RockStation

Nemzetközi kockatalálkozó: Animals As Leaders (USA), TesseracT (UK), The Algorithm (FR), Navene K (USA) @A38 (2014.10.11)

2014. október 12. - sebiszabi

tesseract_daniel.jpg

Ezer dolgot tudnék felsorolni, hogy miért nem szeretnék Budapesten lakni és csak párat, amiért igen. Az egyik ilyen a kevés közül a koncertek. Mennyire tudom irigyelni azokat, akik csak úgy lesétálnak a Hajóra, ha mondjuk épp a világ nagy kedvenceik érkeznek meg kis hazánkba. Szóval ilyenkor marad a százhúsz kilométer utazás, logisztika a bulihelyszín és az átmeneti szállás között. Mindegy, de ne keseregjek, mert a mostani hétvégére olyan sztárgárdát sikerült az A38-nak Magyarországra hozni, hogy a djent szcénát szerető ember esze menten megáll. Az Animals As Leaders és TesseracT önmagában nagy durranás lenne, a kihagyhatatlan kategória, de így egymás után, egy estére összehozni - nincsenek szavak.

Tovább

Fekete Pákó és lakodalmas zene után saját szerzemény

 

Baumann Bence énekes basszusgitáros és Mede György gitáros szerepeltek már nálunk, igaz akkor inkább még azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy előbb Fekete Pákó Add ide a Didit, később pedig a Kék a Szeme című lakodalmas slágert ültették át metalcore stílusba. Most viszont saját szerzeménnyel jelentkeztek, ami fentebb meg is hallgatható.

A Today Is The Day új lemeze is meghallgatható!

Today-Is-The-Day-Photo-1024x456.jpg

A nehezen behatárolható, jobb híján többnyire noise rock/metalként emlegetett zenét játszó Today Is The Day október 14-én jelenteti meg tizedik lemezét Animal Mother címmel a Southern Lordnál. Ha nem csengene ismerősen a nevük (ejnye-bejnye), tömören annyit illik tudni róluk, hogy 1992 óta létezik a zenekar, bár kicsit átjáróház jelleggel, mert az énekes/gitáros Steve Austin körül azóta közel két tucat zenész fordult meg a többi poszton. Tudtad például, hogy az 1999-es In The Eyes Of God című lemezen a Mastodonból ismert Bill Kelliher bőgőzik és Brann Dailor dobol? Vagy hogy Derek Roddy (Nile, Hate Eternal, Malevolent Creation) a 2007-es Axis Of Edent ütötte fel? Az sem túl mellékes, hogy Austin volt a producere a Converge harmadik, When Forever Comes Crashing című albumának, de a Lamb Of God New American Gospeljének is. Szóval nem annyira bénácska egy zenekar, tíz éve azért elég komoly névnek számítottak az undergoundban, mostanában viszont már kevesebb szó esik róluk, mert nem ültek fel egyik, azóta fel- és lefutott divathullámra sem - csak stabilan hozzák a tőlük megszokott, megszokhatatlan zenei katyvaszt. Alább a teljes új korong meghallgatható. 

Tovább

Sylosis lemezinfók, új klip

sylosisband2014_638.jpg

A brit, modern thrasht játszó Sylosis január 12-én jelenteti meg negyedik nagylemezét Dormant Heart címmel a Nuclear Blastnál. A producer az énekes/gitáros Josh Middleton volt (Scott Atkins segítségének igénybevételével), a master pedig a Tesseract gitáros Acle Kahney kezei közt született meg. Alább már meg is nézhetitek a Mercy című dalhoz készített új klipet. Middleton elmondása szerint ez az eddigi legagresszívabb és legkomorabb lemezük, amivel mondjuk az új dal szöges ellentétben áll, mert kimondottan kommersz és visszafogott a banda eddigi dolgaihoz képest, de persze ettől még a lemez egészére igaz lehet az állítás.

Tovább

Címében a lényeg: Depresszió – A folyamat zajlik (2014)

0001adepug.jpg

Egy korábbi interjúban Halász Feri azt nyilatkozta, hogy ha kell, akkor három évet is várnak egy új albumra. Ha ennyi kell, hogy kiforrja magát az új anyag, akkor ennyi fognak várni. Látnoki képességei beigazolódni látszanak, hiszen a 2011-es Vízválasztó lemez után három évre jelent meg október 1-én az új lemez, A folyamat zajlik címmel. Albumcímeket is annyira jól választanak rendre, hogy szinte össze is foglalja pár szóban a lemez kritikáját is. Ahogy a Vízválasztó esetében, úgy a mostani kiadvány esetében is pontosan ez a helyzet, de erről részletesen a hajtás után.

Tovább

20 érdekes tény a Slayerről

Slayer 2013.jpg

Kevés metal zenekar van manapság, amelyik olyan masszív védőbástyája lenne a műfajnak, mint a Slayer. Rossz Slayer koncert nincs, tartja a mondás és bár Jeff Hannemann gitáros 2013 májusában távozott az élők sorából, Dave Lombardo dobost pedig kitette a zenekar a Slayer bármilyen felállásban pusztító. A Loudwire a zenekar előtt tisztelegve 20 olyan érdekes tényt szedett össze, melyet még a zenekart kívülről-belülről ismerők sem biztos, hogy tudnak.

Tovább

Itt egy új Slipknot-dal Custer címmel

Slipknot 2014_1.jpg

A türelmetlenebbek valószínűleg a webshopból már beszerezték a Slipknot október 21-én érkező .5: The Gray Chapter című lemezét. Azok akik még nem tették vagy nem is kívánják ezt megtenni, na azoknak tudunk mutatni egy új dalt Custer címmel, az aprítósabb fajtából. Corey Taylor énekes és Jim Root gitáros egyébként azt nyilatkozta a napokban, hogy lehet soha nem fogják megnevezni az új basszert és dobost, függetlenül attól, hogy nagyjából mindenki tudja kikről van szó.

Tovább

Oázis a lápon: Wo Fat - The Conjuring (2014)

wo_fat_conjuring.jpg

Teljesen véletlenül láttam meg ezt a zenekart a Facebook-falon, a hülye név meg annyira vonzotta a tekintetem, hogy muszáj volt rákattintani. Aztán rendesen rajta is maradtam egy időre a banda Youtube linkerdején. Röviden annyit érdemes róluk tudni (már ha mást is elkerültek eddig a lemezeik), hogy 2003-ban alakultak Dallasban, hárman vannak, ez az ötödik albumuk, és doom/stonert nyomnak, a tunyábbik, lusta fajtából – egész jól. Nevüket egyébként az eredeti Hawaii Five-O sorozatból merítették, amelyben az egyik fő gonoszt hívják így.

Tovább

Január végén jön a Papa Roach új albuma

Papa Roach 2014.jpg

Január 26-án jelenik meg a nu-metal vonulat egyik élmenőjének számító Papa Roach nyolcadik albuma. A F.E.A.R. címet kapott albumon Kevin Churko (Ozzy, Five Finger Death Punch) producer mellett a fia Kane is dolgozott. A zenekar nagyon elégedett az úja albummal, igaz mindegyik az utóbbi pár évben kiadottal azok voltak. Alább egy dallistát találtok.

Tovább

Tankcsapda: Jubileum, új album, dedikálás, koncert

Tankcsapda_promo_foto_letoltese.jpg

Október 14-én jelenik meg a Tankcsapda új albuma, amelynek előzetese a korábban bemutatott Köpök rátok dal, valamint a pár napja bemutatott dallamosabb A zene betemet című szám. Az idén a megalakulásának 25. évfordulóját ünneplő zenekar épp a hivatalos születésnapra tervezi az új sorlemez megjelenését, melynek címe: Urai vagyunk a helyzetnek. Lukács Laci szerint, ha valaki meghallgatja a lemezt, szembesülni fog azzal, hogy nagyjából minden dal egy kicsit más, az új album olyan lemez lett, mint amilyet szerettek volna.

Tovább

Zoknibábos paródiavideók metálzenére

SockPuppetParody.jpg

A napokban tűnt fel az interneten a Slayer, klasszkus Raining Blood című dalának egy szenzációs zoknibábos paródiája. Kicsit utánajárva a dolgoknak kiderült, nem ez az egyetlen agyatlan videója a Brady Tulk és Johnny Zero-Forever alkotta Sock Puppet Parody-nek, akik a dalok zenéjét és a szöveget is átírják a videókhoz. Bár ahogy nézzük a projekt nem túl régi, azért pár videót találtunk tőlük. A poént nem lőjük le, nézzétek meg őket!

Tovább

Egy utcazenész lábujjaival játssza el gitáron a 3 Doors Down slágerét

Mark Goffeney.jpg

Van az úgy, hogy az ember egy baleset, sérülés, születési rendellenesség vagy egy idő közben kialakult egészségügyi probléma következtében valamely végtag hiányában kényszerül leélni további életét. Cseppet sem könnyű így boldogulni még a legegyszerűbb napi rutinfeladatoknál sem. Akadnak azonban, akik az évek során remekül alkalmazkodnak a helyzethez, és akár speciális - közel sem magától értetődő - feladatokkal is képesek megbirkózni ilyen formában. Valaki San Diego belvárosában videózta le Mark Goffeney-t, akinek sajnos egyik karja sincs meg egy születési rendellenesség miatt, mégis tud játszani gitárján, méghozzá lábujjaival. Kitartó barátunk a 3 Doors Down 2000 környékén napi rotációban játszott gigaslágerét, a Kryponyte-ot gitározza el ily módon, közben pedig énekel is. Itt meg Red Hot Chili Peppers-t játszik, sőt saját weboldala is van.  Riszpekt! 

Tovább

Miért a telefonod baszkurálod koncert közben, ha nézhetnéd is a showt? - kérdi Neil Fallon a Clutchból

0clutch2014_26.jpg

Mostanában sokszor esik szó arról, hogy mennyire jó vagy rossz az, hogy a technológia fejlődésének jóvoltából egy telefon gyakorlatilag zsebszámítógépként és fényképezőként is funkcionál. A koncertek kapcsán is sokszor képezi viták tárgyát, hogy a színpadról nézve kvázi karácsonyfaként világít a közönség a temérdek telefontól. A közelmúltban például a Nileból ismert Karl Sanders mondta el, hogy őt kifejezetten bántja a dolog, mert így az emberek valójában nem a koncerttel és a színpadról áradó energiával vannak elfoglalva, hanem a telefon böködésével. A napokban egy interjú során a Clutch frontember, Neil Fallon is elmondta a véleményét a dologról.

Tovább

Kitart még a kilencvenes évek?: Downset - One Blood (2014)

10509564_248738068659385_8884817036744589359_n.jpg

Tulajdonképpen nem kellett volna, hogy meglepődjek azon, hogy egyszer csak ott van velem szemben ez a lemez, hiszen több más, ezzel a csapattal egy időben és hasonló csapásvonalon garázdálkodni induló banda is aktivizálta magát mostanában, de mégis ez történt. Pedig Rey Oropeza és brigádja semmivel sem hagyott bennem kisebb nyomott, mint mondjuk a szintén a metál, a hardcore és a rap határait körbe - körbe ugráló Bodycount, vagy a Biohazard, hanem egyszerűen csak olyan régen hallottam róluk, és annyi minden történt a zenében azóta, hogy az új információk kezdték volna már kiszorítani a régit. Nekem egyébként az ezredfordulón megjelent harmadik lemezük, a Check Your People volt az utolsó, amit sűrűn pörgettem. Ezt aztán követte még egy lemez tíz évvel ezelőtt, a Universal és ezt követően feloszlott a zenekar. Aztán most, húsz évvel az első ezen a néven megjelent, a propán bután palackok erejével a köztudatba robbanó, gyilkos debütáló lemez után, két eredeti, és két visszatérő taggal, itt van egyenesen az angyalok városából a One Blood.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum