RockStation

Pár ok, hogy miért menj az Adicts koncertre.

2014. július 20. - csigaur

adicts.jpg

Holnap, azaz július 21-én megalakulásuk óta első alkalommal lép magyar színpadra az Adicts. Felsorolunk pár okot, hogy miért kötelező a részvétel azoknak az embereknek (is) , akik szeretik a punk zenét.

Tovább

Itt egy újabb Slipknot-teaser

Slipknot.jpg

Ha már mi is beálltunk a Slipknot új lemezét körülvevő őrület közepére, akkor elmondjuk, hogy ismét van egy új teaser a zenekar valamikor ősszel érkező új lemezéhez. Ahhoz képest, hogy Corey Taylor két hete azt mondta, hogy lassan elkezdenek csöpögtetni némi információt, elég sűrűn jönnek az infók , ráadásul eléggé úgy fest a dolog, hogy egy már kész klipből láthatunk itt pár másodperces részleteket, most éppen két véres kecsketetemmel. Nos, egy biztos: a csapat nem bízza a véletlenre a visszatérés sikerét. Arról még nincsenek infók, hogy az év elején menesztett Joey Jordison dobost és a 2010-ben elhunyt Paul Gray basszugitárost ki pótolja a zenekarban.

Tovább

Az AC/DC dobosa szólólemezzel jelentkezik

phil-rudd-acdc-628.jpg

Phil Rudd az AC/DC dobosa eléggé elfoglalt mostanában. Nemrég Vancouverben felvették az új AC/DC lemezt, emellett pedig még egy szóló lemezre is volt ideje bandájával. A lemez Head Job címmel augusztus végén jelenik meg és a dobos nagyon elégedett vele, ahogy az új AC/DC lemezzel is, melyről szintén azt mondta, hogy jól sikerült. Hogy milyen zenét tol Phil az AC/DC mellett? Hát elég AC/DC-set, de alább itt egy dal, a Repo Man, úgyhogy magatok is eldönthetitek.

Tovább

Fotelrocker: Nézzél teljes Phil Anselmo & The Illegals koncertet a Roskilde Festivalról

Phil anselmo & The Illegals.jpg

Phil Anselmo a szóló projektjével úgy néz ki sajnos, hogy csak minket kerül el. Pedig nagyon kíváncsiak lennénk a szakállas Phil papára, hogy mit is nyomat élőben, minden vicik-vacak stúdió technika nélkül. Na, mindegy... amíg várunk a nagy bulira addig nézzünk a dán Roskilde fesztiválról egy jó minőségű koncertet! Hajtás után metalra fel!!!

Tovább

Közel 20 év után itt egy új Sleep-dal

Sleep-2014.jpg

A múltkor már írtunk róla, hogy még az is megeshet, hogy a Matt Pike gitár/ének, Al Cisneros basszusgitár és Jason Roeder dob felállású Sleep közel 20 év után új lemezt készít. Ennek akár első jele is lehet az a The Clarity címre keresztelt új dal, mely az Adult Swim singles series keretében jelenik meg hétfőn. Alább a dal, mert persze, hogy megmutatjuk.

Tovább

Nem csillapodó fájdalom: Judas Priest - Redeemer of Souls (2014)

judaspriestredeemberfinalcd.jpg

Egy Judas Priest lemez megjelenése körülbelül akkora jelentőséggel bír a heavy metal rajongók nagy családja számára, mint a hagyományos értelemben vett családban egy gyermek megszületése. Különösen akkor, ha ez a „baby” hat évvel az előzőt követően kerül a fényre. Azt már az előzetes nyilatkozatok ellenére sem merem leírni, hogy ráadásul utoljára lehetünk részesei ilyetén csodának, hiszen, ha másból nem is, a Scorpions példájából tanulhattunk egy keveset. (Mint ahogy az előző Priest-turné is „utolsó” volt, ehhez képest csak az idei ősz amerikai turné helyszínlistájának legörgetése a honlapon garantált ínhüvelygyulladással jár.)

Tovább

Itt az új C.O.C. szöveges videó

COC 2014.jpg

Mint azt már tudjuk a Corrosion of Conformity a közelmúltben új albummal jelentkezett, amely nemes egyszerűséggel a IX címet kapta és a Candlelight Records kiadásában került a hanglemezboltok polcaira. (léteznek még hanglemez boltok!?)  A konkrétan hobónak kinéző srácok, most egy szöveges videót készítettek nekünk, a mi nagy örömünkre.

Tovább

Hentes azért lennék.... Interjú az Apey And The Pea két tagjával

F1170024 copy copy.jpgA tavalyi év albuma nálam az Apey And The Pea, Devil's Nectar albuma volt. Egyszerűen nem tudom lerakni azt az albumot, szinte minden nap pörög nálam. Hosszas egyeztetések után sikerült összehozni Apeyval és Makai Lacival egy interjút. Sok érdekes dolog kiderül, többek közt az is, hogy Laci miért jár a piacra. Ja, meg amúgy megemlítik pár szó erejéig az új Hellish című albumot. Tessék megnyomni a tovább gombot, azt kukkerolni.

Tovább

Amikor a Dragonforce egy Johnny Cash klasszikust dolgoz fel

dragonforce02.jpg

Az amerikai legenda Ring Of Fire dalát dolgozták fel a szuperszonikus sebességgel játszó brit power metalosok. Természetesen hogy máshogy, mint saját stílusukban, elképesztő tempóban. A dal amúgy az augusztus 18-án megjelenő hatodik nagylemezen, a Maximum Overload-on lesz hallható. A dal a hajtás után, meg még pár infó az új albumról. Ja és ne mondjátok, hogy nem mondtuk: a zenekar január 24-én a PECSA vendége lesz.

Tovább

Brant Björk sem tétlenkedik

bb.jpg

Amíg John Garcia az új szóló anyagával van elfoglalva addig Brant Björk sem tököl. A dobos-gitáros stoner isten ezt a képet osztotta meg a Facebookon, ahol a következőt írta "Tudjátok mi ez? Brant Bjork & The Low Desert Punk Band's új albuma" Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz az új anyag. Egy tuti, az év második fele nagyon stoner lesz!!!

„Én a meglepetésekkel teli zenét szeretem” – interjú Luc Lemay-jel, a Gorguts gitáros-énekesével

 24.jpg

Az ultratechnikás death metal kanadai élcsapatának, a Gorgutsnak a világ zenei életére gyakorolt hatása máris lemérhető azon, hogy napjaink egyik jól ismert német bandája az ő Obscura albumuk után nevezte el magát (két tagjuk technikusként dolgozott a legutóbbi Death To All Európa-turnén, sőt néhány dal erejéig színpadra is lépett – lásd a beszámolót) Magyarországon pedig létezett egy Stiff And Cold elnevezésű fanzine. Ez utóbbi tény láthatóan az újdonság erejével hatott a főnök Luc Lemay-re, de talán kicsit feldobódott tőle. Az alábbi interjúnak mindenesetre jókedvűen vágott neki...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum