RockStation

Fotelrocker: Nézz Soulfly koncertet a Hellfestről!

2014. június 22. - sunthatneversets

soulflyband2013.jpg

Tegnap a franciaországi Hellfesten adott koncertet Max Cavalera és csapata a Soulfly. Mivel június 24-én, kedden a Budapest Park vendégei lesznek, gondoltuk ennél jobb alkalom a bemelegítésre úgy sincs. Hajtás után tehát ott a teljes koncert.

Tovább

Ha az albumborítók valóban őszinték lennének

avanged_black_album.jpg

A Facebook-on találtunk (illetve a MetalInjection.net találta, mi meg ott) egy jópofa oldalt, Honest Album Art-ot. Az oldal lényege, hogy némi utólagos korrekcióval az eredeti album borítókat úgy alakítják át, hogy azok némi őszinteséget sugározzanak. Igen, van ezekben a képekben egy valag irónia is, de pont ezért jók. Az oldalon található művek közül szemezgetünk párat, ezek vannak a hajtás után a galériában. 

Tovább

Hater - Itt egy egész jó új Korn-dal

KOrn 2014.jpg

Éppen tegnap mondtuk, hogy jön a Korn a Szigetre, ma meg egy új dalt tudunk mutatni. Még mielőtt valaki összerosálná magát az izgalomtól, hogy mindjárt jön az új Korn-lemez, annak mondjuk, hogy nem erről van szó. Csupán a banda bővített kiadásban újra megjelentette legutóbbi The Paradigm Shift című albumát, melyen a Hater című dal is szerepel. Kövezzetek meg érte, de ez egész jó.

Tovább

Ne tessék már több Guinness-t adni kérem!: Dropkick Murphys @ Budapest Park, 2014.06.17.

0dropkickmurphys2014_45.jpg

A Do Or Die lemez első meghallgatása után már nyilvánvaló volt, hogy ha egy keltapunk zenekar lesz az életemben, az a Dropkick Murphys lesz! Fülbemászó, dallamos, energikus, szórakoztató, mértékkel ideologizált, és akkoriban nagyon frissnek is hatott számomra. A Sing Loud,Sing Proud turnét sikerült is elcsípni a Mega Pubban anno, ahol egy azóta is emlékezetes koncertet adtak. Aki ott volt, egészen biztosan a szívébe zárta az íreket. Később Bécsben láttam kétszer, mindkettő tökéletes koncert volt, pedig akkor már jócskán benne voltunk a puhulós korszakban, a futószalagon gyártott tucat nóták ismételgetésében. Sajnos ami élőben, jól összeválogatva még mindig szórakoztató, és élvezetes volt, az lemezen megszűnt. Egyáltalán nem hallgattam a Blackout lemeztől semmit. Illetve a Singles Collection Vol 2-t igen, mert az a valaha készült egyik legjobb feldolgozás lemez. Persze nem kérem én számon rajtuk, hogy mit és miért csináltak úgy ahogy, de a Dropkick Murphys esetében az első 3 lemez pörgetése bőven elegendő számomra.

Tovább

Még két név az idei RockPart-ra!

10449468_252291671628589_708984839596915932_n.png

A RockPart (lánykori nevén: RockBeach) szervező az esemény Facebook oldalán csigázzák már napok óta a nagyérdeműt, hogy a szombati napra még két névvel rukkolnak elő. Egy igazi fesztiválcsapatot ígértek és egy agyalósabb bandát. A gondolkodós zenét játszó banda nem más int a svéd doom/death/gót legenda, a Tiamat. Az üde fesztiválbanda pedig nem más, mint a Korpiklaani  (god, no!) happy matalban utazó Freedom Call. A július 24-én induló fesztivál fő fellépőit pedig odafent a képen találod. További információk ITT.

Az új Metallica-szám az iTunes-on

Metallica 2013.jpg

Ma jelent meg hivatalosan a Metallica legújabb dala a Lords of Summer (First Pass Version). Néhány rajongónak azonban nem csenghet ismeretlenül, hiszen Hetfield-ék már márciusban bemutatták az új szerzeményt a kolumbiai közönség előtt. A dal Lars Ulrich nyilatkozata szerint nagyon jól mutatja, hogy milyen művészi vonalon mozognak jelenleg.

Tovább

A királyság kulcsa: Linkin Park – The Hunting Party (2014)

0401linkinc05.jpgImmáron 7 éve hogy megjelent a Minutes to Midnight amivel a Linkin Park igyekezett maga mögött hagyni a nu metal-t. Rick Rubin ugyan évekig fogta a kezüket azonban maga Mike Shinoda jelentette ki, hogy elege van abból a hangzásból, amit maguk köré építettek az elmúlt évek során. A korai interjúkban csak úgy repkedtek a hardcore punk, thrash jelzők a rajongók pedig egy szimpla legyintéssel nyugtázták a dolgot, a zenekar azonban mindvégig kitartott állításai mellett miszerint ez merőben más lesz, mint amit megszoktunk. 

Tovább

Itt a Coldplay új videója

Coldplay.jpg

Sydney utcáin forgott a Coldplay legújabb, a Ghost Stories második kislemezéhez készült videoklipje. Az A Sky Full Of Stars rajongókkal teletűzdelt kisfilmjében Chris Martin és csapata látható, amint a testükre szerelt hangszerekkel vonulnak a legnagyobb ausztrál városban. A videóban a frontember kifejezetten jókedvűnek – és kigyúrtnak – tűnik, és még egy csokor tulipán is van nála.

Tovább

Return Of The Jani címmel érkezik a Fostartály új lemeze

Fostartaly-Return of the Jani front.jpg

Jövő hét csütörtökön, azaz június 26-án, János napon jelenik meg a Fostartály következő lemeze Return of the Jani címmel és ingyen letölthető lesz a zenekar bandcamp oldaláról. A 27 perces és 20 számos anyag a minőségi grindcore pusztítás mellett kísérletező jelleggel is bír, hiszen lesz rajta akusztikus gitár, női vokál, tiszta ének, breakdown és tört ritmus, valamint a megszokottnál jóval igényesebb szövegek is. A minőségre sem lehet majd panasz, hiszen a felvétel és a keverés a szegedi Black Hole Sound stúdióban történt Vári Gábor vezénylésével (aki egyébként egy rövidke vendégszereplést is vállalt), továbbá a borítót is egy szakmailag ismert és elismert grafikusra bíztuk, de ő nem adta a nevét a projecthez. A megjelenéssel kapcsolatos friss híreket és információkat a zenekar facebook oldalán, illetve a hozzá kapcsolódó eventen követhetitek figyelemmel. Alább a tracklist, amin 5 percig röhögtünk.

Tovább

Az Atom Heart Mother élőben a Müpában

keep_floyding.jpg

A Pink Floyd zenéjének magyarországi „nagykövete”, a Keep Floyding zárja a Művészetek Palotája nyári könnyűzenei koncertsorozatát, a Hey, June!-t. Június 23-án Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a műsor gerincét a legismertebb Pink Floyd-dalok fogják alkotni, de ismert számok kevéssé ismert változatai, valamint szólószerzemények is megszólalnak. A koncert igazi nagy dobása, hogy a zenekar eredeti hangszerelésben mutatja be az Atom Heart Mother című szvitet, ami világszerte ritkaságszámba menő esemény.

Tovább

Így szólna Katy Perry dala Type O' Negative-stílusban

Anthony Vincent.jpg

Emlékeztek még Anthony Vincentre, aki 20 féle stílusban énekelt el egy részletet Katy Perry Dark Horse című dalából? Na, ez az amúgy igen tehetséges fiatalember - mivel a legtöbbeknek a Type O' Negative stílusában előadott részlet tetszett - az egész dalt megcsinálta így. A végeredmény pedig több, mint zseniális lett.

Tovább

Nem piskóta... - Limp Bizkit, Rob Zombie, Battlecross & Powerman 5000 @ Aerodrome Fesztivál, 2014.06.16.

0limpbizkit2014_20.jpg

Mindenki életében vannak olyan bandák amikre azt mondja, hogy egyszer látnom kell. Megszületik hát az elhatározás és semmi sem tántoríthat el a céltól. Olyan ez, mint a bakancslista, sőt valójában ez egy zenei bakancslista. Az Aerodrome Fesztivalnak hála most az emberek listájára felkerülhettek újabb nagy nevek.

Tovább

Randy Blythe pöcse köszöni szépen, jól van!

randy_blythe_2014.jpg

Ez az a hír, amiről nem maradhatsz le, enélkül nem tudsz nyugodtan aludni, enélkül üresebb lenne a napod! Ugye az mindenkinek megvan, hogy a Lamb Of God énekese, Randy Blythe nemrég magára öntött egy bögre forró kávét, amikor egy közlekedési szituációban hirtelen fékeznie kellett? Igen, oda. Na, ennek következtében a "kis Randy" megpörkölődött picit, amit gazdája nagyon rosszul viselt. Most viszont megműtötték az frontembert és köszöni szépen, jól működik, a balesetnek már nyoma sincsen. Randy az üggyel kapcsolatban a következőket nyilatkozta: "Szívmelengető érzés, hogy ennyien törődnek a péniszemmel, még a könnyem is kicsordult az örömtől..l"

 

Szabadságkoncert – Omega, Scorpions @ Budapest, Hősök tere, 2014. június 16.

IMG_4337j.jpg

Három és fél éves rockstation-ös pályafutásom alatt először vágtam képzeletben fejbe magamat, amiért egy tudósítás lehetőségét lelkes igennel nyugtáztam. Ez a „fejbekólintás” konkréten a Deák tér alatt történt, amikor két gyerkőccel, feleséggel, anyóssal nem hogy a földalattira nem fértünk fel, de magára az állomásra sem fértünk be. Több évtizedes budapestiként ismertem azonban a „titkos” útvonalakat, melyek a Hősök tere közelébe visznek.

Tovább

Most írjuk az eddigi legjobb zenét - Interjú Shane Told-dal a Silverstein énekesével

Silverstein_group_shot.jpg

A post-hardcore kanadai zászlóshajója a Silverstein még tavaly télen jelentkezett This Is How the Wind Shifts című nagylemezével. A csapat azóta folyamatosan turnézik, vasárnap pedig ismét Magyarországra érkeznek, ahol a Dürer Kertben adnak koncertet. Ez biztosított kiváló alkalmat egy rövid beszélgetésre Shane Told énekessel.

Tovább

Június 26-án Road koncert a Budapest Parkban

road 2014.jpg

A Road ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül tartják az egyik legnépszerűbb magyar rock-metal zenekarnak. A tizedik születésnapját ünneplő banda március elején kezdte meg az idei tavaszi turnéját, amelynek első tíz állomásán rendhagyó műsorral várta a rajongókat. A fővárosi rajongók június 26-át jegyezzék fel a naptárba, amikor a Road a Budapest Parkban ad koncertet. A csapat vendége a Phoenix Rt lesz. További információk ITT.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum