RockStation

A kocsmarock nemesítéséről: Junkie Jack Flash - Vörös EP (2013)

2014. január 26. - Nemesúr


jjf vörös.jpgA pécsi Junkie Jack Flash már évek óta aktív a (dél-)dunántúli zenei téren, viszont 2013 volt nekik az év, amivel komolyan elkezdtek felfelé törni... valahová. A májusi Megér Mindent lelkesedése és kamaszos bája után, félúton az azévi R33 tehetségkutató első helyével jött lemezfelvétel megvalósulása felé, született a VÖRÖS EP, ami egyszerre volt nagyon ismerős és nagyon új számomra. Fontosságukat csak tetézték a megszaporodó, totális házibuli fílinget adó környékbeli és budapesti koncertjeik... A jenki cock-rockerség és az igazi, 80’s éveket idéző hard rock legjobb értelemben szólva rádióbarát, bluesos magyarítását készülnek elkövetni e legények, és a VÖRÖS alapján minden okunk megvan bizakodni!

Tovább

A macskaköves úton: Uzipov - Bazaltkockák (2014)

Uzipov Bazaltkockák.jpgMegint egy hazai csemege, és megint csak azt tudom mondani, hogy érdemes figyelni az underground-ot, mert itt van a jövő Nirvana-ja, Down-ja. Annyira sok apró zenekar van, akik nem kapnak elég figyelmet, pedig milliárdszor több van bennük, mint sok nagy névben itthon. Direkt nem mondok neveket, nem akarok komment háborút feleslegesen. Nem is mondok előjáróban többet, csak annyit, hogy lépjünk rá a Bazaltkockák-ra! 

Tovább

Új dalt ad ki a Record Store Day-re a Machine Head

Machine-Head-750x628.jpg

A 2014. április 19-én megrendezésre kerülő Record Store Day alkalmából a Machine Head megjelentet egy tíz inches kislemezt, aminek A-oldalán egy új dal demóváltozata kap helyet. A Killers & Kings címet viselő dal mellett a B-oldal tartalmazza majd a nagyobb meglepetést, oda ugyanis egy Ignite feldolgozás kerül, az Our Darkest Days című lemezről.

Tovább

A terem(in) buráját!: Kylesa, Sierra, Jagged Vision @ Bécs, Arena, 2014.01.20.

SAM_4140.JPGA kistermet már kinőtték, a nagyteremben még korántsem döngetnek nézőcsúcsot – a bécsi Arenáról van szó, na meg a Kylesaról, akikért itthonról is átlendült a „szomszédba” jó néhány rajongó.

Minden tiszteletem a savannah-iaké, amiért baráti alapon választottak vendégzenekarokat ehhez a turnéjukhoz, a norvég Jagged Vision és a kanadai Sierra azonban igencsak felejthető produkciót nyújtott. Egyik csapat sem volt irritáló vagy kirívóan rossz, egyszerűen csak érdektelen. Előbbi ordibálós énekkel kísért hardcore / stoner hibridet, utóbbi pedig jammelős jellegű, alapvetően Monster Magnet és Karma To Burn ihlette borulatot vezetett elő, közel egyformán átlagosan és semmitmondóan. Egyszer mindkettőt meg lehet hallgatni, na de utána bármi értelmeset és összefüggőt megfogalmazni róluk egy beszámolóhoz...

Tovább

Különleges kiadvánnyal jelentkezik tavasszal a Gojira

goj17.jpg

Valamikor tavasszal Les Enfants Sauvages címmel egy különleges limitált példányszámú kiadvánnyal jelentkezik a francia Gojira. A kiadvány tartalmaz egy 60 oldalas keményfedeles könyvecskét, melyet a nagysikerű 2012 nyarán kiadott L'Enfant Sauvage című album, több, mint 150 koncertből álló világkörüli turnéján készített képek díszítenek. Emellett egy CD/DVD is az anyag része, mely a csapat Brixton Academy-n adott koncertjét örökíti meg, illetve jár hozzá egy limitált kiadású póló is. Hajtás után a CD/DVD tracklistje, illetve arról egy dal, a Flying Whales. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

A Motörhead tavaszi európai turnéjának is annyi

Lemmy Kilmister.jpg

A sajnálatos hírt ma reggel adta ki a zenekar. Lemmy tavaly nyáron nyilvánosságra került betegsége miatt elhalasztott európai koncertkörút februárban indult volna, de sajnos ezt is le kellett mondani. Komoly erőfeszítéseket tett a legendás énekes és a zenekar is a gyógyulás érdekében, szorgalmasan is tették a dolgukat és bár Lemmy állapota egyértelműen javult az elmúlt időben, az orvosok még mindig korainak ítélték meg a turnézás megkezdését - olvasható a közleményben.

Ian Watkins fellebez a büntetésének hossza miatt

watkins.jpg

A néhai Lostprophets egykori énekesének peréről tavaly elég sokat cikkeztünk. A megdöbbentő és meglehetősen gusztustalan ügy vége az lett, hogy a Watkins beismerte az vádak jó részét, közöttük a 13 év alatti kiskorú ellen elkövetett szexuális bántalmazást is. A bírósági ítélet szerint 29 év börtönt kapott, és azt követő hat évben elvileg próbára bocsátható, ha a büntetés-végrehajtás ezt úgy ítéli meg.

Most BBC megerősítette, hogy Watkins keresetet nyújtott be a legfelsőbb bíróságra, melyben kéri, hogy büntetésének hosszát mérsékeljék. A 36 éves Watkins mellett még két nőt ítéltek el 14 és 17 évre, akik tevékenyen asszisztáltak az énekes tetteihez. Az ügy folytatásáról természetesen tájékoztatni fogunk.

The Prodigy, Volbeat, Anthrax, Bad Religion, Gojira és Ghost a 2014-es Novarock Fesztiválon

0anthrax2013_28.jpg

Nagyon úgy néz ki, hogy az idei, egyébként jubileumi, 10. Novarock Fesztivál produkálja az egyik legerősebb felhozatalt a rockzenei fesztiválok közül. Korábban ugye már bejelentettek egy Black Sabbath-ot és egy Iron Maident, ma pedig még egy rakat fellépő konfirmálásra került sor. Ezek szerint a feszt harmadik headlinere a The Prodigy lesz, mellette pedig fellép a Volbeat, a Fettes Brot, az Awolnation, az Anthrax, a Bad Religion, a Black Stone Cherry, az Irie Révoltés, a Gojira, a Ghost, a Karnivool, az Emergency Gate feat. Haddaway és az Uncle Acid and the Deadbeats. Nem kétséges, hogy menni kellene. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT. (Fotó: Réti Zsolt)

A világ legintenzívebb post-rock zenekara végre az A38 Hajón!

0godis20122.jpg

2014 áprilisában az ír God Is An Astronaut lemezbemutató turnéja ismét eléri Budapestet, így két év után újra megtapasztalhatja a fővárosi közönség, hogy a Kinsella-ikrek zenekara még mindig képtelen csalódást okozni felvételen és élőben egyaránt. Az Origins címre keresztelt nagylemez pedig nem csupán a címében jelölt – újbóli – öndefiniálás miatt győzhet meg minden rajongót, és nem is feltétlenül azért, mert az a Rocket Girl Records adta ki a tizenkét számos felvételt, amelyik a nemzetközi áttörést meghozó All Is Violent, All Is Brightot juttatta el a csúcsra. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Budapesten játszik a Type O Negative dobosának zenekara

A pale horse Named Death.jpg

A címben szereplő állítás kétszeresen is igaz, hiszen az amerikai A Pale Horse Named Death nevű csapatban egyrészről a Type O Negative dobosa, Johnny Kelly játszik, másrészről pedig az egykori alapító Type O ütős, Sal Abruscato az alapító gitáros. A komor, ám lendületes zenék kedvelői számára kihagyhatatlan estét kínál az együttes február 21-ei koncertje a Dürer Kertben.

Tovább

Elhunyt Kecske, a kecske

Grind-Goat-1.jpg

A MetalInjection.com webzine még anno 2011-ben fedezte fel és osztotta meg Biquette történetét a világgal. Akkor találtak rá egy Wormrot koncerten. A grindcore banda Franciaországban egy farmon tartott koncertjén jelent meg a kecske és állítólag mocskosul élvezte a bulit. Most kiderült, hogy azóta már nincs közöttünk az állat, időközben elpusztult. Továbbá azt is megtudták, hogy az állat neve (Biquette) franciául kecskét jelent, tehát ő volt Kecske, a kecske... Néhány fotóval emlékezzünk meg a jószágról.

Tovább

California über alles (teleregény a Murnau utcából): Persistence Tour @ Wiesbaden, Schlachthof Halle, 2014-01-21

0suicidaltendencies2013_56.jpg

Ezek szerint ismét eltelt egy év. Menni kell sok jó zenekart nézni Wiesbaden-be. A tavalyi túra hangosítása kiábrándító volt, amit próbáltam a frissen felhúzott csarnok újdonsággal ható technikájára fogni, ami némi zavart okozhatott a hangmérnök-polipok megszokott koreográfiájában, így némileg félve osonkodtam be a helyre.

A The Arrs koncert első hangjai azonban messzire fújták az aggodalmamat (mondjuk teljesen alaptalanul, mint ez később kiderült). A párizsi srácok vastagon és arányosan szóltak. A pozitív dolgokat ezzel zárnám is velük kapcsolatban, mivel a HC-metal egyvelegükkel semmit nem tettek hozzá a stílushoz és a még alig lézengő pár embert sem sikerült táncra perdíteniük a hasztalan (gyertek közelebb) próbálkozásukkal. Meg hát nem is egy párizsi elit étterem főpincérei, így az esetenként francia nyelvű számok némileg törték a fülemet.


Ernő barátom sajnálkozását fejezte ki a Nasty-ről való lemaradása kapcsán, ezúton üzenem, hogy emiatt nem kell telesírnia a párnáját! :-) A koncertjük elején azonnal kicsúszott a számon, hogy CDC (ennek meg is örültem, mert tudtam, hogy mit fogok hallgatni hazafelé). A korábbi kiváló hangzás valószínűleg nem jött be nekik, így addig-addig próbálkoztak, amíg csak sikerült azt elrontani. Az amúgy belga zenekar énekese (talán német lévén) günterül nyomta az összekötőket, és a koncert második felére a zene is összeállt élvezhetővé, én viszont maradnék a CDC-nél.

Tovább

Jövőre jelenhet meg a harmadik Ghost-album

GhostVienna.jpg

Az idei Fesztiválszezont letudva nagy valószínűséggel már ősztől stúdiózik a svéd Ghost. Mindezt az egyik Nameless Ghoul erősített meg egy interjúban. Ha hihetünk az interjúban elhangzottaknak, akkor kevésbé énekközpontú lemezt szeretné készíteni a zenekar, aminek az az oka, hogy az élő elődásokat színpadiasabbra terveznék, melynek jobban állna egy olyan lemez, ahol a hangszerekre is nagyobb hangsúly helyeződik. Bárhogyis lesz az biztos, hogy 2015 előtt nem tudjuk, meg mert a lemezt akkorra ígérik. (Fotó: Réti Zsolt)

Egy futballcsapatnyi rocksztár zenélt az idei Metal Masters-en

metalmasters5everybody.jpg

Magyar idő szerint ma hajnalban rendezték a kaliforniai Anaheim-ben a Metal Masters-t, melyre már 5. alkalommal került sor. A Gear Gods-on élő stream-en lehetett az eseményt követni, ahol több, mint egy futballcsapatnyi rockszár lépett fel, nevezetesen Kerry King (SLAYER), Charlie Benante (ANTHRAX), Frank Bello (ANTHRAX), Scott Ian (ANTHRAX), David Ellefson (MEGADETH), Billy Sheehan (MR. BIG), Mike Portnoy (DREAM THEATER, THE WINERY DOGS), Gary Holt (EXODUS, SLAYER), Chris Broderick (MEGADETH), Philip Anselmo (PANTERA, DOWN), Rex Brown (KILL DEVIL HILL, PANTERA, DOWN), Chuck Billy (TESTAMENT), és Steve Vai. Hajtás után egy setlist és két videó látható.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum