RockStation

Ezekkel a felvételekkel került Bruce Dickinson az Iron Maidenbe

2014. szeptember 28. - dzsi.

bruce.jpeg

Jól tudjuk: Bruce Dickinson 1981-ben szállt be az Iron Maidenbe Paul Di'Anno helyére, hogy aztán számos legendás lemezt hozzanak össze a következő évtizedek során. A zenekari beugróját az a felvétel biztosította, amin elénekli a Killers, Twilight Zone és a Wrathchild című dalokat. Alább meg is tudjátok hallgatni - érdekes odatenni az eredeti, Di'Annos verziók mellé.

Tovább

20 érdekes tény az Iron Maidenről

ironmaiden2013.jpg

Az Iron Maiden egyike azon rock-dinoszauruszoknak, akik aztán tényleg a rockzene történelemkönyveinek aranybetűkkel írt oldalaira kerülnek. Ráadásul népszerűségük ma is legalább akkora - ha nem nagyobb -, mint a zenekar pályájának csúcsán a 80-as években. A Loudwire összeszedett jópár olyan érdekességet, melyet csak a hithű rajongók, vagy még talán ők sem tudnak, mi pedig most eláruljuk nektek ezeket.

Tovább

Jön a tizenegyedik Blut Aus Nord, új dalt is mutatnak

2014. szeptember 27. - dzsi.

blut_aus_nord.jpg

A francia atmoszférikus blacker Blut Aus Nord sokadik lemeze október 10-én érkezik, méghozzá Memoria Vetusta III – Saturnian Poetry címmel. A zenekar szeret nagyívű koncepciókban gondolkodni: utóbbi három lemezük 777 főcímmel különböző alfejezetekként jött ki (Sect(s), The Desanctification, Cosmosophy), most pedig bőven visszamennek az időben: a Memoria Vetusa első része ugyanis 1996-ban, a második rész pedig 2009-ben jelent meg. Az új lemezről elő is került egy közel nyolc perces eposz, Paien címmel. Klikk a dalért és a csodaszép borítóért.

Tovább

7"-es feldolgozás-vinyl a The Black Dahlia Murdertől

2014. szeptember 27. - dzsi.

tbdm.jpg

A michigani death metal The Black Dahlia Murder november 28-án speckó, Left For Dead, Sedition és Gyga feldolgozásokat tartalmazó 7"-es vinylt jelentet meg Grind 'Em All címmel az A389 Recordings jóvoltából. Más egyebet ezen kívül egyelőre nem tudni a kislemezről, de a Szymon Siech által elkészített borítót már megmutatták. További részletek hamarosan.

Tovább

The Banner lemezinfók, új dal

2014. szeptember 27. - dzsi.

the_banner_promo.jpg

 A jóféle hardcore/crust fúziót játszó New Jersey-i The Banner - egy EP-t leszámítva - hat év hallgatás után tér vissza idén negyedik lemezével, amely a Greying címet kapja. A zenekart most szerződtette a Good Fight Music, ami gyakorlatilag csak egy formális váltást jelent, ugyanis előző kiadójuk a Ferret volt anno, akinek a főnöke ugyanaz a Carl Severson, aki a GFM-ot is viszi. Megjelenési dátum egyelőre nincs, de egy Crippling Despair című új dal már előkerült a korongról. Ez alapján túl sok változás nincs az irányvonalat tekintve (szerencsére), úgyhogy jó eséllyel ismét egy kellően morci albumot pakoltak össze.

Tovább

TOP 10 idén 10 éves rock/metal lemez

2014. szeptember 27. - dzsi.

TOP10_10EV.jpg

Az idén jubiláló legjobb rock/metal lemezek utolsó részéhez érkeztünk, melyben a 2014-ben kiadásuk 10. évfordulóját ünneplő korongok között néztünk szét. Hát, nem mondhatnánk, hogy 2004. aranybetűkkel írta be magát a rockzene évkönyveibe, hiszen ha szigorúan nézzük, nemhogy korszakalkotó, netán stílusteremtő, de még klasszikus lemezek sem igen születtek ebben az évben. Megjelent viszont jópár olyan album, amely az adott banda karrierjében mérföldkőnek számított. A mindenféle sorrendiséget nélkülöző lista alább, aki pedig kíváncsi a sorozat előző részeire is, az az idén 40, 30, 25, és 20 éves lemezekért kattintson a számokra.

Tovább

AC/DC: Állítólag idősek otthonába került Malcolm Young gitáros

malcolm.jpg

A napokban közöltük a hírt, hogy november végén új AC/DC-album lát napvilágot Rock Or Bust címmel, sőt már dalrészletet is mutattunk. A jó hír mellé azonban egy rossz is társult, miszerint Malcom Young betegsége miatt már nem tér vissza a bandába, helyét unokaöccse Stevie veszi át. A Sydney Morning Herald ausztrál napilap a Young családhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy Malcolm Young gitáros egy Sydney keleti külvárosában található, kifejezetten aggkori szenilitásban (demencia) szenvedő idősek kezelésére specializálódott idősek otthonába került. Állítólag a 61 éves Malcolm olyan súlyos rövidtávú memóriazavarban szenved, hogy felesége a bentlakásos ellátás mellett döntött. A zenekar egyelőre nem kommentálta a napilap állításait.

Égő világ: Slash - World On Fire (2014)

slashworldonfire.jpg

A Guns N’ Roses volt az a zenekar, amelyik jó húsz éve belehúzott engem a rock zene hallgatás szépségébe. A zenekar iránti –gyermeki- rajongásom egyik mértékegysége például az volt, hogy az 1994-es iskolai farsangon Slash-nek öltöztem be. Megvolt az összes lemezük, meg minden ilyen fis-fos Eurostar kazijuk, amit a 90-es évek közepén egy vasárnapi bolhapiacon be lehetett szerezni. Első gitár leckéim is leginkább arra mentek ki, hogy el tudjam játszani a Patience-t meg a Knockin’ On Heavens Door-t. Mondjuk a két dekád második fele úgy telt el, hogy ha valahol meghallottam egy Guns slágert, inkább vágtam fancsali képet, önszántamból meg fel sem merült bennem, hogy bármelyik albumukat újrahallgassam.

Tovább

Dennis kicsit sem komisz!: INVSN @ A38 Hajó, 2014.09.16.

0invsn2014_48.jpg

Vannak bulik, amik kötelező jellegűek. Nullasemmi kedvem nem volt lemenni a Hajóra. Nem voltam ezzel egyedül, de tényleg: ez KÖ-TE-LE-ZŐ volt! Így, ha nem is könnyedén, de csak leértem, és még a Terrible Ted-ből is sikerült elcsípnem két számot. Semmit sem tudok erről a zenekarról, de nagyon fasza kis post-punk cuccot nyomtak, remélem elcsípem egyszer őket egy saját bulin.

Tovább

Jennifer Batten: Budapesten zenél Jacko gitárosa

Jennifer-Batten.jpg

Szeptember 29-én a Pecsa Music Caféban köszönthetjük Jennifer Battent. Az 57 éves amerikai gitáros gyermekkora óta zenél, és évtizedes pályafutása alatt a popszakma legnagyobb ikonjai mellett is sikerrel állt helyt: a '90-es években Michael Jackson három világ körüli turnéján vett részt szólógitárosként, majd később Jeff Beck oldalán is brillírozott.

Tovább

30 másodperces részlet az új AC/DC-dalból

ACDC-2014.jpg

Kicsit mi is beszívtuk, hogy szombaton Play Ball címmel egy új AC/DC-dalt lehet majd hallani, az igazság egy 60 másodperces részlet lesz a Rock Or Bust című új lemez első kislemezdalából, de egy reklámban már ennek a fele, azaz 30 másodperc hallható is alább. Mint tegnap írtuk: az AC/DC november 28-án jelentkezik új lemezzel, immáron Malcolm Young gitáros nélkül, akinek egészségi állapota nem teszi lehetővé az aktív zenélést. Helyét unokaöccse Stevie Young vette át.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum