RockStation

TOP 10 legnagyobb hatású metal lemez

2014. augusztus 10. - sebiszabi

top10_influental.PNG

A MetalInjection.net webzine összeszedett egy listát, amin összegyűjtötte minden idők tíz olyan metal albumát, ami legnagyobb hatással volt adott stílusra, vagy hatással volt egy másik kialakulására. Érdekes lista, alapvetően egyet is tudunk vele érteni (na jó, talán a black metal környékén nem), de igazából kíváncsiak vagyunk a véleményetekre is.

Tovább

Új albummal jelentkezik az Emigrate

Emigrate2014.jpg

Későn jötteknek nem biztos, hogy leesik mi is az az Emigrate. Nos az Emigrate Richard Z. Kruspe Rammstein-gitáros projektje, amely eddig egy lemezt tett le az asztalra még 2008-ban. Mivel a Rammstein most pihen, kiváló az alkalom egy második lemezre, amely október 17-én érkezik is Silent So Long címmel, mégpedig olyan neves vendégszereplőkkel, mint például Lemmy a Motörhead-ből vagy Jonatahan Davis a Korn-ból. A csapatot Kruspe mellet egyébként Mikko Sirén (Apocalyptica) dob, Olson Involtini gitáros, és Arnaud Giroux basszer alkotják. Hajtás után dallista és egy rövid előzetes következik.

Tovább

Nyolc másodperc ordítás a Foo Fighters nyolcadik albumáról

Foo_Fighters_2.jpg

A múltkor írtuk meg, hogy Butch Vig producer világgá kürtölte, hogy kész az új Foo Fighters lemez. Hétfőn a csapat rajongói nagy bejelentésre készülhetnek, amiben talán albumcímet és megjelenési dátumot is megtudnak. Az albumot állítólag nyolc amerikai városban (Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New Orleans, Washington és New York) rögzítették és a dalokban helyi legendák vendégeskednek majd. A Reddit-re egy lehetséges lemezborító is kicsúszott, amin a nyolc város híres részleteinek kompozíciója látható. Ma pedig stílszerűen egy 8 másodperc hosszú részlet is megosztott a zenekar, mely igazából egyetlen ordítás. Ezt és az előbb említett borítót hajtás után sasolhatjátok meg.

Tovább

Kerry King szerint szerethető lesz az új Slayer-album

01_30.jpg

A Slayer befejezte idei európai koncertjeit és idén már csak az Államokban adnak koncertet. Ezen kívül pedig a minden bizonnyal a jövőre a Nuclear Blastnál megjelenő új lemezre koncentrál majd Kerry King és zenekara. A gitáros a Wacken Festival előtt nyilatkozott úgy, hogy sokan kifejezetten várják, hogy az új lemezzel hibázzanak és elmondhassák, hogy Jeff Hanneman nélkül már nem ugyanaz a Slayer, de a korábban nyilvánosságra hozott új dalra az Implode-ra pozitív reakciókat kaptak és többi dal is olyan lesz a lemezen, amiért a múltban szerették a rajongók a Slayert, mert vannak gyors dolgok, lassú témák, meg jó súlyosak is. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Rainbow - Új Robert Plant dal és videó

Robert Plant.jpg

A múltkor már említettük, hogy szeptember 9-én új szólóalbummal jelentkezik Robert Plant. A Lullaby and... The Ceaseless Roar című album a Nonesuch/Warner Bros. Records gondozásában jelenik meg, melyre 11 dal került fel, közülük 9-et a világhírű énekes és bandája  a The Sensational Space Shifters írt. Alább az album Rainbow című dalára készült performance videót tudjuk megmutatni.

Tovább

Stíluskavalkád 3 napban: Night Birds, Die Antwoord, 65daysofstatic és bane koncertbeszámoló

Die Antwoordkive1.jpg

Koncertekre járni egész évben nagyszerű időtöltés, de azért a nyári fílinget nehéz überelni! Amikor egy belvárosi klub előtt 5-6 órákat álldogál az ember itallal a kezében, és csak jönnek-jönnek az ismerős arcok, és egész este lehet beszélgetni, bandázni, akár háttérbe is szorulhatna maga a cél, de az elmúlt 3 alkalommal a Kontra Klubban tett látogatásom mindegyike parádésra sikerült falon kívül és belül is.

Tovább

Puha, mint a toll párna: Opeth - Pale Communion (2014)

opethpalecommunioncover_638.jpg

Az Opeth megismerése számomra egy örök emlék marad. Nem csak úgy volt, hogy haver mondja, hogy ezt hallgasd meg, te meg immel-ámmal berakod a lejátszóba (ja, akkor még lemezlejátszók voltak főleg). Gimiben vagyunk egy angol órán, ahol egy ma is nagyon jó barátom éppen azt tárgyalja a tanárnővel, hogy este ha találkoznak a koncerten nehogy magázni merje, mert lesz nemulass. Na, ekkora tudtam meg, hogy mi az az Opeth, de pénz hiányában a koncert kimaradt. Azóta ezt a hibát pótoltam, sőt a teljes diszkográfiát is beszereztem már. Most meg itt a legújabb album....

Tovább

Novemberben Budapesten játszik a Combichrist

Combihrist 2013.jpg

Az sötét idusztriális zenék egyik élmenője a norvég/amerikai Combichrist már többször is járt hazánkban. Klubkoncerten és Rammstein előtt az Arénában is felléptek már nálunk. A csapat nemrég jelentette meg új nagylemezét We Love You címmel, melynek turnéja keretében november 17-én az A38 hajón lépnek fel. Részletek ITT.

Tovább

Januárban minőségi halál metal Budapesten

Obituary2014Pic.jpg

Death metal rajongók, testvéreim! Többször írtuk már, hogy hamarosan itt az Obituary új nagylemeze, mely Inked In Blood címmel október végén jelenik meg. Persze, hogy turnéra indulnak vele, a Concerto Music jóvoltából pedig január 21-én a Dürer Kertben pusztítanak. Vendég is lesz az Mpire Of Evil és Dustbolt zenekarok jóvoltából. Örülni ér, további infók meg ITT.

Spock’s Beard: ismét Budapesten játszik a progresszív rockzenekar

spocksbeard01_1.jpg

Alig több mint egy év telt a Spock's Beard legutóbbi budapesti koncertje óta, de a progresszív rockzene amerikai mesterei úgy döntöttek, hogy idén sem hagyják ki az A38 Hajót európai turnéállomásaik közül. Szeptember 10-én újra láthatjuk majd őket: a vendégzenekar koncertje után 120 perces best of műsorral készülnek.

Tovább

A grindcore keresztapák koncertje, idén harmadjára: München-Free & Easy fesztivál

napalmdeath2011.jpg

Idén már kétszer volt szerencsém látni a grindcore keresztapákat, a Napalm Death-et. A budapesti és a pozsonyi buli után, mikor észrevettem, hogy a születésnapom előtt játszanak Münchenben, egyértelmű volt, hogy ott a helyem.  Kedves barátaimmal egyeztettünk szállást és egyéb dolgokat illetően, így július utolsó napján buszra ültem és Münchenig meg se álltam….

Tovább

Storyk a konyhából: Prey - Journey Under The Dark Clouds (2014)

Prey Clouds.jpg

Megszámolni se tudom, hogy hányszor kezdtem úgy cikket, hogy itthon mennyi jó banda van, akiket le sem kakil a nagy érdemű. Értem én, hogy már nehezebb felhívni magadra a figyelmet, mert kb. csak a szomszéd Irénke néninek a kis tacskója nem alapított még zenekart. De valahogy mégis feltűnnek a jó bandák, valahogy mégis megtalálják az embert, lesz közönség, koncert. Aztán, ha tényleg isteni szerencséjük van, akkor még együtt is marad a brigád hosszabb időre. A szerkesztőségbe jött egy levél, hogy itt ez a Prey nevű banda, ugyan írjunk már róluk. Mi nem voltunk restek, megtettük!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum