RockStation

Akcióhős muzsikusbőrben...: Steven Seagal Blues Band, Modern Art Orchestra @ Kongresszusi Központ, 2014.06.27.

2014. június 29. - sunthatneversets

Steven-Seagal-Blues-Band.jpg

Egyre több hollywoodi színészóriás próbálja ki a zenei pályát is. Bruce Willis, Don Johnson, Johnny Depp, Keanu Reeves és mások után a bunyós filmek egyik koronázatlan királya, a pókerarcáról felismerhető Steven Seagal is beállt a sorba (ami mára egyre végtelenebbnek tűnik). Az Aikido mániás, Putyin-barát akciósztár, akinek valamennyi régi filmjét láttam anno videón az Ölve vagy halvától a Nico-n át a Lángoló jégig, amellett hogy első alkalommal tette tiszteletét kis hazánkban, most egy egész más oldalát villantotta fel. Amikor éppen nem csapkodja és rugdossa halálra ellenségeit, akkor összeáll a haverjaival és nyomja a bluest. (A képek nem a helyszínen készültek)

Tovább

Slayer és még sokan mások a 19. Brutal Assault Fesztiválon

01_30.jpg

Augusztus 6-9. között már a 19. Brutal Assault Fesztivált rendezik meg a Josefov katonai erődben a csehországi Jaromerben. A négy napos maratoni headbangelésben több, mint 90 zenekar lép fel a világ minden tájáról. A fesztivál headlinere a Slayer lesz, akik még soha nem léptek fel itt korábban. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Halálnak halálával...: Death To All, Gorguts @ Budapest, Barba Negra Track, 2014. 06. 25.

17.jpg

A tavalyi Testament közbotrányokozással felérő hangzása után kissé aggódva vettem ismét az irányt a Rákóczi híd budai hídfője felé. A hely nevén kívül első ránézésre nem sok minden változott érdemben, de legalább az egy évvel ezelőtti elemi csapás nem ismétlődött meg. Sőt, kifejezetten érződött az igyekezet a tisztességes megszólalásra. (Fotók: Máté Évi)

Tovább

11 vicces reklám heavy metállal

Commercials.jpg

A heavy metal nem a legtipikusabb aláfestő zene egy reklámban, sőt az sem tipikus, hogy maguk zenekarok vagy egyáltalán a szubkultúra megjelenik benn. A Loudwire-nél azonban most mégis úgy gondolták, hogy összeszedik azokat a reklámokat, melyeknek köze van a műfajhoz. Lesz itt csirkét robbantó Dokken, hot-dogot reklámozó Cinderella, történelem leckéhez aláfestő zenét játszó Suffocation, de még egy részeg Slash is.

Tovább

Initiation at Neudeg Alm: új Wolves In the Throne Room-dal az új lemezről

Celestite-WITTR.jpg

Július 8-án jelenik meg az egészen speciális muzsikában utazó Wolves In the Throne Room új lemeze, a Celestite. Az éteri hangzású zene, mintha a Pink Floyd-ot ültetnénk Sunn O)))-ba egészen megkapó összképet alkot, mindenkinek ajánljuk, aki szereti a különleges zenei csemegéket. Az új dal is ilyen, itt hallgathatjátok meg:

Tovább

Jövő kedden Protest The Hero és Monuments koncertek a Parkban

3359-protest-the-hero-photo.jpg

Januári teltházas koncertjét követően a nyári szezonban sem hagyja kallódni odaadó magyar közönségét a kanadai Protest the Hero legénysége, és napjaink legizgalmasabb progresszív metalzenekara július 1-én újfent bizonyítani fogja a Park színpadán, hogy méltók arra a kiemelt figyelemre, ami immáron hatodik éve követi őket.

Tovább

Moshing on Orfű 2014 - 0. nap - A kezdet vége

foo moo 0. ++.jpg
Épp 1 hetes távlatból jó kezdeni a fesztiváli nosztalgiát. Az emberből kezd kimenni a hátfájás, a gyorskaják után maradt rostok és a nikotion/koffeinsokk, de a pólók még mindig a szárogatón, és már néha a füstgépi homály is fellebbenni látszik... Idén megígértük nektek, hogy rockerszemmel vesszük górcső alá az ország leggyorsabban nagyra (s egyúttal rockfesztivállá is) nőtt, buliját, a Fishing On Orfűt. És most, hogy nagyjából rekonstruálni kezdtük, mi a tosz is volt az a 4 nap tömény flesselés, amit átélhettünk, elétek is tárjuk az eredményt...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

0. nap - koravénség, szaggatottság, cuki hipszterek és késői durranások...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Viszont most már senki sem beszélhet kicsi, kezdő, feltörekvő fesztként róla: nem kicsi, nem sok híján pró, és nagyon is feltört, nem úgy, mint az idén végre épen maradt retyócsövek...
Ez már nem egy kezdet: ez már új szint.

Tovább

Októberben Budapesten játszik az Entombed A.D.

Entombed-AD-Back-to-the-Front.jpg

Back To The Front címmel augusztus 1-jén jelenik meg az Entombed A.D. új lemeze. A csapat ősszel turnéra is indul az albummal, a turné pedig Budapestet sem kerüli el, október 12-én a Dürer Kertben adnak koncertet LG Petrov-ék. Az Entombed A.D. vendége egy másik svéd death metal legenda, a Grave lesz, de állítólag további zenekarok fellépése is várható. További információk ITT, egy klasszikus meg alább.

Tovább

Ma este Vicious Rumors-koncert a Dürer Kertben

Vicious Rumors 2014.jpg

Június közepén ismét koncertlemezzel jelentkezett a San Francisco-i Vicious Rumors. A Live You To Death 2 – American Punishment című albumon mutatkozott be a banda szinte a semmiből előtűnt új énekese Nick Holleman, sőt a zenekarba új basszer is érkezett Tilen Hudrap személyében. A csapat európai turnéra is indult, melynek keretében ma a Demonlord társaságában a Dürer Kertben lépnek fel. További információkat ITT találtok.

Egyfélidős mérkőzés – Silverstein (Can), Shell Beach (H) @ Dürer kert, 2014. június 22.

Silverstein live.jpg

Ez is megvolt. Láttuk, hallottuk a legendát. Mielőtt valaki gúnyolódás vagy agylágyulás jeleit vélné felfedezni az iménti mondatban, annak számára szögezzük le: a Silverstein a maga műfajában, igenis, hogy legenda. Más kérdés, hogy mi ez a műfaj. (A képek nem a helysínen készültek)

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum