fist – Chasing the Dream (2014)

Skull_Fist_Chasing_The_Dream.jpg

Kanada már számos kiváló bandával látta el a világot, hogy csak a leghíresebbeket említsem: Annihilator, Anvil, Rush, vagy akár a Voivod. Az elmúlt évek terméseivel viszont a Skull Fist is azt igyekszik igazolni, hogy méltó helyük van a nagyok mellett, s mindezt joggal. A feledhetetlen Heavier Than Metal EP 2010-ből, majd az azt követő bemutatkozó nagylemez, a Head öf the Pack egyaránt fantasztikus anyagok. Idén pedig némi szünet után világot látott a torontói rockerek második albuma, a Chasing the Dream.

Tovább

Rendeződnek végre a Queensryche dolgai

queensryche02.jpg

A tavalyi évben viszonylag sokat beszéltünk a Geoff Tate-féle és a Todd LaTorre-féle Queensryche alakulat jogi csatározásairól, mindkettő bagázs magának érezete a Queensryche márkanevet, mindketten szépen ki is jöttek új lemezzel. Úgy néz ki, hogy sikerül peren kívül megállapodniuk és kulturáltan rendezik a problémás részleteket. Minden részlet még nem világos, de úgy tűnik, hogy a Todd LaTorre-féle alakulat használhatja a nevet, Geoff Tate által üzemeltett queensryche.com pedig lecserélte a logóját Geoff Tate The Voice Of Queensryche-ra, plusz egy fix hivatkozást is elhelyeztek az oldalon az hivatalos zenekari oldalra. Szóval úgy néz ki a dolog, hogy a hangszeres alakulat vitte tovább a nevet, miután - feltehetően - kivásárolták  Tate-t a korábbi közös cégből.

Krinkle a Yukban

Krinkle.jpg

A KRINKLE zenekar eddig nem sokat árult el magáról, Day of the Deaf EP-jükön, és a kliséket kerülő bemutatkozó csomagjukon kívül nem sok információt szivárogtattak ki magukról. Az sem derült ki, miért ilyen dühösek, de nem kell sokat várni, hogy kiderüljön, április 25-én ugyanis a Vörös Yukban lépnek fel olyan zenekarok társaságában, mint az olasz NOVEL OF SIN, a bolgár COLD IN DECEMBER, de lesz még COLDHARBOUR LANE, DIAMOND EDGE, WE STILL BELIEVE és SUFFER AS WELL is a CORES NIGHT fesztivál keretében.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum