RockStation

Dobolj a Sonic Rise-ban!

2014. július 27. - KoaX

10380998_628476890570794_961268645372554216_n.jpg

Szereted a hardcore-t?A pőre paraszt metalt? Tudsz még dobolni is? Itt a remek lehetőség, hogy csatlakozz egy kiemelkedő hazai metal csapathoz! A Sonic Rise zenekar éppen új dobosát keresi. Hajtás után minden infó a tied! Osztani pedig ér!

Tovább

Ohh Yeahhh: Hellyeah - Blood For Blood (2014)

hellyeahbloodforbloodcover_638.jpg

Mostanában eléggé nagy változáson megyek át zeneileg. Illetve nem változom, hanem tök egyszerűen elkezdtek tetszeni olyan zenék, amikre előtte azt mondtam, hogy na ezt már tényleg nem hallgatom meg. Furán hangozhat, de ilyen a Queens Of The Stonage, Hellyeah páros is. Előbbiben az ének soha nem tudott megfogni, sőt idegesített, Vinnie Paul bandája meg annyira sablonosnak tűnt a Stampede albummal....Most meg hirtelen mind a két banda bejön. Ezért is kicsit megcsúszva, de aktualitással nagyon is bíró Blood For Blood című Hellyeah albumról a hajtás után olvashattok.

Tovább

Brutal Truth: Az utolsó 15 perc európai színpadon....

brutaltruthend.jpg

Ahogy arról korábban beszámoltunk már, hogy ez az év a Brutal Truth búcsújáról fog szólni. A múlt héten befejeződött cseh Obscene Extreme fesztiválon volt utoljára látható európai színpadon a grindcore legenda, aminek az utolsó 15 percéről készült egy rajongói videó is. Ezt a továbbhajtás után meg is nézheted.

Tovább

A tökéletesség színháza: Dream Theater @ Budapest Park, 2014.07.26.

IMG_8858.jpgj.jpg

Nagy várakozás előzte meg a koncertet, hiszen ugyan az elmúlt években többször is jártak nálunk, a mostani alkalom egy különlegesebb volt több tekintetben is. A szabadtéren, sötétedés előtt elkezdődő koncertnek megvannak a hátrányai, főleg egy olyan zenekarnak, mint a Dream Theater, ahol a látványvilágnak is ugyanolyan fontos szerepe van az előadásban, mint a zenének. Másrészről a Park nem bír befogadni több tízezer embert, mint a korábbi események helyszínei. Harmadrészt pedig számomra ez volt az első Park-os buli, végre ide is betehettem a lábamat. A buli amúgy kapott egy VIP rendezvény besorolást, ami annyit tesz, hogy a sajtós és egyéb vendégek egy külön bejáraton át jutottak be, és egy külön páholyból, a Hoppából volt szerencsénk végignézni a koncertet. Ezért külön hatalmas köszönet a szervezőknek, mert az amúgy is különleges élményen még sikerült emelni, nem is kicsit.

A bejutásra várakozva szemlélődtem kicsit és azt láttam, hogy az életkor tekintetében nagyon széles spektrumú tömeg jött össze, legalább egy generációnyi különbség volt a látogatók között és ezt jó volt látni. Mondjuk ez a zenekar által közvetített kulturált és igényes muzsika garancia volt arra, hogy aznap egy békés és barátságos koncert élményben lesz részem. Rég láttam ennyire disztingvált közönséget metal koncerten.

Tovább

Kirk Hammett is vendégszerepel az Exodus új lemezén

KirkExodus.jpg

A Metallica gitárosáról Kirk Hammettről bizonyára sokan tudják, hogy 1981 és 1983 között az Exodus tagja volt. Bár pár demótól eltekintve hivatalos hangzóanyagon sosem szerepelt ez most megváltozik. Hammett már év elején a saját maga által rendezett FearFestival-on - melyen az Exodus-szal maga is fellépett - elmondta, hogy nagyszerű ötlet lenne a vendégszereplés az új Exodus albumon. Most a Rolling Stone-nak nyilatkozva pedig megerősítette, hogy egy szólót vállalt is az egyik dalban, és igazán úgy érezte magát, mint a 80-as évek elején amikor együtt lógott a bandával. 

Tovább

13 klasszikus albumborító ihlette mozi- és játékplakát pólóra

mcrtimburton1.jpg 

A Ript Apperel cég menő pólódesign-okkal foglalkozik. Egyedi és nagyon király pólómintákat készítenek, amit aztán a webshopjukban meg is lehet rendelni. Új sorozatuk témája, hogy klasszikusnak mondható rock- és metal albumok borítóit felhasználva újraálmodtak néhány kultfilm vagy kultjáték poszterét. Kicsit nekünk is utána kellett keresni jó néhánynak, mert a képregény témában annyira nem vagyunk otthon, mint az USA-ban az átlagember. A hajtás után menő pólóminták jönnek. Figyelem, kockaveszély!

Tovább

Fiatal gitárhírók: Tosin Abasi

young_guns_ep1.PNG

A Rolling Stone magazin elkezdett egy videósorozatot, a Young Guns-t, amiben fiatal és nagyon tehetséges, nagyon profi zenészeket mutatnak be, életútjukról mesélnek, hogy jutottak el oda, ahol most vannak. A műsor házigazdája Matt Sweeney és első vendége Tosin Abasi, az Animals As Leaders agya. Némi angoltudás szükséges, de sok érdekes dologról esik szó, például, hogy soha nem járt zenetanárhoz Abasi. Érdemes nézni, hogy Matt, aki maga is gitáros, itt-ott mennyire leakad Abasi játékától. Igen, és mi ezt fogjuk látni október 11-én az A38-on.

Tovább

Hallottál már a Millennium Falcon gitárról? Mutatjuk.

star-wars-guitars.jpg

Imádjuk a bogaras rockereket, feldobják a napunkat. Mint ahogyan az a Tom Bingham is, aki gitárokat készít, de nem is akár milyeneket! Star Wars témájú hangszereit a kultikus sorozat híres űrjárművei ihlették, így készültek a fent látható gitárköltemények (a SW kockák majd segítenek a pontos típusok meghatározásában...). Ezen kívül emberünk még cigarettás dobozból és ami a legjobb, egy lemezjátszóból is fabrikált gitárt. És nem csak jól néznek ki, hanem szólnak is szépen. Hajtás után az öreg rocker kiállításán készült bemutatót láthatjátok. Az év hangszerkészítője címet neki, de azonnal!

Tovább

Green Day, SOAD, Incubus és Avicii - hogy jön ez össze?

Billie-Joe-Armstrong-Serj-Tankian-Mike-Einziger-Avicii.jpg

Korunk legsikeresebb és legismertebb EDM (electronic dance music) előadója, Avicii egészen fura kollaborációra készül. Már a 2013-as True című anyaga is formabontó volt abból a szempontból, hogy többek között a Wake Me Up dala egészen gitárcentrikus volt (mármint a stílushoz képest). A következő lemezén viszont további műfaji határok lebontására készül, hiszen állítólag a Green Day-ből Billie Joe Armstrong-gal, a SOAD-ból Serj Tankian-nal és az Incubus-ből Mike Einziger-rel is felvette már a kapcsolatot, hogy egy sokkal súlyosabb anyaggal tudjon előrukkolni. Hogy ebből mi fog kisülni, arra mi is nagyon kíváncsiak vagyunk, de elég érdekesen hangzik.

Unlocking The Truth: a bírónő is engedélyezte a szerződést

Unlocking-the-Truth.jpg

Korábban írtunk róla, hogy a 12-13 éves srácokból álló ígéretes banda, az Unlocking The Truth megállapodott a Sony-val két lemez kiadására. Azonban még mielőtt a tinta megszáradt volna a szerződésen a new york-i bíróságnak ezt jóvá kellett hagyni, mert a még kiskorúakról van szó - ez július 22-én meg is történt. A bíróság részéről Carol Edmead arról szeretett volna meggyőződni, hogy a srácok szülei megértették-e a szerződésben foglaltakat és felfogták-e, hogy mit jelent, hogy ők a gyermekeik számláinak vagyonkezelői. Egyúttal felhívta kiscsávók figyelmét a bírónő, hogy csak okosan a pénz szórásával: "Nem Porsche-ra költeni!"

Ők azok, akik mindent félre dobva viselik ezt az itthoni terhet: semmiből minőséget!: The Southern Oracle - [HTH/LTH] (2014)

tso.jpg

A július negyedikén megjelent The Southern Oracle album minden bizonnyal a hazai underground egyik, ha nem a legvártabb lemeze. A magyar zenei élet, tagadhatatlanul meghatározó és ezzel együtt megosztó zenekara már szivárogtatott ki dalokat, így nagyjából körvonalazódhatott bennünk, hogy mire is kell számítanunk. A teljesen megújult gárda a DIY szellemében készítette el a lemezt, erről egyébként bővebben itt olvashatsz.

Tovább

Cry Of Achilles - Animációs videó az Alter Bridge-től

Alter-Bridge Cry.jpg

Az Alter Bridge még a múlt év ősszel jelentkezett Fortress című új lemezével. Az album Cry Of Achilles című dalához most egy furcsa képi világú animációs videó is készült, melyet alább sasolhattok meg. Scott Phillips dobossal és Brian Marshall basszerrel készített interjúnkat pedig ITT olvashatjátok.

Tovább

Mindennapi Slipknot posztunkat add meg nekünk

10551052_10152298460357672_771917663682351069_n.jpg

Természetesen ma is tudunk valami újdonságot mutatni a Slipknot készülő/elkészült/nagyon várt lemezről. Igaz ez most csak egy fotó, amit zenekar facebook oldalán osztott meg. Ezt találjátok fent. Közben az új lemez apropóján létrejött oldal is változott egy kicsit. Kipakolták az elérhető teaser-eket, melyek jó félelmetesek (biztos), de azért most már várnánk valami konkrétabbat is. Ti nem?

Ha az öreg punkok -újra- besztóndulnak...: Corrosion Of Conformity- IX

COC IX.jpg

Kevés zenekarnak van olyan csavaros története, mint a Corrosion Of Conformitynek. Harminckét éve alakultak a mai felállással (meg akkor még plusz egy énekessel), és kezdetben thrash/punk/crossover vonalról indultak, a kilencvenes évektől Pepper Keenan is beszállt, 94-ben pedig kiadták a doom/stoner szcéna egyik legkultikusabb albumát, a Deliverence-t, utána metálosabbra vették az irányt, végül 2006-ra kifulladni látszottak. Pepper Keenan a Downra koncentrált akkoriban, a COC meg feloszlott, hogy aztán négy év múlva újra összeálljon az eredeti trió, hogy onnan folytassa, ahol kezdte.

Tovább

Szerda esti mizéria - Church Of Misery @ A38 Hajó, 2014.07.23.

0churchofmisery2014_35.jpg

Amikor olvastam az időjárás jelentést nem voltam boldog. Kedden sem, amikor egész nap szakadt az eső. Aggódtam is, hogy így az A38 tetőteraszán, hogy lesz koncert szerda este. Azért szerencsénk volt, szépen sütött a nap délután, igaz azért néha-néha sötét felhők gyűltek a város felett, de jelentem megúsztuk szárazon! Na, és milyen is volt a Japánok által nyomatott stoner? Mit tud a Church Of Misery élőben? Minden kiderül a hajtás után.

Tovább

Creedence Clearwater Revival szöveges-videó egy 1969-es dalhoz

2727702_orig.jpg

Nem hiszem, hogy túl sokan lennének azok, akik kicsit is képben vannak a rock zenében és nem ismerik a Bad Moon Rising (..ha másként nem, Lagwagon feldolgozásként tuti), a Proud Mary, a Suzie Q című nótákat, vagy nem lassúztak még a Long As I Can See The Light című dalra egy bögyös menyecske formás farpofáit szorongatva......Na ugye, hogy ugye. Akik jobban informáltak, azok nevet is tudnak párosítani a zenéhez. A helyes válasz pedig, a  Creedence Clearwater Revival.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum