RockStation

Ganxsta Zolee és a Kartel: Hardcore hip hop a javából!

2014. március 02. - csigaur

kartel.jpg

A tegnapi este egy nagyon kemény és történelem könyvbe illő koncert volt. 2014-ben egy színpadon az Action, a Sex Action és a Kartel. Manapság ritka ez, mint a fehér holló.

Tovább

Hamarosan túl a 16 millión a Metallica fekete albuma

Metallica 2013.jpg

Az Egyesült Államokban 1991. március 1-e óta működő Nielsen SoundScan forgalomszámláló szerint a jelenleg eladásokat tekintve három-négy hónapon belül a Metallica legendás '91-es lemeze - amit csak Fekete Albumként ismer szinte mindenki - átlépi a 16 milliós határt! A jelenlegi ütem azt jelenti, hogy még mindig hetente 2-3000 darabot értékesítenek az albumból.

Tovább

Márciusi megjelenések

new-release-report.JPG

Jön a március, mely elnézve a pirossal való kiemeléseket a 'core zenék hónapja lesz. Lesz itt metalcore, hardcore, deathcore, ha csak az Architects, a Carnifex és az Earth Crisis lemezeire gondolunk és akkor a Demon Hunterről még nem is beszéltünk. Persze lesznek itt hagyományosabb fémzenék is, mint például a Gamma Ray, a Sonata Arctica, vagy a Lacuna Coil. Ha pedig agyas zenére vágyunk ott lesz majd az Animals As Leaders új albuma is.  

Tovább

Tankcsapda - 20 éves a Jönnek a férgek album!

tankcsapdajonnek20.jpg

Napra pontosan 1994.március elsején jelent meg a Tankcsapda egyik, mára már alapművé érett albuma a Jönnek a férgek. Ez volt az az album, ahol már teljes jogú tagja lett Cseresznye a zenekarnak. Minden régi vágású rocker arcnak kötelező darab a gyűjteményében a Jönnek a férgek, ki ne emlékezne az olyan dalokra, mint a Voltam már bajban, Hóesés, Ki csinál rendet? és a többi klasszikus. A hajtás után hallgassátok meg újra, immár ezt a 20 éves Tankcsapda kiadványt!

Tovább

Újra Budapesten zenél az Amorphis

0amorphis2012_20.jpg

Két évtizedes pályafutásának egyik újabb csúcsához érkezett az Amorphis legutóbbi, Circle című albumával. A finn dark metal zenekar története során tavaly jutott el először Kínába és Ausztráliába, de természetesen Budapest sem marad ki: március 16-án játszanak a Club 202-ben, a feröeri Hamferd felvezetését követően. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

TOP10 idén 40 éves rockalbum

TOP10_40EV.jpg

Egy minisorozatot kezdünk ezen a héten a TOP10-es sorozatunkon belül. Megpróbáljuk hét-hétre összeszedni, hogy melyek azok az albumok, melyek idén, 2014-ben ünnepelnek valamilyen kerek évfordulót. jellemzően tíz évnél régebbi lemezekben gondolkodunk, ezekről dönthető - talán - már el jól, hogy kiállták-e az idő próbáját. Kezdjük is el az elején, repüljünk vissza 40 évet és nézzük meg, hogy milyen volt a világ rockerebb része 1974-ben. Szívesen várjuk az autentikusabb hozzászólásokat is, hiszen ekkor még legtöbbünk meg sem született (ahogy én sem), hogy látják ők azokat az időket. A hajtás után nézzük, mi történt abban az évben, amikor az NSZK nyerte meg második vb címét labdarúgásban.

Tovább

Sallangmentes rock'n'roll - THE TROUSERS: Fear of the City klippremier & kommentár

trousers fear of the city cover.jpg

Öröm látni, és még nagyobb öröm hallani, hogy a közvélekedésben élő maradiságunk ellenére, eszméletlen retró-hangzású rockzenekarok leledzenek Magyarországban - az Ivan and the Parazol előtt már évekkel pusztította a pincéket (óh beh miért csak azokat?!) az Ozone Mama, Audio Love Nation, The Killingscreens... talán legtöbbször mégis a már 3. nagylemezéről megint egy (sőt, a Sister Sludge mellett eddigi legjobb) nótájukhoz klipet kihozó The Trousersről lehet hallani. Aki meghallgatja a Fear of the Cityt, pedig arra is rájön, miért, amint verdesni kezdi az ütemre kedvese hátsóját. Kőváry Zoli frontember úr mesélt is a klip születéséről.

Tovább

Márciusban stúdiózni kezd a Slipknot

s03.jpg

Azt, hogy Joey Jordison dobos kirúgása után is készül az új Slipknot lemez eddig is tudtuk. Corey Taylor azonban a Kerrang!-nek elárulta, hogy már 17 dalt demóztak fel. Az énekes szerint új anyag egyfajta átmenet az Iowa és a Vol. 3: (The Subliminal Verses) között és sok szempontból újszerű dolgokat tartalmaz, de ugyanakkor azért mindenkinek a Slipknot fog eszébe jutni róla. Az összes dalhoz kész a szöveg is, amik Taylor szerint másak, mint az eddigiek. A csapat márciustól már a stúdiós munkálatokra koncentrál majd. (Fotó: Réti Zsolt)

Lippincott: új Animals As Leaders dal a közelgő nagylemezről

Animals-As-Leaders-2014.jpg

Az amerikai progresszív metalos alapvetés új, harmadik nagylemeze március 25-én érkezik The Joy Of Motion címmel. Az új albumról van egy új dal, a Lippincott, amit a hajtás után meg is tudtok hallgatni. A zene első hallásra most állati jó lesz, szöveg szokás szerint nem sok fordul elő, de nagyon várós.

Tovább

Nyár a hardcore jegyében a Budapest Parkban

budapest-park-logo.png

Ha azt hiszed, hogy a nyár semmilyen újdonságot sem tartogat, és francia királyként görgeted rátartian a telefonodon a nem kívánt eseményeket, amikre meghívtak, akkor itt most meg is állhatsz, hiszen június 17-én tizenhárom év után újra Magyarországon ad koncertet a Park színpadán a Dropkick Murphys! Az amerikai írek legemblematikusabb zenekarának közel húszéves múltja alapjaiban határozza meg a folklór és a punk kapcsolatát, hiszen a pörgős ütemek és a táncolható dallamok korábban nem találkozhattak ilyen hatásos formában. A zenekar a Signed and Sealed in Blood apropóján adja első hazai koncertjét, ami nem csak a nyár egyik legnagyobb bulijának ígérkezik, hanem kihagyhatatlan és hiánypótló élmény lesz rajongóknak és érdeklődőknek egyaránt.

Tovább

Human Error: Itt a legújabb anyag, finn crust arcokkal karöltve!

humanerror.jpg

Elkészült hazánk egyik legrégebbi crustpunk zenekarának, a Human Errornak a legújabb anyaga. A dr. Slayer által vezetett csapat a finn Psykoanalyysi-vel készítette el a hajtás után meghallgatható új split lemezüket. Természetesen lesz majd CD és LP verzió is, április/május környékén.

Tovább

Májusban jön az új Crowbar-lemez is

Crowbar 2014.jpg

Tegnap adtunk hírt róla, hogy májusban érkezik a Down új EP-je. Az az anyag már Kirk Windstein gitários nélkül készül ellenben a Crowbar szintén májusban megjelenő új lemeze teljes mellszélességgel vele. A május 26-án a Century Media kiadásában megjelenő 10. album a Symmetry In Black címet kapta. A lemez producere az a Josh Wilbur volt aki a Lamb Of God-dal és a Gojira-val is dolgozott már. Windstein nagyon büszke a lemezre, ahogy mondta a csapat a szíve és a lelke és, hogy a zenekar idei 25 éves jubileumára nem is rukkolhatnának ki jobb lemezzel. Mit is mondhatnánk: várjuk!

Biohazard a Rock Beach Fesztiválon

0biohazard.jpg

A tavalyi év egyik legszimpatikusabb fesztiválja volt a Balatonszemesen megrendezett Rock Beach Fesztivál. Az idén július 24-től 27-ig megrendezésre kerülő fesztiválról a szervezők hamarosan részletekkel is szolgálnak, azonban a Biohazard Facebook oldalára kicsúszott nyári európai koncertdátumok között július 27-én ott szerepel a balatonparti metalfesztivál. Örülünk Vincent? Örülünk. (fotó: Réti Zsolt)

Nazareth - Itt az új Apey And The Pea-videó

F1170011b copy.jpg

Új videóval jelentkezett az Apey And The Pea. A tavaly nyáron Devil's Nectar címmel megjelent debütalbum nyitódalához, a Nazareth-hez készült a videó, melyet Balogh Botond rendezett. A zenekar eközben gőzerővel készül nyáron Hellish címmel megjelenő új lemezére, mellyel remélhetőleg nagy lehetőségek várnak rájuk, ahogy azt a korábban nekünk adott interjúban is elmondták.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum