RockStation

Idén ünnepli a 10. születésnapját a Sz.A.R. Fesztivál.

2014. július 13. - csigaur

plakát.jpg

Csütörtökön kezdődik a szabadszállási Sz.A.R. Fesztivál, ami 100 % rock és metal központú (akárcsak a Rockmaraton). Aki szereti az olcsó és családias hangulatú koncerteket, annak kötelező a megjelenés.

Tovább

A dán Sziget: Roskilde Festival 2014; 1. rész (2014.07.03)

Roskilde-Festival-620x400.jpg

Jó tíz éve már-már követelmény, hogy szóban nagyot rúgjon az ember fia/lánya a Sziget Fesztiválba, leginkább azzal az indokkal: „A Sziget már csak a külföldieknek van!” vagy másként fogalmazva „A Sziget már csak az üzletről szól!” Tavaly mondjuk mindezek a kritikák mellé sokak szerint az évezred leggyengébb line up-ját is sikerült a hajógyári sziget ege alá hozniuk. De akármennyire szeretnénk azt hinni, hogy a szomszéd fűje zöldebb, a távolabbié meg még inkább, rá kell jönnünk, hogy aki a fesztiválozás eszményképeként még mindig a 60-as végi Woodstock-ból indul ki, az csúnyán pofára fog esni.

Tovább

TOP10 Dream Theater-dal

37_logo.jpg

Július 26-a valószínűleg már minden progresszív metal rajongó fejében már ott pörög, hiszen az lesz a napja, hogy a műfaj klasszikusa, alapvetése, a legendás Dream Theater hazánkba érkezik koncertezni. A helyszín a Budapest Park. Addig még két hét, de készüljünk rá rendesen mi is az eseményre! Összeszedtük a banda majd' húsz éves történetéből a szerintünk tíz (meg még kettőt, mert megint nem bírtunk tízbe férni) legjobb szerzeményét. Természetesen most is várjuk az építő jellegű kritikát Tőletek, hogy mit hagytunk ki. A lista a hajtás után és ugyan a sorrend nem túl mérvadó, de azért a szerintünk legjobb van legfelül.

Tovább

„A súlyos dolgokat szeretem, viszont a refrének és a dallamok is kellenek” – interjú Kirk Windsteinnel, a Crowbar gitáros-énekesével

0cr03.jpg

A jó ideje kiegyensúlyozott életet élő Kirk Windstein és a nevével összeforrt Crowbar sokadik virágzását éli, így a zseniális Symmetry In Black album európai turnéja során a lehető legszerencsésebb pillanatban üdvözölhettük őt és társait ismét Budapesten. Maga a koncert sem volt kevésbé zseniális, ráadásul még előtte egy interjúra is alkalmunk nyílt! Kirk figyelmét éppen a német-portugál VB-meccsről sikerült elterelni...

Tovább

Amikor a keresztény istentisztelet death metallal találkozik...

death-metal-baptists-620x319.jpg

Circle pit, megőrülés és tombolás a baptista istentisztelet alatt, az aláfestő zenét az ausztrál halálbrigád, a Nocturnal Graves szolgáltatja, a When The Demons Feast ódára megy el az eszük a népeknek. A Metalsucks.net-nek külön köszönet a gyűjtésért, és természetesen az internet egyszerű gyermekének a paródiáért. Ezzel legyen vége a hetednek!

Tovább

Újabb Black Sabbath témájú Converse cipők a piacon

Black-Sabbath-converse-sneakers.jpg

Valamikor régebben már írtunk róla, hogy az amerikai cég speckó csukák gyártásába fogott, melynek lényege, hogy Black Sabbath témájú grafikák szerepelnek a cipőn. Most megjelent egy újabb sorozat a legendás banda előtti tisztelgés jegyében. Itt elérhető a Master Of Reality, itt a Sabbath Bloody Sabbath, itt a Sabbath live témájú lábbeli, a Never Say Die témájú már jöhet is.

 

Sick Of It All a Parkban!

Sick Of It All.jpg

A Hatebreed tavalyi koncertjének hangos sikerét követően az idei szezon sem maradhat hardcore/punk buli nélkül a Parkban, így hát véssétek be a naptárba, hogy július 22-én, hosszú kihagyást követően ismét Budapestre látogat a NYHC legenda, a Sick Of It All! A csapat vendége az Evergreen Terrace lesz. Meg ezek is lesznek szinte biztosan.

Tovább

Decemberi mészárlás a Dying Fetus-szal

Dying Fetus.jpg

A Concerto Music szervezésében az óbudai Blue Hell ad majd otthont az év egyik legzúzósabbnak ígérkező death metal estéjének, ahol a marylandi Dying Fetus a new orleans-i Goatwhore lép majd fel. Előzenekaraik a brit Malevolence és kaliforniai Fallujah lesznek. Mindez december 5-én. További infók ITT.     

Szakáll, trapézgatya, rock - Ősszel Budapesten zenél a Kadavar

Kadavar 2014.jpg

Vegytiszta rock, gyógyító őrült energia, vagyis stoner és doom a legeslegjobb fajtából. A Kadavar szakállnövesztő, trapézgatya-tágító rockzenéje a mocskosan underground fajta csúcsa. Az európai stoner-pszichedelik rock szcéna egyik legütősebb képviselője, a Kadavar trió 2011-ben alakult Berlinben. 2012-ben mutatkoztak be Kadavar című albumukkal, amely nemcsak osztatlan sikert aratott, hanem azonnal az élvonalba is repítette a zenekart, mely helyüket azután a 2013-ban megjelent Abra Kadavar című második albumukkal még előkelőbb magasságokba vitte.

Tovább

Távozott a Voivod soraiból a basszusgitáros Blacky

0voivod2012_4.jpg

Hat év után ismét távozott a Voivod soraiból Jean-Yves Thériault basszusgitáros, azaz Blacky. A távozás okai egyelőre nem ismertek, de nagyon gyorsan meg kell, hogy találja a zenekar a helyettesét, hiszen holnap már fellépése van a zenekarnak. Blacky már a második időszakát töltötte a Voivodban, hiszen 1991-es távozását követően 2008-ban csatlakozott ismét a kanadai thrasherekhez. (Fotó: Réti Zsolt)

Novemberben ismét Budapesten játszik az Airbourne

0airbourne2013_48.jpg

Gondolj egy ausztrál rockzenekarra! Jó, nem ARRA, hanem egy másikra, aminek budapesti klubkoncertjének nagyobb realitása van! Igen, a megfejtés az Airbourne, ami tavaly nyáron már zúzott egyet az A38 Hajó... szervezésében a Club 202-ben, mert árvíz miatt el kellett költöztetni a koncertet. Most itt az idő, hogy a vintage rockból és stonerből összegyúrt, masszív zenekar visszatérjen, ezúttal már az A38-ra. És azért, hogy 2014 novembere igazi riff-mennyország legyen Budapesten, a koncertre korlátozott számban közös jegy is váltható a német Kadavar egy héttel korábbi fellépésével. További infók ITT.

Szeptemberben jön az új Decapitated album

decapitated-2014-600x400.jpg

A lengyel halálbrigád szeptember 26-án jelentkezik új lemezzel, amit a Nuclear Blast fog gondozni. Az új album, mely már a hatodik lesz, a Blood Mantra címmel jelenik meg. 2011-ben jelentkeztek utoljára nagylemezzel, a Carnival Is Forever egészen jól fogyott annak idején, a terv valószínűleg ezt túlszárnyalni. A zenészek szerint karrierjük legkeményebb albuma lesz ez, alig várják már, hogy koncerten is zúzhassák az új dalokat. Hajtás után az új kiadvány borítója található.

Tovább

Alibimentes közlekedés: Madball @ Esztergom, Sportalsó 2014.07.09.

0madball2013_02.jpg

Az egész úgy indult, hogy amikor meghirdették ezt a bulit, elég rendesen rágerjedtünk a projektben rejlő potenciálra. Azért a Madball-t 96-ot idéző környezetben ritkán van szerencsénk látni, nemde? Rá is csaptunk a lehetőségre, mint gyöngytyúk a takonyra, de ahogy közeledett a buli, úgy ment el a kedvem az egésztől. Látva a hazai előzenekarok végeláthatatlan sorát, tudva, hogy a focivébén elődöntő van, hogy 'egomból, ha minden flottul megy sem érek haza hajnalnál előbb, ma meg Kvelertak van a Hajón, mindez arra sarkallt, hogy dobom a bulit. El is adtam a jegyem Keksznek, akit eddig csak névről, és az évek óta lelkesen készített fotóiról ismertem. De a koncert napjára a négyfős brigádunkból csak Levi barátom maradt, így őt megszánva csak beadtam a derekam. Igen ám, de ha már lúd, legyen kövér, megkértem Kekszet, hogy ha már úgyis arra jár, és van hely a kocsiban, ugyan vigyen már el minket is. A Pilisi Lankák Ismerője, az Űrtechnológia Atyja pedig volt oly kedves, és eleget is tett a felkérésnek, így már ideális körülmények közt lehetett rákészülni a nem mindennapi koncertélményre.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum