RockStation

Az egész világ hatással van rám: Interjú Benji Webbe-vel a Skindred frontemberével

2014. november 16. - KoaX

0skindred2011_02.jpg

A Skindred-et még a Kettő-Négyben láttam először. Akkor kicsit fenntartásaim voltak még a reggae meg a metál keveréséről, de nyitott voltam! Hallgatgattam Benjiéket, de valahogy soha nem fogott meg úgy igazán, amit nyomattak. Aztán 2013-ban láttam őket a Hegyalja Fesztiválon a Down előtt. Na, ott akkor azt mondtam, hogy ez tényleg party zene. Azóta vártam, hogy elbeszélgethessek a frontemberrel. Hajtás után kiderül, hogy mi is az, ami tényleg fontos az életben.

Tovább

Így kell 21 stílusban metált énekelni?

Jared.jpg

Jared Dines megmutatja nekünk, hogyan kell 21 különböző stílusban metált énekelni. Mielőtt még valaki valami komolyra gondolna, annak mondjuk, hogy az alábbi videók paródiák, mind a szövegeket, mind az előadásmódot tekintve. Ezt csak azért tesszük hozzá, mert például Travis Ryan a Cattle Decapitation frontembere a faecebookon veszett bele a csávóba, hogy hol, mi nem stimmel.

Tovább

A táncoló rasta ninjak éjszakája: Skindred @ Akvárium Klub, 2014.11.14.

0skindred2013_10.jpg

A Skindred-et egy éve akarom látni úgy jobban élőben megint. Akkor a Hegyalja fesztiválon marhára megfogtak, és tényleg, ha tütüzik picit az ember haverok társaságában, akkor marha jó buli tud lenni. Ez a reggae keverve a metal-lal és némi electrós fűszerrel, marha megnyerő tud lenni. Olyan, mint a jó csalamádé, addig tömöd magadba, amíg rosszul nem leszel. Rosszul nem lettem az Akvárium klubban viszont roppant sok élménnyel gazdagodtam!

Tovább

20 érdekes tény a Motörheadről

motoerhead-2012.jpg

A hard rock muzsika nagy underground harcosa, a Motörhead hosszú és sokszor göröngyös utat járt be. A csapat egyedülálló módon tette hozzá a magáét a súlyos zene történetéhez és ez, mondhatni, univerzálisan elismert tény. A bandával azonosított Ian „Lemmy” Kilmisterrel az élen a Motörhead 1975 óta több bulit nyomott, több lemezt készített és több mérgező kemikáliával tömte magát, mint bármely más zenekar… mindezt ráadásul többnyire trió felállásban vitte véghez! Egy ilyen formáció tehát vitán felül megérdemli, hogy legalább húsz olyan tény kerüljön egy csokorba, amelyek talán nem annyira köztudottak vele kapcsolatban. (via Loudwire)

Tovább

Teltház előtt zúznak a hollywoodi élőhalottak

hu02.jpg

Majd tíz éves pályafutása során először érkezik Magyarországra a modern rock megkerülhetetlen Los Angeles-i alakja, a Hollywood Undead! A zenekar világszerte képes megtölteni a klubokat, arénákat, számos nagyszabású bulijuk mellett idén nyáron játszottak már a Korn mellett is. A mostani klubturné több állomása a hírnevüknek megfelelően már jó ideje teltházas, a hazai eseményre június vége óta nem lehet jegyet kapni. Az érdeklődés és a várakozás tehát hatalmas, és várhatóan a zúzás sem lesz kisebb. November 19-én az Akvárium színpadán a Hollywood Undead!

Tovább

Doblatok a padlóla le!: Airbourne @ A38 Hajó, 2014.11.13.

0airbourne2013_48.jpg

Ilyen az én formám! Hetekig nagyítóval kell kutatni egy értelmes koncert után, hogy aztán egy napra essen be két olyan nagyágyú, mint az Airbourne és a Trouble. Szigorúan érzelmi alapon biztos a Trouble-ra megyek, hiszen ők Mesterek, míg az Airbourne a maga zenéjével sosem válhat mesterré, örök Tanítvánnyá kárhoztatta magát. Ráadásul a legutóbbi Trouble buli a Hajón könnyfakasztóan zseniális volt, igaz, akkoriban éppen soraiban tudta Eric Wagnert, aki nem kis részt vállalt a színpadi showból.

Tovább

Robb Flynn megmutatja: Machine Head – Bloodstone & Diamonds (2014)

machineheadbloodstonecd.jpg

Úgy néz ki, Robb Flynnek a nagy blogolgatás és beszólogatás hadjárat közepette azért akadt ideje dalokat is csinálni. A sokak nemtetszését kiváltó mindenről véleményt alkotó bejegyzések már-már Portnoyi magasságokba repítették a Machine Head frontemberét, szinte minden héten kaphattunk valami bölcsességet, vagy botrány várományos okosságot tőle. De, ami a lényeg: a zene. A The Blackeninggel és az Unto the Locusttal nagyot robbantottak, a kérdés, hogy tartani tudják-e a szintet.

Tovább

Inherit The Crown - Új Suicide Silence-videó

Suicide Silence 2013.jpg

Új koncertvideóval jelentkezett a Suicide Silence legénysége, akik az idén nyáron megjelent You Can't Stop Me címet viselő album Inherit The Crown dalára forgattak egy szimpla koncertvideót. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a csapat december 1-jén az A38 Hajó vendége lesz, olyan zenekarokkal együtt mint a Thy Art Is Murder és a Fit For An Autopsy.

Tovább

Scott Ian zombiként vendégszerepel a The Walking Deadben

scottianwalkingbeforeandafter_638.jpg

Valószínűleg - legalább hallomásból - mindenki ismeri az amerikai AMC kábelcsatorna zombiapokalipszises sorozatát, a The Walking Deadet. Scott Ian, az Anthrax gitárosa most lehetőséget kapott, hogy zombivá (walkerré, ahogy a sorozatban hívják őket) maszkolva vendégszerepelhessen az aktuális évad egyik hamarosan adásba kerülő epizódjában. Ian amúgy már előkerült a sorozat egy webisodejában 2011-ben, most viszont egy rendes részben is feltűnik majd, annak köszönhetően, hogy a szintén hatalmas horrorfanatikus Kirk Hammett jóvoltából ismeri a sorozatban közreműködő, producer-sminkművész Greg Nicoterot. Felismerni mondjuk nem nagyon lehet a jelmezben, szóval az átlag nézőnek egész biztosan fogalma sem lesz róla, hogy a 193-as számú zombit Ian testesíti meg, de készítettek egy szórakoztató és informatív werkfilmet a gitáros vendégszerepléséről és a háttérmunkálatokról, amit alább sasolhattok.

Tovább

Saint Vitus - Winot hazatoloncolják Norvégiából illegális szerek birtoklásáért

Saint_Vitus_2014.jpg

Az történt, hogy a Saint Vitus éppen futó Európa-turnéjának norvég állomásán a hatóságok illegális szereket találtak a frontember, Scott "Wino" Weinrich birtokában, ami miatt vasárnap óta az országban tartják. Egy darabig úgy festett, hogy tovább engedik az énekest, az újabb fejlemények szerint azonban visszatoloncolják az Egyesül Államokba. A zenekar így is folytatja a turnét, a vokalizálást a banda többi tagja és alkalmi vendégek veszik majd át. Természetesen sajnálják a dolgot, de ezúttal nincs mit tenni a közismerten politoxikomán énekes hóbortjainak alkalmi következményei ellen.

UPDATE: Most derült ki, hogy tizenegy gramm metamfetamint találtak Winonál. Az nem kevés. Keményen bulizik az öreg. Állítólag a reptéren fogták meg a mókakészlettel.

Tovább

Természetfeletti kondenzcsík: Crobot - Something Supernatural (2014)

Crobot-Album-Art.jpg

A Pennysylvania állambeli bandáról sok mindent lehet mondani, de ebbe a felsorolásba semmiképp sem kerülhetnek bele az olyan jelzők, mint az ”élettelen”, ”lágy”, vagy a ”modoros”. A Brandon Yeagly (ének), Chris Bishop (gitár), Jake Figueroa (basszusgitár), és Paul Figueroa (dobok) által 2011-ben alapított együttes 2012-ben kiadott, The Legend of Spaceborn Killer című EP–jét is pozitív kritikák fogadták, majd 2013-ban, ezt a sikerszériát folytatva, felkeltették a Wind up Records, illetve az elismert producer, Machine figyelmét is. A Crobot, zsenge múltja ellenére olyan zenekarokkal turnézott idén, és tavaly nyáron, mint például a The Sword, a Truckfighters, a Clutch, valamint idén szeptemberben indult első, Egyesült Királyságot érintő fellépés sorozatuk is. 2014.október 27–én jelent meg első nagylemezük, Something Supernatural címmel, és a 12 dalból álló felvétel elég egyértelművé teszi a srácok ”szándékait”.

Tovább

Új Sexepil-album 19 év után

Sexepil album cover.jpg

19 év után új angol nyelvű Sexepil-lemez jelenik meg! A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, mely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, a zenekar, mely turnézott Björkkel és számos koncertet adott Amerikában is, most régi, de mégis új felállásban tér vissza. Az új Sexepil-album az év hazai zenei csemegéje lehet.

Tovább

Animációs Red Fang klip!

1614387_10152540380033717_2345599548844483201_o.jpg

Láthattunk valaha is komoly klipet a Red Fang-től? A válasz egy határozott NEM! Na, és mi van most? Most egy animációs klippel rukkolt elő a Portland-i stoner brigád. Természetesen most is hozzák a formájukat rajzfilmfiguraként. Vannak itt barbárokat gyilkoló cicák, lézeres távirányító, nunchakuként hasznosított kolbász, de a lényeget nem akarjuk lelőni! Hajtás után itt az új Red Fang klip, amit a Crows In Swin dalra alkottak!

Tovább

Két koncerttel búcsúztatja az évet a Cudi Purci Booking

Dragged-Into-Sunlight_2012_promo-photo-1024x635.jpg

Sajnos lassan búcsúzik tőlünk a pesti Kontra klub (tudjátok, itt volt az M.O.D., a BLACK TUSK stb...), de még egy metál buli tuti lesz... Méghozzá november 16-án a baszk The Rodeo Idiot Engine fogja lehetetlen méretű darabokra tördelni csontjainkat. Elég nehéz, matekos, mondhatni Converge szerű zenéjükre már csak hallgatva is beindul az ember.... Az estét az idén 25 éves Igor nyitja majd, az igor nem egy, hanem három tahó. Természetesen szinte ingyen látogatható a koncert, további infók ITT.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum