RockStation

Marakodnak az Immortal tagjai (?)

2014. december 14. - sunthatneversets

immortal_dog.jpg

Van némi zűrzavar most az Immortal háza táján. Történt, hogy Abbath Doom Occulta (Olve Eikimo) kérelemmel fordult a  norvégiai jogvédő hivatalhoz az Immortal névhez és logóhoz fűződő jogok megszerzésért, amit két zenekari társa (ha még egyáltalán azok) Demonaz Doom Occulta (Harald Nævdal) és Horgh (Reidar Horghagen) megtámadott.

Tovább

March Of The Poozers - Új Devin Townsend Project dalszöveges videó

Devin Townsend 2014.jpg

Ősszel jelent meg a multi-instrumentalista zseni Devin Townsend új albuma, a Z2, ami ráadásul egy dupla album volt, rajta Sky Blue címmel a következő sorlemez valamint a kultikus Ziltoid the Omniscient folytatása a Dark Matters. A mester most March Of The Poozers című dalra készített jó kis dalszöveges videót, amit alább nézhettek meg. Amúgy meg, aki nem tudná a Devin Townsend Project március 12-én az A38 Hajón játszik a Periphery és a Shining társaságában. 

Tovább

A kanadai miniszterelnök Guns 'N Rosest énekelt

stephen_harper_650.jpg

Mi magunk sokkal jobban örülnénk, ha Orbán Viktor miniszterelnök az Edda örökbecsűjét, A Kör-t játszaná el valamikor zenekarával, de amíg ez bekövetkezik, addig meg kell elégednünk Stephen Harper kanadai miniszterelnöknek és Van Cats nevű zenekarának (!) a kanadai konzervatívok karácsonyi ünnepségén eljátszott Guns 'N Roses klasszikusával a Sweet Child O' Mine-nal. Amúgy a miniszterelnök úr és zenekara többek között játszott még Johnny Casht és Beatlest is. 

Tovább

TOP 20 rock/metal album 2014-ben

top10_2014_sum.jpg

Pár nappal ezelőtt már publikáltuk, hogy kis csapatunk hogyan látta az idei évet. Mindenki összedobta a kis 10-es listáját. Ezt összesítettük egy nagy, közös év végi mindentjólmegmondó listába, ez lett a 20 legjobb album 2014-ben. Az egyedi listákat pontoztuk oly módon, hogy mindenkinél az első helyezett 10 pontot kapott, a 10. pedig 1-et. Az így kumulált pontszámok alapján húztunk egy vonalat húsznál, az eredmény pedig a hajtás után. Olvassátok, szeressétek és főleg kommenteljetek!

Tovább

Valaki mondja meg, miért nem: Nomad – Hotel Polimer (2014)

nomad_hotel-polimer.jpg

Hogy mióta van nálam a Nomad zenekar új lemeze, a Hotel Polimer, nem tudom. Azt sem tudom megszámolni, hogy hányszor hallgattam már végig az albumot. Ahányszor hallgatom, annyiszor van más véleményem, és a nagyobb baj az, hogy a véleményem a hangulatomtól függően a skála két vége között mozog és nem hajlandó valahol megállapodni. Az egykori Bedlam tagokból és a Csillag Születik című tehetségkutató műsorból megismert Juhász Marci énekessel összeállt Nomad nem könnyítette meg a dolgomat, így a hajtás után inkább a kínlódásaimat olvashatjátok, mintsem a lemez kritikáját.

Tovább

Hát mégis lesz Against Me! koncert Budapesten!

againstme01_ryanrussell.jpg

Az egyik leghitelesebb és leginkább koncepciózus, anarchista punkrock-zenekar, az Against Me! 2014 elején jelentette meg legújabb albumát, a sokatmondó című Transgender Dysphoria Bluest (Nemváltó nyugtalanság blues). Az együttes Tom Gabelből Laura Jane Grace-szé váló transznemű énekes-frontemberének vívódását megörökítő lemez az Against Me! máig legsikeresebbje, aminek európai turnéján az A38 Hajón is fellép a zenekar.

Tovább

Januárban stúdióba vonul a High On Fire

high_on_fire_2014.jpg

Január végén Massachusetts Salem városának GodCity nevű stúdiójába vonul a kaliforniai High On Fire, hogy rögzítse új lemezét. Ha valakinek beugrott a stúdió neve, akkor arra is rájött, hogy a lemez producere Kurt Ballou a Converge gitárosa lesz. A zenekar gigantikus hangzású és epikus lemezt ígér. Ilyen daloknak örülnénk ...

Tovább

Asking Alexandria és Hollywood Undead jövőre a Budapest Parkban

asking_alexandria.jpg
Az elmúlt évek két igazán sikeres bandája lép fel jövő nyáron a Budapest Parkban. A brit Asking Alexandria és az amerikai Hollywood Undead készül június 17-én, hogy szétkapja a Park színpadát. Az élmény szinte előre borítékolható, elég ha a legutóbbi Hollywood Undead bulira gondolunk. 

Tovább

Hollók árnyéka a kelta kőhalmokon: Primordial - Where Greater Men Have Fallen (2014)

1057.jpgAmikor leülök írni egy lemezről úgy hiszem fontos, hogy szerepeljen a bevezetőben néhány sor, ami bemutatja kicsit a zenekart. Én most mégis önmagam bemutatásával kezdeném ezt az első pár sort. Mert mielőtt bármit is írnék, muszáj beismernem, hogy mennyire korlátolt vagyok. Ugyanis aki skatulyákban gondolkodik, és az előítéleteire hallgat, arra ezt a kifejezést szokták használni. Ez a pofonerős szembesülés pedig pontosan az ír Primordial új lemeze kapcsán csattant az arcomba megint. Hét korábbi lemezük mellett slisszoltam el, és néztem direkt félre, csak mert a pagan, folk, illetve black jelzőkkel voltak felcímkézve. Ezen stílusok képviselői elé jómagam pedig húztam valamikor a kilencvenes évek közepe táján egy vaskos falat, amin azt hiszem az említett banda most megjelenő nyolcadik Where Greater Men Have Fallen című albuma tudta átfúrni magát azóta először, és tanított meg arra, mennyi értékes dolog mehet el mellettem az életben, ha nem tudok nyitott maradni.

Tovább

Nyerd meg az In Flames új lemezét Karácsonyra!

inflames_jatek.jpg

Van nekünk egy példányunk az In Flames ősszel megjelent Siren Charms című lemezéből. Úgy gondoltuk valaki biztos nagyon örülne neki Karácsonyra, így aztán, hogy Te legyél az a szerencsés pár apró lépest kell csak tenned

1. Az itt is látható képet oszd meg a Facebook üzenőfaladon.

2. A Facebook oldalunkra pedig üzenetben küld el az alábbi két egyszerű kérdésre a választ (nem a kép alá kommentelni): Hányadik nagylemeze a Siren Charms a zenekarnak? Hol készültek a lemez felvételei?

A játék december 12-én 18.00 óráig tart. Sorsolás és eredményhirdetés december 14-én.

Lydia Lunch a Hajón

141217_lydialunch01.jpg

Lydia Lunch, a New York-i no wave színtér nagyasszonya pályafutása során először tavaly lépett fel Magyarországon. Akkor Retrovirus című friss lemezét mutatta be egy elemi erejű koncerten, most pedig visszatér az A38 Hajóra, hogy másik nagy összegző lemezét, a Big Sexy Noise-ot játssza el az azonos nevű zenekarral december 17-én. A Big Sexy Noise-ban a hajón idén márciusban fellépett Galllon Drunk két tagja kíséri.

Tovább

Az év koncertje!: MASTODON & Big Business @ Razzmatazz, Barcelona 2014.12.08.

mastodon_barcelona_1.jpg

Üveges tekintettel, bambán bámulom a monitort. Semmi sem jut az eszembe. Az elmúlt három nap elég mély, még feldolgozásra váró nyomokat hagyott bennem. Hajnal kettőkor még szerbekkel, ausztrálokkal, angolokkal, spanyolokkal, magyarokkal ittam egy ír bárban, 2 óra alvás után pedig visszarepültem ide, hogy a kanapémon ülve próbáljak meg kisajtolni valami értékelés félét a Mastodon bulijáról. Ülnék még rajta egy-két napot, addigra remélem regenerálni tudom magam, nagyobb esélyjel tudnék olyat írni, ami objektív, értelmes, esetleg szellemes. A tévében éppen ligakupa meccs megy, a hangfalakból pedig a Mastodon szól, mert alig vártam, hogy felidézhessem a setlistet. Miután vasárnap a Camp Nou-ban néztem, hogy gurít kedvenc csapatom egy ötöst a városi riválisnak, elég lehangoló nézni ezt a pályán csak poroszkáló, szedett-vetett brigádot, akik éppen ütik az újabb szögeket a hazai labdarúgás koporsójába. Sejtettem, hogy hazatérve pár napig a depi lesz az úr, szóval nézzétek el nekem. (Fotók: Xavier Mercadé)

Tovább

Új videó a Salvustól

salvus_studio_2014.jpg

Az IlluminART és a SignatureXteam jóvoltából elkészült a Salvus zenekar régóta ígért új videóklipje a Világra Szóló című új dalra, mely a 2015. február 9-én megjelenő 3. nagylemezükön fog szerepelni. Az 8 (+1) számos album, mely a Lélektartó címet fogja viselni, a Nail Records gondozosábán lát napvilágot online és CD formátumban egyaránt. A zenekar 2014-ben utoljára a budapesti S8 klubban koncertezik december 12-én, utána már csak a jövő februárban esedékes lemezbemutatón lesz látható leghamarabb, így aki még idén kíváncsi rájuk, és mozogna egy jót a közelgő bejgli invázió előtt, annak ott a helye! További infókért kövessétek bőszen a Facebook oldalukat, főleg, hogy a lemezről további ízelítők várhatóak még ebben az évben!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum