RockStation

Tök jó az új dalod, egész nap hallgatom: Junkies - Félelem és reszketés Budapesten (2014)

2014. november 09. - theshattered

Junkies Félelem.jpg

A Junkies nekem régóta nagy kedvencem, azon magyar zenekarok egyike, amelyeket orrvérzésig tudok hallgatni. Barbaró Attiláék az elmúlt 20 évben sokmindent letettek az asztalra, igazi legendákká váltak kis hazánk rockerei körében. És ha már úgy adódott, mivel illik ünnepelni egy ilyen szép kerek évfordulót? Természetesen egy új albummal! De vajon színvonalban illik-e az alkalomhoz, vagy jobb lett volna inkább egy újabb best of?

Tovább

Chris Barnes - Gene Simmons egy gyökér!

chris_barnes.jpg

Az ex-Cannibal Corpse, azóta pedig Six Feet Under hörgőmorgó Chris Barnest arról kérdezték nemrégiben, hogy mit gondol a KISS bőgős/énekes Gene Simmons azon állításáról, hogy a rock halott. Nem sokat köntörfalazott, annak rendje és módja szerint elküldte a picsába a legendás zenészt. Alább olvasható részletesebben a véleménye a témáról.

Tovább

Combichrist a Hajón

combichristband2014.jpg

Andy LaPlegua 100%-ig tisztában van vele, milyen a valódi sokoldalú karrier. A norvég származású zenész másfél évtizedes pályafutása alatt legalább öt név alatt alkotott, a hardcore és az EBM között mozogva. Legismertebb és legnépszerűbb formációja, a Combichrist színeiben pedig mindkét világot kiválóan elegyítette úgy, hogy a rajongóit is sikerült még közelebb húznia magához.

Tovább

Kómában a Black Tusk basszere

0blacktusk2014_24.jpg

Súlyos motorbalesetet szenvedett Jonathan Athon a Black Tusk basszusgitárosa, aki barátnőjével Savannahban egy útkereszteződésben autónak hajtott. A barátnő szinte karcolások nélkül megúszta, azonban a basszusgitárost kritikus állapotban szállították a helyi kórházba, ahol mesterséges kómában tartják. (Fotó: Réti Zsolt)

Így néz ki egy lemez mikroszkóp alatt

vinyl1.jpg

Mindenki látott már vinylt, szabad szemmel is jól látszanak rajta a barázdák, amik gyakorlatilag a zenét tárolják mechanikus formában - ezen szalad végig a tű lejátszás közben. Ezeken a képeken viszont jóval közelebbről is szemügyre vehető a felszín, és jól megfigyelhető, hogy nem átverés vagy urban legend a hanghordozó működése (nyilván). Alább van egy még közelebbi, 1000x-es nagyítású, elekronmikroszkópos kép, illetve egy videó is, ami a lejátszás közbeni eseményeket mutatja komoly nagyításban, alatta azt nézhetitek meg, hogy miként festenek közelről a karcolások, valamint a gyártási folyamatról.is találhattok egy informatív Discoverys összefoglalót. 

Tovább

Fat Mike verekedésének valódi oka, avagy mit ne csinálj egy NOFX koncerten (se).

fat_mike.jpg

Ahogy arról a napokban mi is beszámoltunk, hogy egy Nofx rajongó eléggé pórul járt az énekesnek köszönhetően, elég nagy vita alakult ki ebből adódóan. Most viszont napvilágot látott egy másik videó is, arról az éjszakáról, ami megmagyarázza Dagadt Miklós viselkedését...

Tovább

Death metalos ízzel jön az új Paradise Lost

Paradise Lost 2014.jpg

Azt valószínűleg minden Paradise Lost rajongó tudja, hogy az angol banda honnan indult legendás útjára. Azt is minden Paradise Lost rajongó tudja, hogy Gregor MacKintosh gitárosnak van egy Vallenfyre nevű death metal projektje és Nick Holmes énekel a Bloodbath új lemezén. Meglepetés-e ezek után, hogy némileg death metálosabb lesz az április végén érkező új Paradise Lost lemez?

Tovább

TOP 10 piromániás rockzenekar

TOP10_PIROMAN.jpg

Egy rock-koncertnél csak egy jobb dolog van, mégpedig egy lángoszlopokkal, tűzijátékkal és robbanásokkal megspékelt rock-koncert. Ha létezik zenei műfaj, amely csúcsra járatta a pirotechnikát az elmúlt évtizedekben az kétségtelenül a rock. És hogy zenészként nem is könnyű robbanótöltetek alatt/felett, lángoszlopok mellett muzsikálni az az alábbi a Metal Hammer cikke alapján készült összeállításból is kiderül. Bővebben a koncerteken használt effektekről köztük a pirotechnikáról egy korábbi interjúnkban ITT olvashattok. (Fotó: Réti Zsolt)   

Tovább

Ma fejeződik be a Spektrumon a heavy metal története, nézd meg az eddigi részeket

Spektrum a heavy metal.JPG

Ma 23.00-kor fejeződik be a Spektrumon Sam Dunn sorozata, A Heavy Metal Története. A 11. befejező rész a progresszív metal születésével foglalkozik. A sorozat "emberi" időben történő ismétléséről egyelőre nincsenek információk.  Alább pedig az összes rész, jó szórakozást hozzá. 

Tovább

Abigail Williams - új felállás, új lemez, új dalok

Abigail-Williams-summer-2014.jpg

Úgy tűnik, hogy a jó sok tagcserét, stílusváltást és időszakos visszavonulást is megélt washingtoni Abigail Williams ismét rendezte sorait, így 2015-ben meg is jelenhet negyedik lemezük a Candlelightnál. Ken Sorceron énekes/gitáros a következő tagokat szedte össze maga mellé: Ian Jekelis (gitár), Jeff Wilson (gitár - Wolvhammer, ex-Nachtmystium), Charlie Fell (dob - Lord Mantis, ex-Nachtmystium, Von), Will Lindsay (basszus - Indian, ex-Wolves In The Throne Room). A zenekar a kezdeti melodikus black/death koncepcióból szép lassan az atmoszférikus black metal világa felé kanyarodott,az új album pedig mindezt tovább erősíti némi zajos, nyers, lo-fi hangzással, poszt-rockos elemekkel, ami hangulatában leginkább a két új tag régebbi bandájához, a Nachtmystiumhoz köthető például. Hogy ne csak levegőbe rizsázzanak, két friss dalt meg is mutatnak, méghozzá Forever Kingdom Of Dirt és Will, Wish And Desire címekkel.

Tovább

Állatvédő projekt : Bekes Projekt - Korlátok Nélkül (2014)

10606088_947226315292412_1567637792115601397_n.png

Itthon egyre nehezebb felhívni magadra a figyelmet. Jó.. kiállhatsz a Blaha közepére és ordibálhatsz pucéran, jó eséllyel benne leszel a híradóban, de most nem igazán erre gondoltam. A zenei színtéren, ha nem nyomulsz, nem ordítod az emberek képébe, hogy ITT VAGYOK, akkor azért eléggé nehéz dolga van az embernek. Itt van ez a Bekes Projekt. Júniusban jött ki a Zahorán Csaba által vezetett saját bevallásuk szerint hardcore- metalt játszó banda első lemeze, akik most jöttek ki az új klipjükkel, de eddig még semmit nem tudtam róluk.

Tovább

Januártól stúdiózik a Megadeth

megadeth2011.jpg

Januártól stúdiózik a Megadeth, jelenleg pedig a dalírási fázis tart. Mindezt Dave Mustaine mondta a Classic Rock Magazine-nak. Meg azt is, hogy nyáron egy nagy angol bandával turnéznak az Államokban meg Dél-Amerikában, nevet azonban nem mondott, de a nagy angol bandák száma azért erősen szűkíthető. Hab a tortán, hogy nyáron a lemezt is szeretnék megjelentetni, ami reméljük acélosabb lesz, mint az eddigi legutolsó, a Super Collider volt.   

Harmadszor Magyarországon a Trouble!

Trouble-BandPublicityPhoto-slider_big-620x412.jpg

November 13-án harmadszorra is Budapestre látogat a doom metal műfaj második számú keresztapjának számító, chicagói Trouble. Az 1979-ben alakult zenekar épp harminc éve, 1984-ben jelentette meg debütáló lemezét Psalm 9 néven, amin egyszerre ötvözték a legvészjóslóbb Black Sabbath-hangulatot a nyolcvanas évek elejének brit heavy metaljának ikergitáros megoldásaival és a hippivilág pszichedeliájával. Ugyan a Trouble soha nem lett a tömegek zenekara, mégis felbecsülhetetlen hatással volt a műfajra, hiszen olyan zenészóriásokat is inspirált a munkásságuk, mint a Metallica, vagy a Pantera tagjai.

Tovább

Itt van még egy új Foo Fighters-dal

Foo Fighters20142.jpg

Hétfőn jelenik meg a Foo Fighters új albuma Sonic Highways címmel. Az Amerika nyolc nagyvárosában felvett album What Did I Do? / God as My Witness című dala a legendás KLRU-TV Studio 6A-jában került rögzítésre Austinban. A dal másik érdekessége, hogy vendégeskedik benne - a nem meglepően - austini származású híres blues gitáros Gary Clark Jr. is. Alább a nóta.

Tovább

Ejtették a vádak súlyosabbik részét az AC/DC dobosa ellen

Phil Rudd.jpg

Tegnap mi is megdöbbenve írtuk, hogy az új zélandi hatóságok gyilkossággal fenyegetés, illetve 2 ember bérgyilkossal való megöletése miatt letartóztatták az AC/DC dobosát Phil Rudd-ot. Hab a tortán, hogy a házkutatás során marihuánát és metamfetamint is találtak nála. Nos a vádak legsúlyosabbikát a gyilkosságra való felbujtást máris ejtették ellene, mert nem áll rendelkezésre bizonyíték vele szemben.

Tovább

Itt egy új Ørdøg-dal, Mind (Ha nekem játszol) címmel

Ordog.jpg

Van nekünk egy olyan érzésünk, hogy a Superbutt romjain alakult majdnem Superbutt, viszont Ørdøg néven működő társaság holnap megjelenő Tíz Fekete Dal címet viselő korongja az idei év legerősebb hazai megjelenése lesz. Ezt már a múltkor Melankólia címmel megosztott dal után után is mondtuk, viszont a ma megosztott Mind (Ha nekem játszol) című dal után már szóhoz sem igazán jutunk a katarzistól.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum