RockStation

Decemberben Seether-koncert a Dürer Kertben

2014. november 02. - sunthatneversets

Seether 2014.jpg

Eddigi jó tizenöt éves pályafutása során a Seether példásan lett generációja és műfaja egyik legtöbbre tartott, a benne lakozó erőt azonban teljesen még mindig ki nem aknázó zenekara: az 1999-ben, a dél-afrikai Pretoria városában alakult formáció ugyanis eddigi lemezeivel csak feljebb és feljebb jutott a népszerűségi létrán és vehemens szorgalmuk alapján még bőven van bennük spiritusz a megújulásra. Ugyanezt támasztja alá a trió júniusban érkezett új vadonatúj lemeze, amelynek turnéjával december 5-én hazánkban is tiszteletüket teszik.

Tovább

WhiteWorm Cathedral: Hallgasd meg az új Necrophagia lemezt!!

46179.jpg
Nem nagyon tudom elképzelni azt, hogy bárki, aki death metal vonalon mozog a fémzene egyre csak táguló univerzumában, az ne találkozott volna még a Necrophagia névvel. Természetesen nem másról van szó, mint arról az ősrégi Ohio-i bandáról, akik már a nyolcvanas évek eleje óta büntetnek minket brutális lemezeikkel. Ráadásul a kilencvenes évek végén két albumon még Phil Anselmo is tépte náluk a gitár húrokat, Anton Crowley álnéven. Most itt az új anyag, amely szintén kegyetlen és beteg, de ugyanakkor nagyon állat is egyben.

Tovább

Gondolatok a pecsában: Accept @ Petőfi Csarnok, 2014. október 26.

0accept2014_66.jpg

Nem valami szerencsés így beszámolót kezdeni, de mégis közlöm: az előbandát sikeresen lekéstem. Minden összejött: a 74-es trolit busz pótolta egy nyúlfaroknyi aszfaltozás által támadt akadály miatt, amely terelt útvonalon közlekedett a "nyóckeren" át (úgy értve: a busz, és nem az aszfaltozás). A sajtólista a pénztárban volt elhelyezve, s persze illő volt végigállni a sort. Mindezek alatt pedig lepörgött a Damnation Day ausztrál csapat kevesebb, mint fél órás műsora. Nem mintha külső körülményeket akarnák hibáztatni a magam feszített napirendje miatt.

Tovább

Ilyen amikor Marilyn Manson Johnny Depp-pel és a Die Antwoord rapperével nyomja

MMHelloween.png

Keresve sem lehetne autentikusabb előadót találni Halloweenre, mint Marilyn Mansont. A zenész péntek este a Roxy-ban lépett fel West Hollywood-ban, a koncert ráadásblokkja előtt pedig színpadra szólította jóbarátját Johnny Depp-et és a Die Antwoord dél-afrikai rapper fenegyerekét Ninja-t, hogy közösen nyomják el a The Beautiful People című megaslágert. Persze, hogy videónk is van róla.

Tovább

Metálgyász: Meghalt Wayne Static

Wayne Static.jpg

48 éves korában meghalt a Static-X frontembere, Wayne Static. A tragikus hírt a zenész sajtósa is megerősítette. Sokan drogtúladagolásról suttognak, de a halál pontos okáról egyelőre nincsenek információk. Bár a csapat 6 stúdiólemez után tavaly nyáron másodszor is feloszlott Wayne Static szólóban továbbra is aktív maradt, amerikai turnéja éppen jövő héten indult volna, sőt jövő kedden ünnepelte volna 49. születésnapját. Nyugodjék Békében!

Tovább

Az X generáció naplók: U2 –Songs of Innocence (2014)

U2-Songs-Of-Innocence-album-cover-artwork.jpg

A tizenharmadik U2 albumra öt évet kellett várnia a rajongóknak, és miután a szeptember kilencedikén lezajlott Apple, iPhone bemutatón - a fellépésüket követően- az 500 millió iTunes felhasználó ingyen megkapta a felvételt (mely lehetőséggel egészen október 13-ig lehetett élni, aztán megérkezett a kézzel fogható kiadás, az Island Records jóvoltából) útjára indult, az idei év eddigi legmegosztóbb zenei debütálása körüli felhajtás.

Tovább

Szalonna ízű csoki a Primustól

pork_soda_bar.jpg

Amikor már azt hinné az ember, hogy a Primus nem tud elvetemültebb dolgokat produkálni a már véghezvitt akcióiknál, mindig bebizonyítják, hogy mégis. A tegnapi, New York-i bulijukra ugyanis előrukkoltak 500 db csokival. De nem akármilyennel, hanem szalonna (bacon) ízesítésűvel, amit nyakon vágtak még némi robbanó cukorkás töltelékkel. Fenomenális. Az ötlet nem lehet teljesen véletlen, ugyanis október 21-én jött ki az új lemezük, Primus & The Chocolate Factory With The Fungi Ensemble címmel, ami tulajdonképpen az 1971-es, Willy Wonka & The Chocolate Factory című film zenéjének az újragondolása. Arról nem szóltak egy szót sem, hogy gyártanak-e belőle még (akkora baromság, hogy simán ráharaphat a nép), a hót zakkant új albumról viszont néhány nap múlva nálunk is olvashattok egy okfejtést. Az epikus 1993-as Pork Sodat pedig sosem rossz ötlet meghallgatni, szóval ide is hajítottuk.

Tovább

Novemberi megjelenések

new-release-report.JPG

Nem mondhatnánk, hogy novemberben unatkozni fogunk, hiszen jó lemezből erre a hónapra is jut bőven. Ha csak a Cavalera Conspriracy, a Job For A Cowboy, a Foo Fighters, a Machine Head új lemezét említjük már örömködhetünk egy sort, de ezek mellett még számos más megjelenés is lesz. Alább a lista. Mi pedig ígérjük, hogy minél többet próbálunk ezek közül meghallgatni.

Tovább

Belezős Aborted klip (18+)

6d41c4_c40b822fde45454686050222fda09eb2.jpg_srz_p_906_470_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz.jpg

The Necrotic Manifesto címmel jelent meg április végén a belga death/grind Aborted legutóbbi lemeze. Ehhez készítettek most új klipet, méghozzá a Cenobites című dalra, egész véreset. Láttunk már ennél brutálisabb belezést is klipekben (lásd péel: Cattle Decapitation - Forced Gender ReAssignment), de azért célszerű inkább azoknak tovább kattintani, akik nem rettennek meg egykönnyen némi explicit erőszaktól.

Tovább

20 érdekes tény a Panteráról

pantera.jpg

A Pantera a valaha létezett legsikeresebb heavy metal zenekarok egyike volt, egyszersmind az 1990-es évek legfontosabb metal bandája. Az 1980-as években azonban a Pantera jó ideig szinte észrevétlenül működött. Majd hihetetlen sikerszériát futott be, végül pedig tragikus körülmények törték meg a pályáját és tették gyakorlatilag lehetetlenné az újjáalakulását. Most visszatekintünk a csapat életútjára húsz olyan ténnyel, amelyeket eddig talán nem is tudtatok a Panteráról. (via Loudwire)

Tovább

Dolgozik az új lemezen a Deftones

Deftones_Live_in_Manila_2011-560x373.jpg

Bár Chino Moreno énekes a 2014-es évet eleinte a pihenés évének nevezte, tehát se koncertek, se új lemez munkálatai nem voltak tervben, mindjárt év elején sikerült "megszegni" mindkettőt. Egy ideje azonban valóban csönd van a Deftones körül. Ezt a csendet törte meg tegnap a banda, hiszen a Facebook oldalukra az alábbi képet posztolták. Szóval most két hétig dalírás, a többi meg majd megtudjuk később.

Tovább

Spawn Of Possession bendzsón

scallon_possession.png

Rob Scallontól láthattunk/hallhattunk már Slayert bendzsón, Cannibal Corpse-t ukulelén, ezúttal pedig egy igazi tech-death klasszikust kapott elő, méghozzá a Spawn Of Possession Church Of Deviance című dalát. Merész választás, ennek megfelelően jó elmebeteg is. Alá pedig odatettük az eredetit is, ha eddig kimaradt volna valamiért.

Tovább

Kövesd a RockStation-t, mert az jó neked!

kovetes.PNG

Az Blog.hu és az Index.hu nagy újítása, amit már biztosan sokatok észre is vett és szereti és nem tud nélküle létezni ezentúl, a +KÖVETÉS gomb. Ha van indapass-os felhasználód és az Index-en vagy a Blog.hu-n bejelentkezel, akkor tudsz követni blogokat, így a RockStation-t is. A jobb felső sarokban az avatarod mellett a harang folyamatosan jelzi, hogy új hírt, kritikát, top10-es listát vagy koncert beszámolót publikáltunk, így nem maradsz le semmiről.

Szóval nincs más dolgot, nyomj egyet a követésre és RockStation máris házhoz megy friss és ropogós rock- és metal cuccokkal!

Speciális Metallica újrakiadások

metallicakillridefull_638.jpg

Úgy tűnik, hogy valamikor 2015 folyamán a Metallica újra kiadja első két lemezüket speciális (deluxe) verzióban, amelynek összerántásához a rajongókhoz fordultak: azt szeretnék, hogy bárki, akinek e két korong idejéből van bármiféle fotója, videója, belépőjegye, relikviája, anyámkínja, az küldje el a zenekarnak, aztán ebből fogják összeválogatni az újrakiadás exkluzív részlegét valamilyen módon. Emellett remaszterizálják is a lemezeket, amiről elmagyarázhatná nekem valaki végre, hogy ugyan mi a bánatra is jó azon túl, hogy totál tönkre vágja egy-egy lemez eredeti atmoszféráját. Főleg ezekét. Remélem szívecskéket is rajzolnak a borítóra. Na mindegy, lelkük rajta, a lényeg, hogy lesz ilyen is hamarosan. 

Tovább

Gyötörj meg!: Leander Rising – Öngyötrő (2014)

leander_rising_ongyotro.jpg

Van annak már jó másfél éve is, hogy előszedtem a Leander Rising-ot. A bemutatkozó lemezük 2012-ből szép nagy lyukat robbantott a magyar mainstream keményzenei palettán, majd azt szépen ki is töltötte. Persze futott náluk a szekér, de valahogy én lemorzsolódtam róluk. Valamikor évközben jött egy új dal, de nagyjából ennyire voltam velük képben. Lehet, hogy az volt a gond, hogy nem követem hazánk legsikeresebb kertévé esti műsorsávjában az Éjjel nappal dug a Pest aktuális epizódjait, tehát azt sem tudtam meg, hogy Dávid (a.k.a Vörös Attila) kész lett egy új lemezzel. Oké, lehet ez igazságtalan, sorry. Szóval ezek után kissé váratlanul nyomta kezembe főszerkesztőnk az új Leander lemezt, az október 17-én megjelent Öngyötrő című albumot.

Tovább

Az Earth először Magyarországon

earth01.jpg

A seattle-i drone metal legfontosabb, műfajalapító együttese, az Earth huszonötéves pályafutása során először lép fel Magyarországon. Belassult, súlyos, torzított gitárok, szubbasszusok és monumentális kompozíciók - a zenekar legfrissebb, Primitive and Deadly című lemezét mutatja be az A38 Hajón február 4-én. Előzenekarként pedig a noise-duó Black Spirituals és az egykori Earth-tag, Don McGreevy lép fel, ez utóbbi a neves avantgárd dobos, Rogier Smal társaságában.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum