RockStation

Elkészült az első Omega Diatribe videó!

2014. május 11. - csigaur

0001959621_10.jpg

A hazai koncertlátogatók és a Meshuggah fanok előtt nem ismeretlen az Omega Diatribe zenekar. A srácoknak tavaly jelent meg a bemutatkozó nagylemezük az Iapetus. Ezen található az Unshadowed Days című dal, amire egy videóklip is készült.

Tovább

Ebből így 2015-re sem lesz Metallica-lemez

20140320-metallica-x600-1395346401.jpg

Egy új dalt közel 2 hónapja már mutattunk a Metallica-tól, de ez nem jelenti azt, hogy a heavy metal félistenei őrült tempóban készítenék új nagylemezüket. Sőt! Kirk Hammett gitáros a rengeteg turnékötelezettségre és a családra fogja, hogy bár rengeteg riffjük van, de ezekkel mostanában nem volt elég idejük foglalkozni. Nyáron meg a kölykök suliba sem járnak, így még kevesebb idejük lesz, de szerinte szeptemberben már tényleg nekiállnak, de ezt se vegye senki készpénznek, mert januárban is ezt mondta.

Tovább

Lefelé vesszük az irányt: Down - Down IV : Part Two (2014)

Down Part II.jpg

Mit vársz egy olyan bandától, aminek az öt tagjából három számodra rock istenség kategóriába esik? Nem tehetek róla, de úgy látom, hogy Jimmy Bower és Phil Anselmo, amihez hozzá nyúl az arany lesz. Vagy legalább egy olyan cucc, ami nekem marhára bejön. Imádom a Super Joint Ritual-t, az EyeHateGod-ot sem vetem meg, nem is beszélve a Down-ról (és itt most direkt csak ezt a három bandát említettem)  Nehéz úgy írni róluk, hogy ne legyen az ember elfogult, de azért igyekszem megtenni, ami tőlem telik. Hajtás után pedig megismerkedhetsz a Down új anyagával, ami a Down IV - Part Two címre hallgat.

Tovább

Itt az első dal a Monuments új lemezéről

monuments_chris_barretto.jpg

Két évvel a bemutatkozó lemez után a brit djent színtér alapbandája, a Monuments június 23-án támad az új lemezével, ami The Amanuensis címmel fog megjelenni. Az új albumról van végre egy új dalunk is, az I, The Creator, ezt találjátok a hajtás után. Továbbá ha a videó alatt található koncertdátumoknak hinni lehet, akkor július 1-én ők támogatják majd a Budapest Parkban a Protest The Hero-t.

Tovább

Távozott a Whitesnake soraiból Doug Aldrich gitáros

0whitesnake2011_67.jpg

Távozott a Whitesnake-ből Doug Aldrich gitáros, aki amellett, hogy 11 évig bírta David Coverdale énekes mellett a zenekar egyik fő dalszerzője is volt. Távozása biztosan nagy veszteség a zenekarnak és bár a hivatalos kommunikáció először az volt, hogy Aldrich szólókarrierje miatt távozik, ezt ő maga cáfolta később, azt állítva, hogy a szólóprojekttel kapcsolatban most nincsenek tervei. Egyelőre nem ismert ki fogja helyettesíteni őt a Whitesnake-ben. (fotó: Réti Zsolt)

Ilyen lenne a Pantera, ha Zakk Wylde gitározna

Zakk-Wylde-Phil-Anselmo.jpg

Sokan felvetették már, hogy ha egyszer lenne Pantera reunion (de nem lesz), akkor a tragikusan elhunyt Dimebag Darrell helyén Zakk Wyldenak kellene gitározni, mert erre a feladatra ő a legalkalmasabb. Nos a minap Worcesterben koncertezett Wylde zenekara a Black Label Society. Aztán egyszer csak a színpadon termett Phil Anselmo a Pantera egykori, a Down jelenlegi énekese és eljátszották az I'm Broken című Pantera klasszikust. Nos a lentebbi videóból az azért kiderül, hogy Zakk bőven megbirkózik a gitártémákkal ellenben Anselmonak a hörgős üvöltözés már nem megy annyira.

Tovább

Már otthon van a Scorpions nem túl okos dobosa

Scorpions-drummer-JAMES-KOTTAK.jpg

James Kottak végre hazatérhetett az Egyesült Államokba, miután némi időt eltöltött Dubaiban, persze nem önszántából: egy hónap börtönt kapott azért mert a repülőtéren talajrészegen a valagát mutogatta az utasoknak és sértegette a muszlim vallású embereket. A balhéról itt írtunk korábban. A Scorpions egy rövid kis üzenetben tájékoztatta a rajongókat, jótékonyan hallgatva a részletekről: "James Kottak gépre szállt Dubaiban és ma este már le is szállt az Államokban. Még kell neki kis idő, hogy rendezze a problémáit. Scorpions"

Coming outolt a Cynic két tagja

paulmasvidalseanreinertcynic2011_638.jpg

A legendás Cynic két tagja a gitáros-énekes Paul Masvidal és a dobos Sean Reinert most először beszélt nyíltan egy amerikai napilapnak homoszexualitásukról. A két zenész már a Death-ben is együtt játszott és nagyjából innen datálódik másságuk kezdete. A most 43 éves Paul Masvidal 1991 óta tud róla, hogy saján neméhez vonzódik, a turnék alatt hamar elkezdett melegbárokba járni, erről tudott a családja is és a baráti köre is. Sean Reinert sztorija kissé lassabban bontakozott ki, mivel korábban volt egy nagyon kellemetlen élménye, mert ahogy ő nyilatkozta: "rettenetes fickóval randiztam, aki egyből feltette a blogjára a sztorit és évekig a google második találata a Sean Reinert-re a 'drummer' után a 'gay' volt". Úgy nyilatkoztak, hogy most van bennünk némi félelem a beismerésünk után, de úgy vélték, hogy az a legjobb, ha igazat mondanak. Sean Reinert szerint, ha emiatt a rajongók lekukázzák a lemezeiket, hát csak tessék, az már nem ő gondja...

NEM CSAK A KONCERTEKEN ÉREZHETED JÓL MAGAD A 8. PANNÓNIA FESZTIVÁLON!

Pannónia Feszt.jpg

Egyértelmű, hogy a PAFE elsősorban a zenéről szól. Az őrületes koncerthangulatot teremtő külföldi sztárok és legjobb hazai előadók mellett azonban számtalan egyéb szórakozási lehetőség is várja a látogatókat. A folyamatos fejlesztéseknek hála nemcsak a fesztivál line-upja egyre ütősebb, hanem a komfortérzet mértéke és a kikapcsolódási lehetőségek száma is folyamatosan nő. A 8. PAFE-n például bicikli- és motortároló várja azokat, akik vonat vagy autó helyett inkább kétkerekű járművel érkeznének.

Tovább

Tiszta, őszinte rockzene: Red Dragon Cartel @ A38 Hajó, 2014.05.05.

red_dragon_cartel_k2014_11.jpg

Jake E. Lee hosszú időre eltűnt a r'n'r világából és az évek során mindenféle történetek keringtek az egykori Ozzy/Badlands gitárosról, pedig nem volt teljesen tétlen,  jelentek meg szólólemezei és itt-ott vendégszerepelt is de nem igazán volt reflektorfényben. 2013 vége felé kezdtek el hírek szállingózni a visszatéréséről ami meg is történt a Red Dragon Cartel formációval.

Tovább

Filmsztár lesz Johan Hegg-ből az Amon Amarth énekeséből?

Northem.jpgManapság annyira már nem lep meg senkit, ha egy híresebb metal zenekar egyik tagja megjelenik egy filmben. Illetve, minket annyira nem. Láttuk már Lemmy-t, az Alice In Chains-t, a Blink 182-t, KISS-t sőt még a Cannibal Corpse-t is filmekben szerepelni. Ahogy már mi is hírül adtuk az Amon Amarth mély hangú dalos pacsirtája Johan Hegg szerepel egy vikingekről szóló, Northmen című filmben. Hajtás után láthatjátok az előzetest!

Tovább

Everlast a Budapest Parkban

everlast2012.jpg

A Grammy-díjjal is büszkélkedő énekes/dalszerző/rapper Erik Francis Schrody, azaz Everlast karrierútja kétségtelenül egyedülálló a könnyűzene történetében. A New York-i születésű, alapvetően a hip-hop műfaja felé tendáló művész ugyanis a 80-as években még a nagy Ice T segítségével próbálkozott a befutással, azonban hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy egy csapásra összejöttek neki a dolgok: a végül 1990-ben megjelent Forever Everlasting című debutalbuma tovább motiválta őt arra, hogy főnix módjára éledjen újra hamvaiból - ami végül meg is történt.

Tovább

Új videóval jelentkezett Ukrajna Sepulturája

HellON.jpg

"Ukrajna Sepulturája", a Hell:ON zenekar a napokban jelentkezett egy új videoklippel, amely a tavaly november végén megjelent Hunt című album címadó nótájára készült. A zenés videóval és az albummal kapcsolatosan egy rövid interjút olvashattok ITT. A Hunt album - amelyen Andy La Roque (King Diamond, ex-Death) és Marek 'Spider' Pajak (Vader) is közreműködött - meghallgatható EZEN a linken.

Tovább

Így kell dobolni 7 évesen!

Avery Molek.jpg

Avery Molek már szerepelt nálunk, akkor éppen egy Guns 'N Roses dalt dobolt és még csak hat éves volt. Nos azóta egy évvel "öregebb" a kissrác, így aztán nehezített egy kicsit a feladaton, mert most azt tudjuk megmutatni, hogy dobolja a Judas Priest Painkiller című klasszikusát. Azért annyit megjegyeznénk, hogy ott van a szeren a gyerek.

Tovább

Lesd meg a Korn-t miközben Sepultura-t játszik

celebridades-mosters-of-rock-korn-20111231-09.jpg

Szeretitek amikor a kedvenc zenekarotok, az Ő kedvenceiktől játszanak feldolgozást? Esetleg koncerten is hallgatnátok ilyeneket szívesen? A Korn nem tökölt sokat, a backstageben le dumálták Andreasal, és Mr. Green-nel, hogy közösen tolják el a Roots Bloody Roots-ot az esti koncertjükön. Sokat nem kellett győzködni Kisser papáékat. A hajtás után meg is nézhetitek, hogy ment ez Jonathan-éknak.

Tovább

Búcsúzik a Till We Drop

Till We Drop 2013.jpg

Holnap búcsúzik közönségétől a budapesti Till We Drop zenekar, akik minőségi kiadványokkal, két Európa-turnéval, valamint számtalan nemzetközi fesztiválfellépéssel a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy végleg leteszik a hangszert. A Till We Drop története egyben a hazai underground zenei színterek állatorvosi lova is, hiszen egy ígéretes pályafutás előtt álló zenekar volt kénytelen a megfelelő infrastruktúra hiányában búcsút mondani azelőtt, hogy kiteljesedhetett volna a bennük rejlő potenciál. Most azonban a szomorú jövőkép helyett koncentráljunk a jelenre, május 9-én, azaz holnap, jóbarátaik, a Show Your Otherside, a Belt Capricorn Starts Here, illetve a The Idoru társaságában egy jó hangulatú koncerten csendülnek fel utoljára a The Summer Triangle, valamint a Skyward dalai a Dürer Kert színpadán! További információk ITT. (Fotó: Réti Zsolt)

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum