RockStation

Viszlát, és köszi a halakat!: Bane - Don't Wait Up (2014)

2014. május 18. - Ernő Hellacopter

Bane Don't.jpg

1995 végére, Aaron Bedard énekes színre lépésével, mondhatni új és megkerülhetetlen tagja született a 90-es évek igen erős hardcore színterének. A Massachussets-i brigád kezdetben nagy segítséget kapott a Converge zenészei felől, de aztán szépen lassan minden a helyére került, és egy, már önállóan is működőképes zenekarrá avanzsált, és a Holding This Moment-tel egy borzasztóan erős albumot tettek a műfaj rajongói elé. Intenzív turnézásaiknak, és energikus fellépéseiknek köszönhetően hamar a színtér megkerülhetetlen bandájává váltak. Hazánknak is jutott a Bane mágiából, és mivel a hazai színtér egykor igen aktív volt, így sokszor csíptük el őket a környező országok klubjaiban, fesztiváljain. A Corvin tetős 2008-as koncert nekem abszolút a favoritom, ami azon estén történt, az maga a nagybetűs ŐRÜLET.

Tovább

Péntek esti barlangászás: Apey And The Pea, Nomad @ Showbarlang, 2014.05.16.

Apey live3.jpg

A péntek az mindig egy különleges nap. Soha nem tudom, hogy haza érek-e másnap hajnalban egy darabban, vagy esetleg egy vonaton ébredek, ami a világ másik felére tart. Jó, ilyen még csak egyszer volt, és az is szombaton. De nem is ez a lényeg most, hanem a mostani péntek az tényleg olyan volt, amit rettentően vártam. Nehéz nem elfogultan írni az estéről, de igyekszem objektív maradni,és nem ömlengeni. Akkor most ugorjunk vissza a nem is olyan távoli múltba. Az időutazáshoz nyomd meg szépen a tovább gombocskát.

Tovább

Hat totál kattant japán metal banda

Japan Insane.png

Ha már úgyis mindenki a héten bemutatásra került új Godzilla filmről beszél, akkor teljesen aktuális, hogy megnézzük metal fronton kiket sodor errefelé az élet. Nos, eláruljuk, hogy zenei godzillák sokaságát. Hogy Japánban mitől kattannak meg a metalzenészek azt még nem tudjuk, de hajtás után itt van hat formáció, akik agyahagyottnál agyahagyottabb produkciókkal állnak elő. (via Revolver)  

Tovább

Hat év letöltendőt kapott az As I Lay Dying frontembere

Lambesis2.jpg

A maximálisan kiszabható kilenc helyett "csak" hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélték Tim Lambesist az As I Lay Dying énekesét egy San Diego-i bíróságon tegnap, aki - mint ismert - bérgyilkossal szerette volna feleségét eltetetni láb alól.  Emellett felesége és a pár három örökbefogadott gyermeke tíz évig rendőri védelemben részesül. Úgy látszik a bíróság valamiféle bosszútól tart és ahogy a feleség apja is elmondta a pontosan tudják, hogy a börtön nagyszerű alibi annak, aki be akarja fejezni amit elkezdett, márpedig az énekest csak a pénz érdekelte. Tim Lambesis a bíróságon bocsánatot kért a feleségétől. A hat év letöltendővel azonban nem biztos, hogy megússza a dolgokat, hiszen felesége tavaly augusztusban egy több mint kétmillió dollárról szóló kártérítési pert is indított ellene.

Itt a legrosszabbul elénekelt System Of A Down-dal evör

Holwager.jpg

Ezen konkrétan negyed órája röhögünk, ezért a szokásosnál is tovább tartott a rövid post megírása. A Holwagerkaraoke felhasználói néven nyomuló duó már vizuálisan is könnyfakasztó, hát ha még elkezdenek énekelni. Márpedig elkezdenek. Alább konkrétan a System Of A Down, Chop Suey című dalát. ITT van több is, besírtok!

Tovább

Jön végre az új Entombed A.D. lemez

Entombed-AD-Back-to-the-Front.jpg

Augusztus 9-én érkezik svéd death metal legenda, az Entombed/Entombed A.D. új albuma Back to the Front címmel. Talán még emlékeztek, hogy az új lemez tavaly év végén jött volna, aztán meg idén márciusban, ám a kettészakadás után a névhasználat körül kialakult némi jogi vita, emiatt csúszott át idén nyárra az kiadvány megjelenése.

Támad a Felvidék! (1.) – Phoenix Rt: Nincs ellenszer (2013)

Phoenix Rt Nincs.jpeg

Tavalyi adósságot törlesztünk, amikor a Phoenix Rt lemezét elemezzük. Legelőször is a név gondolkoztat el: a rockerek valahogy módfelett vonzódnak a poraiból újjá születő, mitológiai madárhoz. Elég, ha Románia kedvenc, de már csak hajdani hard bandájára gondolunk, de például az Asia is készített klasszikust ilyen lemezcímmel (természetesen, amikor újjá született a klasszikus felállás). Magyarországon a P. Mobil jeleskedett Phoenix-ügyileg: ki ne ismerné tőlük a Főnix éjszakáját? (Az Edda viszont a keselyű mellett tette le a voksát.) Szokott időnként demót küldeni nekünk a Phoenix Project, ezúttal pedig a mitikus szárnyas részvénytársaság formájában mutatkozik meg nekünk.

Tovább

Girugämesh: ismét Budapesten a japán metal banda

girugamesh01.jpg

Három év után ismét Budapesten játszik a japán visual kei zenekarok egyik legkeményebb képviselője, a Girugämesh. Az összes közül talán ez a csapat emlékeztet leginkább egy megszokott metal zenekarra, de a japánoknál megszokott módon ők sem félnek szokatlan zenei megoldásokat alkalmazni. A május 28-ai koncerten az új Monster lemez dalai mellett a tízéves zenekar pályafutásának legsikeresebb darabjai is előkerülnek a Club 202-ben.

Tovább

„A koncertjeim a hangos gitárokról és a rock n rollról szólnak” – interjú Gilby Clarke-kal

Gilby 2007.jpg

Az ötvenes évei elején járó Gilby Clarke, mondhatni, belecsöppent a jóba, amikor anno 1991-ben Izzy Stradlint váltotta a már szupersztár-státuszig emelkedett Guns N' Roses soraiban, ahol aztán három évet húzott le. A legtöbben persze innen ismerik őt és aki nincs tisztában azzal, mi mindent csinált azóta (meg a Slash's Snakepit óta), annak mindenképp érdemes június 20-án megnéznie őt a szólóbandájával a szolnoki Tiszavirág fesztiválon, méghozzá ingyen! Addig meg az alábbi villáminterjú is segíthet...

Tovább

A mizantrópia és nihil szárnyán: Eyehategod - Eyehategod (2014)

eyehategodselftitled2014cd.jpg

Túl magas a kultusz értéke az Eyehategod-nak ahhoz, hogy elmenjek szó nélkül a zenekar eddigi története mellett, azzal a biztos tudattal, hogy úgy is ki fog maradni egy rakás gondolat. 1992-től 2000-ig négy albumot csináltak, majd jött egy tizennégy éves lemez szünet a mostani megjelenésig. Eközben, úgy ahogy működött az EHG. Ezt azért nehezítette, hogy időnként több tag is élvezhette a Louisiana állam nyújtotta büntetés végrehajtási és rehabilitációs intézmények szolgáltatásait – az Outlaw Order egy olyan mellékhajtása volt az akkor épp Down-nal foglalkozó, és emiatt Jimmy Bower-t nélkülöző EHG-nak, amiben mind a négy tag egyidejűleg próbaidőn volt-. Nem éppen sikkasztás vagy hűtlen kezelés miatt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum