RockStation

TOP10 antirocksztár

2014. május 25. - sebiszabi

top10antirockstar.jpg

A múltkori TOP10 rocksztár listánk eléggé megosztotta az olvasókat, ahogyan azt várni is lehetett. Egyik kedves kommentelő felvetette, hogy inkább "antirocksztárokat" kellene listába szedni, mert az talán egyszerűbb. Mi hallgattunk rá, annyira azért nem volt egyszerű, de megküzdöttünk vele. A hajtás után a lista azokról a zenészekről, akik tényleg királyul nyomják a magunk stílusában, de rohadtul nem jellemzőek rájuk a nagybetűs SZTÁR-sággal járó szarságok. (A jüsztinbíberes nyitóképért elnézést kérünk...)

Tovább

A Crowbar-főnök nem szereti, ha a rajongók a színpadra másznak

Kirk Windstein.jpg

A minap Baltimore-ban játszott a Crowbar a Meryland Deathfest keretében. Éppen a Planets Collide című dalt játszották, amikor egy rajongó úgy döntött eljött a pillanat egy színpadmászásra és egy kis stagedivingra. A biztonságiak nem így gondolták, leteperték a rajongót, ám a nagy birkózás közben nekiestek a Kirk Windstein-nek, aki egy tarkórúgás után úgy kiakadt, hogy egyből leállította a koncertet egy rövid monológ erejéig. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Öt év után ismét megrendezésre kerül a Bringin’ It Back fesztivál!

0bane2013_19.jpg

Bringin’ It Back! Hat évvel ezelőtt a fővárosi hardcore rajongók egyként tehették össze a kezüket, amikor a Madball, a Comeback Kid, az H20 és a Shai Hulud vezetésével először került megrendezésre az a fesztivál, mely hidat jelenthet a múlt és a jelen értékei, illetve zenekarai között. Egy évvel később a második epizód hasonló jegyben – némileg a metal felé nyitva – a Comeback Kid atyáskodása mellett a Have Heart és a Walls Of Jericho társaságában tette le a voksát amellett, hogy van olyan, amit bizony megéri ’visszahozni’. A Phoenix Music Hungary pedig meg is tette ezt és egy fél évtizedes kihagyás után augusztus hatodikán az egybenyitott Dürer Kertben végre megrendezésre kerül a Bringin’ It Back fesztivál harmadik felvonása.

Tovább

Dallamos és brutális lesz a Slipknot új lemeze

Slipknot Taylor.jpg

Mindezt Corey Taylor énekes mondta egy friss interjúban, amelyben azt is elmondta, hogy az új lemez olyan, mint az Iowa és a Vol. 3: (The Subliminal Verses) egy kiváló keveréke, melyben egyszerre van jelen a dallamosság, a művészi megfogalmazás és brutalitás. Az énekes azt is mondta, hogy az emberek eldobják majd az agyukat, ha meghallják.

Nos, legyen így, bár mi eddig csak attól dobtuk csak el az agyunkat, hogy Joey Jordison dobost még a stúdiómunkálatok előtt kirúgta a zenekar - egyelőre nem tudni, hogy valóban a Madball korábbi ütőse, Jay Weinberg ül-e a helyére - vagy hogy Jim Root gitáros milyen jó kedvel stúdiózhat azok után, hogy Taylor a Stone Sourból lapátra tette. Az minden esetere hamarosan kiderül, hogy igazat mondott-e az énekes, mert a Slipknot új lemeze minden bizonnyal még az év vége előtt megjelenik a Roadrunner gondozásában. Ha ilyen lesz, jó lesz.

Tovább

Chimes At Midnight - Itt egy részlet egy új Mastodon-dalból

Mastodon 2014.jpg

Június 24-én itt az új Mastodon lemez, amely a Once More 'Round The Sun címet viseli majd. A csapat tegnap egy rövid részletet megosztott egy új dalból, melynek címe Chimes At Midnight. A dalt élőben korábban már megmutattuk, de alább a rövid részlet is meghallgatható, valamint odatettük alá az elsőnek közzétett High Road-ot is.

Tovább

Protest The Hero-koncert a Budapest Parkban

0protestthehero2.jpg

Januári teltházas koncertjét követően a nyári szezonban sem hagyja kallódni odaadó magyar közönségét a kanadai Protest the Hero legénysége, és napjaink legizgalmasabb progresszív metalzenekara július 1-én újfent bizonyítani fogja a Park színpadán, hogy méltók arra a kiemelt figyelemre, ami immáron hatodik éve követi őket. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Chad Smith és Will Ferrell dobháborút vívott egymással

Ferrell Smith.jpg

Biztos sokaknak feltűnt már, hogy a Red Hot Chili Peppers dobosa Chad Smith és a neves komikus Will Ferrell meglepően hasonlítanak egymásra. A két egymással egyébként nagyon jó viszonyban lévő művész tegnap este a The Tonight Show-ban Jimmy Fallon vendége volt, ahol Will Ferrell is Chad Smith-nek öltözött és még egy vicces dobháborút is vívtak egymással, melynek a végén színpadon termett a Red Hot Chili Peppers teljes tagsága és eljátszották a Blue Öyster Cult legendás dalát a Don't Feel The Reeper-t. Alább videónk is van minderről.

Tovább

Kiutasították a Behemoth-ot Oroszországból

Nergal2.jpg

Oroszországgal mostanában csak a problémák vannak. A lengyel Behemoth Russian Satanist elnevezésű orosz turnéja május 10-én startolt, de csak tegnapelőtt derült ki, hogy problémák vannak a zenekar vízumával. A csapat ugyanis ugynevezett üzleti vízummal rendelkezett míg a kulturális, sport, vallási vagy tudományos célból Oroszországba utazóknak humanitárius vízummal kell rendelkezniük. Így aztán egy jekatyerrinburgi klub elől mindjárt az előzetesbe vezetett az út, egy éjszakán át a bevándorlási hivatal vendégszeretetét "élvezte" a csapat. Tegnap reggel aztán gyorsított eljárás keretében az együttest kiutasították Oroszországból és mellékbüntetésként még fejenként 2 ezer rubelt (kb. 12500 Ft) büntetést is be kellett fizetniük. A Behemoth a balatonszemesi RockPart Fesztiválon is fellép júliusban, ott azért nem lesznek ilyen problémák.

Hell is Here Fesztivál a YUK-ban

Vulture Ind.jpg

Május 24-én - azaz holnap - igazi különlegességnek számító fesztivál lesz a YUK-ban. Az est főzenekara a norvég Vulture Industries,akik igazán egyedi art/extrém metalt játszanak az Arcturus nyomdokain! Zenéjüket absztrakt dallamok, ritmusváltások s rendkívül jellegzetes tiszta orgánum jellemzi. A román Dordeduh először játszik hazánkban. A Negura Bunget volt tagjait felvonultató zenekar a pogány extrém metalt keveri a tradicionális román népzenével,nem ritkán igen érdekes autentikus hangszerek kíséretével. A svájci Blutmond dallamos death metallal indítja majd a külföldi felhozatalt.

Tovább

Amíg lesz, aki eljön a koncertjeimre és amíg képes leszek járni és énekelni, folytatni fogom! – interjú Jeff Scott Sotóval

0jeffscotsotto2014_34.jpg

Némileg erőltetett tréfa, de Jeff Scott Soto útja éppúgy olasz földről, a Frontiers Rock Festivalról – hamarosan jön majd a harmadik nap krónikája is, benne az ő szólófellépésével!.. – vezetett Budapestre ez alkalommal, mint a miénk. Csak éppen ő néhány nappal később érkezett, apróbb bosszúságtól sem mentes utazás után (a Milánóban felejtett, de azóta szerencsésen megkerült táska történetét szépen végig lehetett követni az énekes saját Facebook oldalán). A Club 202-ben tartott turnéindító buli előtt ültünk le beszélgetni.

Tovább

Ringer - 13 év után új dal a Godflesh-től

godfleshalbum.jpg

A 2010-ben újjáalakult brit indusztriális duó a Godflesh végre új dalokon dolgozik, amelynek első kézzel fogható eredménye egy 4 dalos EP lesz, amely június 25-én jelenik meg  Decline & Fall címmel. A duó azonban nem áll itt meg mert idén még várható tőlük egy új album is amely a dolgok jelenlegi állása szerint A World Lit Only By Fire címmel jelenik majd meg. Addig is itt az EP-ről egy új dal, a Ringer.

Tovább

Lemondta az összes júniusi európai koncertjét a Megadeth

Megadeth 2013.jpg

Május 19-én elhunyt a Megadeth basszusgitárosának David Ellefsonak a bátyja, aki már két éve harcolt a rákkal. A zenekar erre való tekintettel tegnap június 20-áig törölte az összes koncertjét, amelybe így sajnos beleesik a június 15-ei nickelsdorfi Novarock fesztivál, illetve a június 16-ai Aerodrome Fesztivál is, amely a Budapest Parkban kerül megrendezésre. Amennyiben a csapat esetleges pótlásáról tudunk majd híreket, természetesen megosztjuk veletek.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum